Zuckerberg'den Threads ile ilgili "yuvarlak" bir açıklama geldi

Zuckerberg, Threads'in bugün geldiği noktadan bahsetse de net veriler vermekten kaçındı ve bunun yerine "yuvarlak" bir açıklama yapmakla yetindi.

Zuckerberg'den Threads ile ilgili "yuvarlak" bir açıklama geldi

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, şirketin 2023 üçüncü çeyrek gelir duyurusunda, Instagram’ın metin tabanlı yan ürünü Threads’in artık aylık 100 milyon aktif kullanıcının (MAU) “hemen altında” kullanıcıya sahip olduğunu açıkladı. Meta, X ve benzeri platformlarla rekabet edebilmek için bu yılın başlarında Threads’i başlatmıştı. Ancak açıklanan rakamın "yuvarlak hesap ürünü" bir rakam olması, tabii ki kafaları biraz karıştırdı.

Gelir duyurusu sırasında Zuckerberg aşağıdaki açıklamayı yaptı: “Threads hakkında hızlı bir güncelleme yapmak istiyorum. Şu anda üç ay oldu ve gidişattan çok memnunum. Bu noktada aylık 100 milyonun biraz altında aktif kullanıcı var ve artık topluluğu daha da büyütmeye odaklanacağımız noktaya geliyoruz.

Görebildiğimiz kadarıyla insanlar onu şu ana kadar seviyor. Uzun zamandır biraz daha olumlu bir milyar kişilik halka açık konuşma uygulamasının olması gerektiğini düşündüm ve eğer bunu birkaç yıl daha sürdürürsek oradaki vizyonumuza ulaşma şansımızın yüksek olacağını düşünüyorum.

Threads, bu yılın temmuz ayında, Twitter’ın yeni sahibi tarafından beklenmedik bir şekilde X olarak yeniden markalaştırılmasından haftalar önce başlatıldı. Bu gelişme, Mark Zuckerberg’in 11 yıllık sessizliğin ardından Twitter hesabında paylaşım yapmasına yetecek kadar büyüktü.

Mikroblog platformu umut verici bir başlangıç yaptı ancak haftalar geçerken bu başlangıç momentumu kaybolmaya başladı. Meta, kullanıcıların Instagram hesaplarını kullanarak Threads’e kaydolmalarını kolaylaştırdı ve Instagram arkadaşlarını kolaylıkla takip etmelerine olanak tanıdı.

Uygulama, sadece bir haftada 150 milyon indirmeyle, Niantic’in Pokémon GO’sunu geride bırakarak en hızlı büyüyen uygulama lansmanı tacını ele geçirdi. Ancak kullanıcılar, birçok temel özelliğe sahip olmayan, tamamlanmamış bir platforma davet edildiklerini fark ederek kısa süre sonra platformu terk etmeye başladı. Instagram başkanı Adam Mosseri, hasar kontrolü için öne çıktı ve kullanıcılara bir dizi özelliğin “yolda” olduğuna dair güvence verdi.

Threads, sonraki güncellemelerde Takip Edilenler sekmesi, tam teşekküllü bir web sürümü, anahtar kelime arama gibi çeşitli eksik özelliklere kavuştu. Ancak uygulamada doğrudan mesajlaşma yeteneğini sunmaya yönelik bir plan bulunmuyor. Ayrıca Meta, gelecekteki bir güncellemeyle, kullanıcıların Instagram hesaplarından vazgeçmeden Threads profillerini silmelerine olanak tanıyacağını da doğruladı.

Meta, Threads’in tanıtımı konusunda da elinden gelen her şeyi yapıyor. Hem Zuckerberg hem de Mosseri platformda sıklıkla aktif olarak yer alıyor, kullanıcılarla etkileşime giriyor ve yeni özelliklerle ilgili güncellemeleri paylaşıyor. Kullanıcıları platforma çekmek amacıyla Meta, Facebook ve Instagram akışlarında Threads gönderilerinden örnekler de sunmaya başladı. Instagram uygulaması aynı zamanda birisi Threads üzerinde gönderi paylaştığında bir bildirim yayınlıyor ve bildirime dokunduğunuzda hızlı bir şekilde uygulamaya yönlendiriliyorsunuz.

Yine de, Threads’in büyük kardeşleriyle beraber hareket edebilecek noktaya gelmeden önce kat etmesi gereken uzun bir yol var. Meta, gelir duyurusu sırasında Facebook’un 30 Eylül itibarıyla 3,05 milyar MAU sayısına ulaştığını açıkladı.