Xperia Z6 sandığımız kadar çabuk çıkmayabilir

Sony, görünüşe göre Xperia telefonlarında yıllardır yaptığını yapmaktan vazgeçiyor!

Xperia'lar yavaşlıyor mu?

Sony, 2013'te Xperia Z'yi piyasaya sürdüğünden beri yılda iki amiral gemisi telefon tanıtıyor. Ekonomik anlamda firmaya pek katkıda bulunmayan bu strateji, bir Sony yöneticisiyle yapılan röportaja göre yakında değişebilir.

Sony'nin sanat direktörü Rikke Gertsen Constein, geçen günlerdeki bir röportajında firmasının tasarım bölümünün 2016'nın ikinci yarısı, 2017 ve 2018 amiral gemisi telefonları için çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Constein'in 2016'nın ilk yarısı için herhangi bir bilgi vermemiş olması ise Sony'nin beklendiği gibi Mart'taki MWC'de yeni bir Xperia Z tanıtmayabileceği şeklinde yorumlandı.

Japonya merkezli Sony'nin altı ayda bir yeni üst seviye telefon çıkarması, birçok çevre tarafından eleştirilmiş, firmaya bu döngüyü yavaşlatması için önerilerde bulunulmuştu. Xperia Z5 serisi yeterince güçlü olduğundan Sony'nin 2016'nın ortasına kadar yeni telefon tanıtmaması, aslında çok da sürpriz olmayacak. Bununla birlikte Constein'in röportajda telefonlardan değil, yalnızca tasarımdan bahsediyor olma ihtimali de var. Bu durumda Sony, 2016'nın ortasına kadar Xperia serisinin tasarımını değiştirmeyi planlamıyor demektir.

Okuyucu Yorumları