Yapay Zeka Mimarisiyle Derin Öğrenme Hızlanıyor

NetApp ve NVIDIA yeni yapay zeka mimarisiyle derin öğrenmeyi hızlandırıyor.

Derin öğrenme vites yükseltiyor

Hibrit bulut veri otoritesi NetApp, derin öğrenme kurulumları için uç, merkez ve bulut boyunca veri hattını sadeleştirmek, hızlandırmak ölçeklendirmek ve müşterilerinin yapay zeka ile gerçek iş sonuçları elde etmesine yardımcı olmak için NVIDIA DGX süper bilgisayarlarla ve NetApp AFF A800 bulut bağlantılı all-flash depolama ile çalışan NetApp ONTAP AI mimarisini duyurdu.

Pek çok şirket yeni yapay zeka platformları, araçları ve uygulamalarını hayata geçirmesine rağmen, birçoğunun yapay zeka projeleri ihtiyaç duyduğu eksiksiz, güncel ve erişilebilir verinin mevcut olduğunu garanti altına almak için dağıtık veri depoları üzerinde yeterli kontrolü bulunmuyor. Yapay zeka ile başarı elde etmek şirketlerin veri yaklaşımlarına bağlı. Günümüzün yapay zeka kullanımlarının etkili olması ve yeni yapay zeka uygulamalarının gelecekteki değişimlerden etkilenmemesi için kuruluşların uçtan merkeze ve buluta tüm verilerinde görünürlüğe ve kontrole ulaşması gerekiyor.

Yapay Zeka Mimarisiyle Derin Öğrenme Hızlanıyor

IDC Program Başkan Yardımcısı Ritu Jyoti NetApp ONTAP AI mimari çözümünü şöyle değerlendiriyor: "Pek çok farklı sektörden tüm ölçekteki şirketler gerçek hayattaki zorlukların üstesinden gelmek için yapay zekayı kullanmaya yönelik önemli atılımlar yapıyor. NetApp ONTAP AI mimarisi, yapay zekaya dayalı iş sonuçlarının daha hızlı alınmasına ve kurulum zorluklarının üstesinden gelinmesine yardımcı olan güçlü bir çözüm."

Cambridge Consultants Yapay Zeka Birimi Başkanı Monty Barlow ise ONTAP AI mimarisi çözümü hakkında şunları söylüyor: "Yapay zeka teknolojisini geliştirmek ve bunu çığır açan ürünlere dönüştürmek, çalıştığımız pek çok sektör için hayati bir zorunluluk. NVIDIA DGX süper bilgisayarlar ve NetApp all-flash depolama gücüne sahip NetApp ONTAP AI mimarisi derin öğrenme için veri hattını sadeleştiriyor ve hızlandırıyor."

Yapay Zeka Mimarisiyle Derin Öğrenme Hızlanıyor

NetApp ONTAP Kıdemli Başkan Yardımcısı Octavian Tanese de ONTAP AI mimarisini NetApp Data Fabric ile birlikte ele alarak "Tüm dünyada kuruluşlar yapay zekaya önemli yatırımlar yapıyor, ancak genellikle yapay zeka projeleri için verilerini optimize etmeleri ve bekledikleri iş sonuçlarını elde etmek amacıyla uygulamalarını ve iş yüklerini ölçeklendirmeleri için gereken altyapıya sahip değiller. NetApp'ın bulut bağlantılı veri çözümleri ve NVIDIA DGX özellikli yeni mimarisi yapay zeka için tek bir veri ortamı yaratıyor. Bu sayede müşteriler, NetApp Data Fabric ile tamamı ölçeklendirilmiş, entegre, yönetilen ve korunan yapay zeka uygulamaları için doğru yerde, doğru zamanda ve doğru veri sağlamada ihtiyaç duydukları kontrol, erişim ve performansa ulaşabiliyor" dedi.

NetApp Data Fabric'ten faydalanan ONTAP AI, şirketlerin uçtan merkeze ve buluta kadar tüm altyapıları boyunca sorunsuz bir veri hattı oluşturmalarını sağlıyor. Bu veri hattı tam bir kontrol ve koruma ile çeşitli, dinamik ve dağıtık veri kaynaklarını entegre ediyor. Devasa işlemci gücü ve kapasitesiyle ONTAP AI, performanstaki problemli noktaları ortadan kaldırıyor ve birçok kaynaktan verilere ve veri formatlarına güvenli ve kesintisiz erişim sağlıyor.

NVIDIA Derin Öğrenme Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Jim McHugh ise şunları söyledi: NVIDIA DGX ve NetApp all-flash serisi günümüz altyapı zorluklarının üstesinden gelebiliyor. NVIDIA'nın yapay zeka ve GPU (Grafik İşlemci Birimi) hesaplamasındaki liderliği NetApp'ın all-flash depolama sistemleri inovasyonuyla buluşarak müşterilerin başarısı kanıtlanmış yapay zeka kurulumlarını daha hızlı yapmalarını ve sadeleştirilmiş bir operasyon modeline erişmelerini sağlıyor." NetApp ve NVIDIA'nın başarısı kanıtlanmış ortak mimari çözümü olan ONTAP AI, dünyanın en güçlü GPU (Grafik İşlemci Birimi) çözümlerini, dünyanın en hızlı ve bulut bağlantılı flash sistemleri ve yazılımları ile buluşturuyor.

NetApp ONTAP AI mimarisinin özellikleri ve sağladığı avantajlar şöyle:

  • Kolay kurulum. Tasarım karmaşıklığını ve varsayımları ortadan kaldırarak yapay zekayla hız kazanabilme.
  • Sınırlar olmadan ölçeklenebilirlik. Derin öğrenmeye yeni geçiş yapan şirketler için 1:1 konfigürasyonu ile başlama ve veriler büyüdükçe 1:5 konfigürasyonu ve sonrası ile ölçeklendirebilme.
  • Güvenle çalışma. Ekstra depolama ile yüksek elverişliliğe sahip çözüm tasarımı, network ve sunucu bağlantıları.

Çözüm ortakları ekosistemi

NetApp ONTAP AI mimarisini kullanan çözüm ortaklarımız ise şunları söylüyor:

ePlus Baş Strateji Yöneticisi Mark Kelly: "NetApp ile ortaklığımız sayesinde, NetApp çözümlerini büyük teknolojik gelişmeleri beraberinde getiren veri ile ilgili problemlerin çözümüne adapte edebiliyoruz. Yapay zeka, katılımcı, gerçek zamanlı ve dağıtık modern uygulamalar yaratmak için anahtar bileşen. NetApp ONTAP AI ve Data Fabric, güçlü yapay zeka uygulamaları yaratmak ve bunların kurulumunu gerçekleştirmek için nerede yer aldığından bağımsız olarak veriden faydalanılmasını kolaylaştırıyor. ONTAP AI, devam eden operasyonları sadeleştiriyor ve sonuca ulaşma zamanını kısaltıyor. Yapay zeka ve birleşik altyapılar alanlarındaki birikim ve uzmanlığımız sayesinde, müşterilerimizin altyapıya daha az odaklanmalarına yardımcı olarak dikkatlerini daha çok derin öğrenme ortamlarından sonuç elde etmeye yöneltmelerini sağlıyoruz."

Groupware Technology Veri ve Analitik Uygulama Müdürü Manohar Vellala: "Müşterilerimiz yavaş yavaş başlayarak zaman içerisinde büyütebilecekleri yapay zeka çözümleri talep ediyor. ONTAP AI, müşterilerimizin bu amaçlarını gerçekleştirmelerine yardımcı olacak bir mimari çözümü sunuyor. Bu sayede müşterilerimiz, artan ihtiyaçlarını karşılama payı da sunan, güçlü, NetApp ve NVIDIA teknolojisi ile kanıtlanmış, yüksek elverişlilik özelliğine sahip derin öğrenme konfigürasyonlarının kurulumunu gerçekleştirebiliyor."

IAS Genel Müdürü Amy Rao: "IAS olarak ONTAP AI mimarisinin lansman ortağı olduğumuz için çok heyecanlıyız. Büyük veri setlerini uçtan merkeze, merkezden buluta taşımak giderek daha uygulanamaz bir hal alıyor. Müşteriler, konumdan bağımsız olarak veri değerini maksimuma ulaştırmanın yollarını arıyor. NetApp'ın bulut bağlantılı all-flash teknolojisi ve NVIDIA GPU hesaplama ve bunların uygulanabilirliği önceden kanıtlanmış konfigürasyonu, Data Fabric ile bir arada sunuluyor. Böylece müşterilere derin öğrenme ortamları için gerekli olan seçenek, kontrol, verimlilik ve elverişlilik sağlanmış oluyor."

WWT Kurumsal İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Bob Olwig: "Yapay zeka ve derin öğrenmeye geçiş yapan müşteriler daha hızlı iş sonuçlarına ulaşmanın yollarını arıyor. Yüksek elverişliliğe sahip güçlü bir derin öğrenme ortamı, veri bilimcilerinin üretkenliğini sürdürmesini sağlıyor. NetApp ve NVIDIA'nın ortak mimari çözümü olan ONTAP AI, WWT'nin derin öğrenme çözümleri ve hizmetleri portföyüne tam uyum sağlıyor ve müşterilere yüksek verimlilik ve düşük riskler ile kısa sürede uygulamaya konabilecek bir yapay zeka ortamı sunuyor."

Okuyucu Yorumları