Alienware Elite Gaming Mouse AW959 İnceleme

Bir oyuncu faresi nasıl olmalı, nasıl olmamalı? İşte Alienware Elite Gaming Mouse AW959 incelemesi!

CHIP Online Notu 74
  • Son derece şık tasarım
  • Pixart 3360 sensör
  • Zengin kutu içeriği
  • Son derece ağır
  • AW 958'den çok daha pahalı

Alienware'in oyuncular nezdinde ne kadar saygın bir firma olduğu herkes tarafından biliniyor. Sadece performansları ile değil, tasarımları ile de kalpleri fetheden firmanın çevre donanımları konusunda da söz sahibi olmak konusunda ciddi çalışmaları var. Daha önce incelediğimiz Alienware Pro Gaming AW768 klavye için o gün söylediklerimiz halen geçerli, son derece başarılı, tüm rakipleriyle mücadele edebilecek bir üründü. Yine daha önce incelediğimiz Alienware'in selef mouse modeli Elite Gaming Mouse AW958 ise muhteşem tasarımına rağmen bazı ciddi ergonomi problemleri sebebiyle beklediğimiz performansı gösterememişti. Alienware belli ki bu muhteşem tasarımı öylece bir kenara koymak istemiyor olsa gerek, AW958'in en büyük sıkıntısı olan ve kullanımını zorlaştıran noktalara eğilerek ortaya bugün elimizdeki Elite Gaming Mouse AW959 modelini ortaya çıkartmış.

Bu farenin teknik açıdan AW958'in aynısı olduğunu söyleyelim. Ancak tasarım olarak kardeşinden 1cm daha dar ve 0.1 santim daha alçak. Buraya kadar her şey güzel. Ancak 190 gramlık toplam ağırlığı, eğer rekabetçi oyunlar oynuyorsanız bu modeli otomatikman çizgi dışına çıkartıyor. Zira bu ağırlık bazı rakiplerinin iki katından daha fazla.

AW959 da tıpkı kardeşi gibi Pixart 3360 sensör kullanılmış. Daha önce pek çok kaliteli üründe gördüğümüz bu sensör, 12000 DPI hassaslık, 250 IPS hız ve 50G hızlanma değerleri ile tüm oyuncular için fazlasıyla performanslı. Ayrıca kutu içeriğinde 4 adet 5 gramlık ağırlık ve 2 ayrı ebatta el desteği bulunduğunu da söyleyelim. Bu anlamda fare özelleştirme anlamında da beğenimizi kazandı.

Peki, AW959 ergonomi problemlerini çözebilmiş mi? Öncelikle ürünün 87.6mm'ye düşen genişliği kontrol hissini artırsa da halen yan destekler çok zayıf. Bu da fareyi, mousepad üzerinde kaldırmak istediğimiz zamanlarda elimizden kaymasına yol açıyor. 190 gramlık ağırlığı da bu durumu yaratan etkenlerden birisi tabii ki. Ayrıca düğmeler halen biraz "gevşek" hissettiriyor. Evet, kullanım eskisinden daha rahat ama maalesef bu yeterli değil.

Özetle

Sonuç olarak diyebiliriz ki, Elite Gaming Mouse AW959, son derece şık tasarım, nispeten geliştirilen ergonomik tasarım, Pixart 3360 sensör ve zengin kutu içeriğiyle güzel bir model. Ancak fare son derece ağır olmasıyla ve yüksek fiyatıyla da dikkat çekiyor. AW959 piyasada 649 TL civarına bulunabiliyor ki bu rakam selef model AW958'in iki katından fazla. O nedenle maalesef Elite Gaming Mouse AW959, kendi segmentinde en kuvvetli ürünlerden birisi değil.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Alienware Elite Gaming Mouse AW959
Ürün Markası Alienware
CHIP Online Notu
74
Okuyucu Yorumları