Yeni moda Microsoft!

Apple'ın son yıllarda yaşadığı akıl almaz yükseliş yavaşlarken, Microsoft'ta bir şeyler oluyor!

Yeni moda Microsoft!

Teknoloji dünyası hakkında birçok bilgi, her gün tüm dünya üzerinde dolaşıp duruyor. Her makalesi ile önemli bilgilere ev sahipliği yapan Wall Street Journal ise bir kez daha ilginç bir makale ile karşımıza çıkmayı başardı.

Makalede yer alan bilgiye göre, bundan on yıl önce Microsoft'a 10,000 dolar yatırmış olması hesaplanan bir kullanıcının anaparası, günümüze kadar geçen sürede en fazla 13.000 dolara kadar yükselebilmiş durumda. Aynı parayı on yıl önce Apple hisselerine yatıran kişinin anaparasının geldiği değer ise 700.000 dolar dolaylarında. Makaleye göre iki markanın hisseleri arasında böyle bir uçurum olmasının en büyük sebebi, tabii ki Apple'ın bu 10 yıl içerisinde müthiş bir atılım yapmış olması.

Makale yazarı Brett Arends'e göre, Microsoft, bu güne kadar insanları bir şekilde kendi programlarına "muhtaç" bırakmadığı için bu savaşta çok geride kalmış durumda. Nitekim Arends'a göre, Microsoft'un Offfice programını, Windows RT cihazlarla bile kullanılabilir hale getirmesi ile bilinen tüm hisse değerleri değişecek zira Office gibi her türlü işte kullanılan bir programı, birçok farklı platformda yanımızda taşıyabilmek, onu vazgeçilmez kılacak. Aynı durum, farklı platformlara taşınan Windows için de geçerli. Özellikle yeni Windows anlayışı ve Office sayesinde Microsoft hisseleri, önümüzdeki 5 yıl içerisinde Apple'ın yaşadığı müthiş sıçrayışı yaşamaya aday...

Diğer taraftan Apple cephesinde gözle görülür bir düşüş söz konusu. Firmanın bu zamana kadar getirdiği ve 705 dolar değerindeki en ufak hisseleri, geçtiğimiz hafta itibari ile 515 dolara gerilemiş bulunuyor. Kısacası Microsoft'un gelecek yatırımları karşısında, Apple'ın bir an evvel kendisini güncellemesi gerekiyor.

Okuyucu Yorumları