Yeni MacBook'un yeni USB portundaki risk!

Apple'ın tek USB Type-C portlu yeni MacBook'u, aslında önemli bir güvenlik riskiyle geliyor!

Yeni USB portundaki risk!

Yıllar süren geliştirme aşamasının ardından Apple'ın yeni MacBook'unda tanıştığımız yeni USB bağlantısı Type-C, birçok avantaja sahip. Küçük boyutu, iki yönde de takılabilmesi ve daha yüksek güç taşıyabilmesi Type-C'nin yetenekleri arasında. Ancak yeni port, güçlü olduğu kadar güvenlik risklerine de sahip.

Type-C öncelikle halen bir USB standardı olduğundan, firmware saldırısına açık konumda. Bunun yanında araştırmacılar, portun direk bellek erişimine sahip olması konusunda endişelere sahipler. Bu açıklar yeni olmasalar da, ikisinin tek bir bağlantıda bir araya gelmesi, durumu daha endişe verici kılıyor. Standart bir makinede USB portunun üzerini kapatmanız mümkün olsa da MacBook'ta portu güç sağlamak amaçlı kullandığınızdan bunu yapmanız mümkün değil.

Önde gelen endişelerden bir başkası ise, geçen sene ortaya çıkan BadUSB açığıyla ilgili. Bu saldırıda zararlı, USB cihazının firmware'inde yaşıyor ve bağlantının ilk aşamalarında bilgisayarı etkiliyor. Apple'ın üçüncü parti Type-C şarj adaptörlerine izin vereceği iddiaları doğru ise, BadUSB'li bir adaptör (veya sonradan BadUSB yüklenmiş bir adaptör), zararlıyı kolayca bilgisayara bulaştırabilir.

Korunmanın yolu ise şimdilik Apple'ın sağlamadığı adaptörlerden uzak durmaktan geçiyor. Uzun dönemde ise bu, kullandığımız güç kablolarına dikkat etmemiz, her elimize geçen kabloyu kullanmamamız anlamına gelebilir.

Okuyucu Yorumları