Yeni bir sızıntı, Intel'in yeni nesil işlemcilerinin sürpriz yapabileceğini söylüyor

Yanlışlıkla mı, bilerek mi yapıldığı belli olmayan bir listelemeye göre, Intel'in yeni nesil işlemcileri beklenenden daha önce karşımıza çıkabilir.

Yeni bir sızıntı, Intel'in yeni nesil işlemcilerinin sürpriz yapabileceğini söylüyor

Ukraynalı bir firma olan Telemart, mağazasında bir grup 'K' serisi Raptor Lake Refresh işlemciyi listeledi. Core i9-14900K, Core i7-14700K ve Core i5-14600K listelenen modeller arasında. Henüz fiyat bilgisi yok, ancak daha önce ortaya atılan bazı özelliklerin listelendiğini gördük.

Şöyle ki, bu 14. nesil işlemciler, öncekilerden 200MHz daha hızlı olacak. Ayrıca, 14700K çekirdek sayısını artıran tek çip olarak karşımıza çıkıyor ve fazladan dört verimlilik çekirdeğine sahip. Bu verimlilik çekirdekleri düşük güç tüketen çekirdekler, bu nedenle büyük bir fark yaratmayabilirler. Ancak daha zorlu çok çekirdekli görevler için ekstra güç olarak yardımcı olabilirler.

Elbette Raptor Lake Refresh işlemciler ön siparişe açık değil, hatta fiyatları da belirsiz. Ancak görünen o ki, Intel'in satışa sunacağı tarih düşündüğümüzden biraz daha yakın olabilir. Şu anda kulislerde 14. nesil işlemcilerin Ekim ayında piyasaya sürülmesi ve muhtemelen ayın ortalarından sonlarına kadar bir zaman diliminde satışa sunulması bekleniyor.