Yeni bir XP-Vista vukuatı daha geliyor!

İşte MS'i bekleyen gizli tehlike: Windows XP Vista'yı kötü ezmişti; aynı şey tekrar yaşanabilir!

Yeni bir XP-Vista vukuatı!

2010 yılında kriz devam edecek ve bazı yabancı analizciler Windows 7'deki başarısına karşın Microsoft'u da bazı zorlukların beklediğini belirtiyor.

Windows 7 hem şirketler, hem de oyuncular arasında yaygınlık kazanırken, yeni Office sürümü olan Office 2010'un pazarlanması oldukça zor olabilir.

Windows XP'nin kendisinden sonraki Windows işletim sistemlerine kötü etkisi Office'te de sürüyor. Microsoft Office 2007'nin yeri sağlam ve Office 2010'un, tahtı sallaması ve ele geçirmesi oldukça zor olabilir.

Microsoft için 2010 analizleri

Microsoft için 2010 analizleri
Yabancı analizciler Win7'nin geleceğini iyi görüyor ama aynı şey Office için geçerli değil

Analizciler, Microsoft'un politikalarını eleştiriyor ve zor bir 2010 hakkında analizler yapıyorlar. İşte analizler...

- Microsoft 200 ve daha az çalışanı olan şirketleri dikkate almıyor.

- Microsoft'un farklı bulut bilgi işlem projeleri küçük işletmelere hitap etmiyor. Bu da Google ve diğer rakipler için bir açık oluşturuyor. Google Apps'ın daha ucuz olması ve küçük iş yerlerine hitap etmesi rekabeti oldukça güçlü kılacaktır.

- Ucuz dizüstü bilgisayarlar 2010 yılında daha da güçlenecek. Netbooklar çok güçlü olmamalarına karşın oldukça ucuz olduklarından çok satıyorlar. Microsoft, netbooklar konusunda daha esnek davranacak ve güçlü özelliklere sahip netbookları destekleyecek.

Linux yaygınlaşacak mı?

Linux yaygınlaşacak mı?
Cevap yabancı analizcilere göre olumsuz

- Masaüstü Linux küçük işletmeler için çekici değil. Ancak açık kaynaktan yararlanan sunucu sayısı da artacak.

- Chrome OS kurulu netbooklar, Windows kurulu netbooklardan daha ucuz olacak. Microsoft benzer ürünler piyasaya sürmek zorunda kalabilir.

- Office 2010, Office 2007'nin yerini kolay kolay alamayacak. Windows 7'ye geçen işletmelerin Office yazılımını da değiştirip değiştirmeyeceği oldukça şüpheli.

- Windows 7 çok satacak, yaygınlaşacak. Microsoft'un en iyi işletim sistemi şirketlerin de tercihi olacak.

- Sanallaştırma teknolojileri küçük iş yerleri için daha önemli hale gelecek. Microsoft sunduğu gelişmiş sanallaştırma özellikleriyle tercih edilebilir ama rakipleri de oldukça güçlü.

Okuyucu Yorumları