YouTube'dan Twitch'e yanıt: YouTube İfadeleri hazır!

YouTube, Twitch'in yolundan giderek kendi özel ifadelerini kullanıma sunuyor: YouTube İfadeleri hazır!

YouTube'dan Twitch'e yanıt: YouTube İfadeleri hazır!

YouTube kendi özel ifadelerini (emote) kullanıma sunmaya başlıyor. Platform daha önce bireysel yayıncıların kendi tepkilerini ve ifadelerini sunmalarına imkan tanımış olsa da, yeni YouTube İfadeleri (YouTube Emotes) olarak adlandırılan Twitch benzeri ifadeler, YouTube'da yorum bölümlerinde ve canlı sohbetler sırasında kullanılabilecek. YouTube'un ilk kendi ifadeleri oyunlara odaklanıyor, ancak zaman içerisinde daha fazlası eklenecek.

Artık YouTube'un emoji seçicisini açtığınızda YouTube ifadelerinin bir listesini göreceksiniz ve bunlar bir kanalın kendi mevcut özel ifadelerinin altında görünecek. Twitch'in sistem genelindeki varsayılan ifadeleri gibi, YouTube'un ifadeleri de otomatik tamamlama için belirli adlara sahip. Bu sayede örneğin hızlı bir şekilde ":cat-orange-whistling:" yazabilir ve yorumu otomatik bir şekilde ıslık çalan turuncu bir kedi ile doldurabilirsiniz.

YouTube bir topluluk gönderisinde "oyun için oluşturulan ifadelerle başlıyoruz ancak gelecekte daha da fazla ifade teması getirmek için çalışıyoruz, bu nedenle daha da fazla topluluk için ifadeler için bizi izlemeye devam edin!" dedi.

Bu oyun ifadeleri Abelle Hayford, Guy Field ve Yujin Won tarafından oluşturuldu. Buradan yola çıkarsak, içerik oluşturucu odağıyla gelecekte bağımsız sanatçılardan daha fazla YouTube ifadesi göreceğimiz kesin.