Yeni bir iPhone SE 4 modeli olacak mı; olacaksa ne zaman tanıtılacak?

Yeni bir iddia, piyasaya çıkıp çıkmayacağı yılan hikayesine dönen iPhone SE 4 hakkında umut verici şeyler söylüyor.

Yeni bir iPhone SE modeli olacak mı? Yeni iddialar geldi...

Yalnızca birkaç ay önce, deneyimli Apple analistleri, iPhone SE serisinin popülerliği ve karlılığı konusundaki şüpheler nedeniyle Apple'ın SE 4'ü piyasaya sürme planlarından vazgeçtiğini iddia etmişti. Aynı analistler, iki ay sonra ise Apple'ın iPhone SE 4'ü geliştirmeye yeniden başladığını söyledi. Ancak şirketin, küçük boyutlu iPhone için başlangıçta planlanandan çok daha sonraki bir çıkış tarihini hedeflediği söyleniyordu.

Şimdi ise, güvenilir bir sızıntı kaynağı olan Jeff Pu, Apple'ın 2025'te yeni iPhone SE modelini piyasaya süreceğini söylüyor. Bu da bize, çıkış tarihinin ne zaman olabileceğine dair daha iyi bir fikir sunuyor.

En yeni iPhone SE modeli olan iPhone SE (2022), fiyatına göre etkileyici performansı ve 5G bağlantısıyla Apple'ın klasik ama eskimeye başlayan iPhone tasarımını tekrar canlandırmıştı. iPhone SE 4'ün ise seriyi modern akıllı telefon standartlarına uygun hale getirmesi bekleniyor.

Apple’ın, mevcut iPhone SE'nin büyük çerçevelerinden ve küçük ekran boyutundan vazgeçerek, iPhone X'e benzer bir ekran düzenine geçeceği tahmin ediliyor. Makul bir geçmişe sahip sızıntı kaynağı Ross Young da, iPhone SE 4'ün 6.1 inç ekrana ve bir çentiğe sahip olacağını iddia ediyor. Analist Ming-Chi Kuo ise, yeni SE modelinin Apple'ın en son standart iPhone'unda kullanılan OLED ekranı devralacağını belirtiyor.

Her ikisi de iPhone SE'nin muhtemelen Face ID yeteneğine sahip olacağı konusunda hemfikir gibi gözüküyor. Ancak Apple'ın Touch ID'ye bağlı kalması ve sensörü ön yerine bir yan düğmeye yerleştirmesi de mümkün görünüyor.

Telefonun bağlantı yeteneklerine bakarsak... Jeff Pu, Apple'ın, çip üreticisi ortağı TSMC tarafından 4 nm'lik bir süreç kullanılarak üretilecek özel olarak tasarlanmış bir 5G modem geliştirdiğini bildiriyor. Bu 5G çipinin, Qualcomm benzerleri tarafından üretilen rakip modemlere göre herhangi bir performans veya güç verimliliği iyileştirmesi sunup sunmayacağı henüz belli değil. Ancak iPhone SE 4'ün sınıfı için oldukça iyi bir ağ bağlantısı sunacağını rahatlıkla tahmin edilebilir.

iPhone SE (2022) geçtiğimiz yıl Mart ayında piyasaya sunulurken, iPhone SE (2020) ondan iki yıl önce, Nisan 2020'de piyasaya sürülmüştü. Eğer Pu'nun iPhone SE 4 için 2025 çıkış yılı tahmini doğruysa, telefonun ilkbaharda piyasaya sürüleceği tahmin edilebilir: