ZTE CEO'su, Geleceğin Telefonlarını "Dönüştürecek"

ZTE CEO'su Lixin Cheng, akıllı telefonların geleceğine yön vereceklerini ve "dönüştürme" zamanı geldiğini söylüyor.

ZTE akıllı telefonları dönüştürecek

ZTE Mobil Cihazlar CEO'su Lixin Cheng, akıllı telefonlar üzerine bir yazı yazarak, teknoloji dünyasıyla paylaştı. Yazısında, geçmişten günümüze akıllı telefonların nasıl şekillendiğini kaleme alan Cheng, ZTE olarak geleceğin telefonlarını tasarlayacaklarının altını çiziyor. İşte Lixin Cheng'in o mektubu:

"Bundan 10 yıl önce mobil iletişim standardı değişti ve akıllı telefon çağı başladı. Akıllı telefonlar başarılı oldu, çünkü tüketicilerin mevcut cep telefonlarından daha fazla içeriğe erişebilmelerine ve bu içeriklerle etkileşime geçebilmelerine olanak tanıdı. Ancak ilk akıllı telefonlardan bu yana çok büyük değişim yaşanmış gibi görünse de, temelde büyük bir fark görmedik.

Mesela ilk iPhone'a veya eski akıllı telefonlara göz attığınızda; ekran boyutu, kullanılan malzeme ve tasarım hatları gibi değişiklikler dışında çok da farklı olmadıklarını görürsünüz. Günümüzde, donanım altyapılarının güncellenmesi, ekran çözünürlüğünün ve kamera kalitesinin artması gibi tekrarlamalarla akıllı telefonlar yola devam ediyor. Ve tabii ki fiyatlar; fiyatlar ulaşılmaz seviyelere tırmanmayı sürdürüyor.

Endüstrimizin sunması gereken en önemli vizyon, son modellerde kulaklık girişinin olmaması veya 0.01 mm çerçeve kalınlığı mı olmalı? Yenilik diyerek karşımıza konan şey bu mu olmalı? Ben bundan memnun değilim.

Son yıllarda teknoloji endüstrisi, bir bütün olarak tüketici ihtiyaçlarının gelişimine tepki verdi. Bunun neticesinde de akıllı telefon üreticileri, donanım ve yazılım altyapısı konusunda bu ihtiyaçları karşılayacak birtakım geliştirmelerde bulundular. Özellikle operatörler, tüketicilerin akıllı telefonlarıyla daha fazla şey yapmalarına imkan tanıyan, dünyanın her yerinde sorunsuz kapsama alanı bulan daha hızlı ağlar geliştirdiler.

Bunun neticesinde de akıllı telefonlar son birkaç yıldır çok fazla değişmedi, ancak tüketici alışkanlıkları önemli ölçüde gelişti. HD içeriklerin hayatımızda daha fazla olması, sosyal medya aracılığıyla tüm dünyanın birbirine bağlanması ve bir dizi başka etkinlik, bize geleceğimiz hakkında önemli bir fikir verdi.

Ancak akıllı telefon endüstrisi olarak, tüketici deneyimlerini koruyarak, devrimci kavramlar geliştirmeliyiz. Bunu yapmak için daha büyük adımlar atılmalıdır. Endüstri kendini dönüştüremezse, yeni ve yıkıcı bir başka teknoloji, onu yerinden edecektir.

Artık tüketicilere yeni bir mobil deneyim kazandırmanın zamanı geldi. ZTE, akıllı telefonların nasıl görünmesi ve çalışması konusunda yenilikçi adımlar atacak ve 10 yıllık geçmişi olan akıllı telefonları, yeni bir 10 yıllık sürece sokacak. ZTE, mobil deneyimi değiştirecek ve yeni bir 10 yıllık yeniliğe başlayacak."

Okuyucu Yorumları