Yeni Xbox, “bir donanım neslinde şimdiye kadar görülen en büyük teknik sıçramaya” sahne olacak

Microsoft, resmi podcast yayınında yeni nesil Xbox'ın "bir nesilde görülen en büyük teknik sıçramayı sunacağını" iddia etti.

"Bir donanım neslinde şimdiye kadar görülen en büyük teknik sıçramaya” hazır olun

Microsoft, dün gerçekleşen podcast yayınında, Xbox’ın geleceğine ilişkin önemli duyurular yaptı. Resmi podcast yayınında Xbox başkanı Sarah Bond, Microsoft’un sıradaki yeni nesil Xbox’ta “bir donanım neslinde şimdiye kadar görülen en büyük teknik sıçramayı” yapacağını duyurdu.

Bond, yaptığı açıklamada; "Daha yapacaklarımız var. Donanım konusunda Noel zamanı paylaşacağımız bazı heyecan verici şeyler olacak. Ayrıca yeni nesil yol haritasına da büyük önem veriyoruz. Burada gerçekten odaklandığımız şey, bir donanım neslinde görebileceğiniz en büyük teknik sıçramayı sunmak ve bu sayede oyuncular için daha iyi, içerik oluşturucular ve onların oluşturdukları vizyonlar için daha iyi hale getirmek" dedi.

The Verge'e konuşan Microsoft Gaming CEO'su Phil Spencer ise, bir adım daha ileri giderek farklı türde donanımlar geliştirmeyi düşündüklerini söyledi. Bahsedilen bu farklı türdeki donanım bir Xbox el bilgisayarı olabilir. Microsoft, yayınladığı bir Xbox blog yazısında "Farklı cihaz türlerinde pek çok fırsat görüyoruz ve hazır olur olmaz gelecekteki donanım planlarımızla ilgili ayrıntıları paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

Taşınabilir bir Xbox konsolu söylentileri bir süredir internette dolaşıyor ve Spencer, X'te potansiyel bir Xbox Portable olasılığından bahseden paylaşımları devamlı favorilere ekliyor. Ancak Spencer, The Verge ile yaptığı bir röportajda "Taşınabilir cihazların büyük bir hayranıyım, ancak duyuracak bir şey yok" dedi. Şu anda Windows işletim sisteminin bu tür cihazlar için tam olarak optimize edilmiş olmadığı bir gerçek. Ancak geliştiriciler daha iyi bir deneyim sağlamak için çeşitli yönleri iyileştirmek için aktif olarak çalışmalar yapmaya devam ediyor.