Yeni Galaxy'lere fiziksel klavye!

Samsung, dünkü etkinlikte sadece yeni Galaxy Note 5'i ve Galaxy S6 Edge+'ı tanıtmakla yetinmedi!

Galaxy'ler yalnız gelmedi!

Samsung'un dün tanıtımını yaptığı yeni cihazları Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 Edge + isteğe bağlı klavye aksesuarı ile birlikte geldi. Daha önce de sızan klavye, telefonların alt kısmından kolayca takılabiliyor.

Klavyeye ihtiyacınız yoksa aksesuarı telefonun arka kısmına yerleştirebilirsiniz. Eğer uzun bir e-posta yazacaksanız klavyeyi kolayca cihazınızın ön kısmına geçirebiliyorsunuz.


Klavyenin alt kısmı Android gezinme tuşlarını kapsıyor ve aksesuarı telefonunuza taktığınızda ekran yeniden boyutlandırılacağı için fiziksel klavye görüntüyü engellemiyor.

Nasıl çalışıyor?

Samsung bu ürünüyle yazılımsal klavyeyi kullanmak istemeyenlere basit bir çözüm sunmayı amaçlıyor. Aksesuarın kullanımı BlackBerry Classic'ten daha büyük olan tuşlarla son derece rahat. Harflere basabilmek için tırnak yerine parmak uçları kullanılabiliyor.

Klavye, iPhone için üretilen Typo 2 klavyenin aksine Bluetooth bağlantısı kullanmıyor. Bunun yerine arka kısımda kapasitif film kullanıyor, böylece tuşlara bastığınızda dokunmatik ekrana sinyal iletiliyor.


Bunun yararı klavyeyi şarj etme problemini ortadan kaldırması ve kelimelerin ekrana yansıtma süresinde hiçbir gecikme olmaması. Olumsuz yönü ise kendi bataryası olmaması nedeniyle arkadan aydınlatma sağlayamaması. Bu durum gün boyu klavye kullananlar için sorun teşkil etmeyebilir ancak karanlıkta doğru tuşu bulabilmek büyük sıkıntı olacaktır.


Klavye takılıyken özleyeceğiniz bir başka şey Note 5 için gömülü parmak izi tarayıcısına erişim olacaktır. Aksesuar ana ekran düğmesini kapattığı için klavyeyi takmadan önce telefonunuzun kilidini açmanız gerekecek. Klavye aktifken ana ekran tuşunu kullanabileceksiniz ancak biyometrik güvenlik işlevini kullanmanız mümkün olmayacak.

Ürün BlackBerry Classic gibi bir trackpad veya trackball sunmadığı için metin girişi yapabilmek için imleci belirli noktaya taşırken dokunmatik ekran ve klavye arasında ellerinizi hareket etmeniz gerekiyor.

Okuyucu Yorumları