Yeni Need for Speed yola çıkmaya hazırlanıyor: Bu kez oyunun arkasında iki dev stüdyo birden var

Need for Speed serisinin yeni oyunu yola çıkıyor. İki dev stüdyonun, henüz ismi açıklanmayan yeni NFS oyunu için birlikte çalışacak olması, beklentileri de artıracak...

İki dev isim, yeni Need for Speed oyunu için kolları sıvadı

Uzun süredir devam eden Need for Speed yarış oyunu serisi, Ghost Games'in sunduğu yarış oyunu Heat ile en son çıkışını 2019 yılında yapmıştı. Electronic Arts, 2020 yılında Criterion Games'in gelecekteki oyunlar için seriyi devraldığını duyurmuştu, ancak ekip 2021'de Battlefield 2042 destek stüdyosu haline gelmişti.

Artık Battlefield’in destek stüdyosuna ihtiyacı olmaması ile beraber, EA geliştiricileri tekrar Need for Speed geliştirmeye yönlendirdi ve bu sefer bir Codemasters ekibi de gelişim sürecine katılıyor. EA, geçtiğimiz yıl Take-Two Interactive'in teklifinin üzerine çıkarak Codemasters'ın tamamını 1.2 milyar dolara satın almıştı. Şimdi bu iki dev isim, birlikte yeni Need for Speed oyunu için çalışacak.

Bir Twitter gönderisinde Codemasters, "Criterion Games ve Codemasters Cheshire'daki geliştirme ekibinin Need for Speed'in geleceğini yaratmak için resmi olarak bir araya geldiklerini doğrulayabiliriz" ve ekledi: "Bu birleşim, iki stüdyonun son birkaç ayda geliştirdiği yakın ortaklığın temelini oluşturuyor."

Ekipler Need for Speed'in bir sonraki bölümünü geliştirmek için güçlerini birleştiriyor olsalar da, İngiltere'deki orijinal stüdyo konumlarında ayrı ayrı çalışmaya devam edecekler.

Criterion, Burnout serisiyle ün kazanmıştı ve daha önce Need for Speed serilerinde yer alarak Hot Pursuit ve Most Wanted'ı geliştirmişti. Codemasters Cheshire ise daha önce stüdyonun Evolution Studios olarak bilindiği zamanlarda PlayStation'ın Driveclub oyunları ve MotorStorm üzerinde çalışmıştı. Her ikisi de destek stüdyoları olarak çok fazla deneyime sahip stüdyolar.

Yeni nesil Need for Speed oyununu ne zaman göreceğimiz konusunda henüz resmi bir bilgi verilmemiş olsa da, Kasım ayında çıkacağına yönelik söylentiler bulunuyor. Söylentilere göre sadece mevcut nesil konsolları ve PC'yi de hedef alacak ve Xbox One ve PlayStation 4 platformlarını desteklenmeyecek.