Yeni Asus Transformer Pad TF701 testte!

Tegra 4 işlemci ve süper keskin bir ekrana sahip yeni Transformer Pad, performansta ne kadar iyi?

Transformer Pad TF701 testte!

Asus Transformer Pad TF701, güçlü Tegra 4 çipsetine sahip ilk Android'li tablet; daha doğrusu "ikisi bir arada..." Beş çekirdekli işlemcisi, ARM'nin Cortex-A15 MPCore mimarisini kullanıyor. İşletim sistemine gizli olan beşinci çekirdeği, düşük enerjiyle çalışıyor ve arka plan uygulamalarından sorumlu. Tablet boş durumdayken işlemciye yüklenme oranı düşük, ayrıca gerektiğinde dört yüksek performans çekirdeğini kapatıp enerji tasarrufu sağlıyor. 2 GB RAM ise, işlemciye gereken desteği rahatlıkla sağlıyor. Pil ömrünü video ile test ettiğimizde 8 saat dayanmayı başardı. Bu 10-inç'lik bir tablet için gayet iyi bir süre.

Görünüş olarak diğer Transformer Pad'lerden pek bir farkı olmayan cihaz, bildiğimiz yüksek kalite alüminyum ve polikarbon kasaya ve çapraz olarak 10.1 inç ekrana sahip.

Tegra 4: testlerde hızlı

Tegra 4: testlerde hızlı

Sentetik hız testlerinde gayet tatmin edici sonuçlar aldık. 3DMark (Ice Storm Unlimited)'da 15,000'in üzerinde puan aldı ve bu çok iyi bir sonuç. Yalnız bu tip testlerin gerçek performans konusunda yanıltıcı olabildiğini de biliyoruz. Testlerde yüksek puanlar alan bir cihaz, daha menüde gezinirken takılmalar yapabiliyor. Ama Transformer Pad TF701'de durumun böyle olmadığı gördük. Girişlere tepkisi çok hızlı, uygulamaların başlatılması da bir çok rakibininkinden daha çabuk gerçekleşiyor. İnternet tarayıcıda kaydırırken nadiren olan hafif takılmalar tek gözümüze çarpan performans sorunu oldu.

Güçlü özellikler, yüksek çözünürlüklü ekran

Yeni Tegra 4 mimarisine ek olarak, cihaz bizi ekranıyla da etkilemeyi başardı. 2.560 x 1.600 çözünürlüğü o kadar yüksek ki, şu anki iPad Air'in retina çözünürlüğünü (2.048 x 1.536) bile geride bırakıyor. Ayrıca ekranın görüş açısı ve renk zenginliği de çok iyi. Rakiplerine göre biraz daha yansıtıcı olması ise tek eksisi.

Diğer özellikler ve alternatif

Diğer özellikler ve alternatif

Depolamaya gelince, hali hazırda bulunan 32 GB dahili bellek, aynı zamanda microSD kart ile arttırılabiliyor. Tableti monitör gibi kullanmaya yarayan bir platform var; tam boyutlu bir klavye ve ekstra pil de onunla beraber geliyor.

Arka kamerası 5 megapiksel, LED flaşlı ve otomatik fokuslama özelliklerine sahip. Çektiğimiz resimlerin kalitesinde hiçbir sorun yoktu. İyi bir dijital kameranın yerine geçemeyecek olsa da, bir cep telefonu kamerası sınıfında düşünüldüğünde oldukça tatmin edici. Gün ışığında çekilen fotoğraflarda renkler iyi ve genel olarak resimler keskin. Düşük ışıkta ise karlanma hemen kendini belli ediyor.

Asus Transformer Pad TF701, test merkezimizde Android işletim sistemine ve Tegra 4'e sahip tek cihaz. Microsoft Surface 2 de Tegra 4'e sahip, ama onun işletim sistemi Windows RT. Eğer pili uzun süre dayanan hızlı bir tablet arıyorsanız ve cihazın" ikisi bir arada" özelliğini sunması sizin için önemli değilse, Asus Memo Pad FHD 10 (ME302C-1B012A)'a yakından bakmanızı tavsiye ederiz. Bu tablet de neredeyse aynı özelliklere sahip, ama çözünürlüğü "sadece" Full-HD. Fiyatı da yeni Transformer Pad TF701'in 1.400 TL civarındaki fiyatından çok daha ucuz...

Bir bakışta teknik özellikler ve test sonuçları

Bir bakışta teknik özellikler ve test sonuçları
İşletim sistemi Android 4.3
CPU Nvidia Tegra 4 (1.9GHz)
Bellek 2,048 MB
Flash bellek 32 GB
Kart okuyucu microSD
Wi-Fi 802.11n
Bluetooth evet
Mobil -
USB Host -

USB slave

isteğe bağlı

NFC

-

500 MB transfer hızı

22 s

MP3 albüm transfer hızı

13 s

HDMI

Micro HDMI

Ekran: Çapraz uzunluk

10.1 inç

Ekran: Piksel yoğunluğu

299 dpi

Ekran: Çözünürlük

2,560 x 1,600 piksel (16:10)

Ekran: Parlaklık

359 cd / m²

Ekran: Parlaklık dağıtımı

%23

Ekran: Satranç tahtası kontrast

152:1

Ekran: Yüksek kontrast oranı

1.923:1

Arka kamera: Çözünürlük

5.0 megapiksel

Arka kamera: Fotoğraf kalitesi

yeterli (4.0)

Arka kamera: Flaş

-

Pil: Video oynatma süresi

8:00 saat

Pil: İnternette gezinme

6:11 saat

Pil: Şarj süresi

3:16 saat

Pil: Micro USB'den şarj

-

Pil: Bilgisayardan şarj

evet

Pil: Enerji

31.0 Wh

Sensörler

İvmeölçer, denge çarkı, pusula, ışık sensörü

Kulaklık

-

Ses: Seviye

347 mVp

Ses: THD

%0.07

Ses: SNR

86.3 dB

Ses formatları

MP3, AAC, FLAC, OGG, WAV

Resim dosyası formatları

JPG, PNG, GIF, BMP

Kullanım: Klavye

çok iyi

Kullanım: Tarayıcı

iyi

Normal site yükleme süresi

5 s

Karışık site yükleme süresi

40 s

Sunulan uygulamalar

iyi

Boyutlar

23.6 x 18.1 x 1.0 cm

Ağırlık

584 g

Güç kaynağı ağırlığı

89 g

Video oynatırken ısısı

28.0 ° C

İnternette gezinirken ısısı

30.3 ° C

Test tarihi

2013-12-29
Okuyucu Yorumları