Alienware Elite Gaming Mouse İnceleme

Tasarımı ile kalpleri fethedecek Alienware Elite Gaming Mouse'u inceledik.

CHIP Online Notu 78
  • Muhteşem tasarım
  • Başarılı işçilik kalitesi
  • Ülkemizdeki fiyatı yurt dışına göre çok uygun
  • Kullanımı rahat değil
  • Ağır

Oyuncular nazarında kredisi en yüksek firmalardan bir tanesi Alienware. Geçtiğimiz yıllarda masaüstü ve dizüstü bilgisayar modelleri ile kendisini kanıtlayan ve oyuncuların rüyalarında gördüğü markalar arasında kendisine haklı bir yer edinen Alienware şimdi de çevre birimleri ile karşımızda ve bunu da kendisinden beklenecek şekilde, en üst seviyeyi hedefleyerek yapıyor.

AW958 kod adıyla gelen Alienware Elite Gaming Mouse, daha ilk bakışta dikkatinizi çekecek. Hani derler ya; elli tane oyuncu faresini bir masaüstüne dizseniz bile kendisini gösterebilecek bir tasarıma sahip. Siyah ve yumuşak kaplamalı el yastığı ile birleşen Y şeklindeki AlienFX RGB aydınlatma ve gri üst gövde herhangi bir oyuncuyu anında kendisine çekebilecek kadar güzel. Buna farenin alçak ve akıcı tasarımı da eklendiğinde bu taraf hakkında sadece iyi şeyler söyleyebiliyoruz.

Bu noktada farenin tasarımında bazı fundamental problemler olduğunu da belirtmek gerekiyor. İlk dikkatimizi çeken şey 50 milyon tıklama ömürlü Omron anahtarlar ile güçlendirilmiş ana tuşların fazlasıyla "gevşek" olması oldu ancak buna kısa sürede alıştık. Ürünün yan yüzeylerdeki panelleri de çıkartılabiliyor ve tıpkı Razer Naga Trinity gibi birinde iki tuş, diğerinde altı tuş bulunan iki farklı panel arasından seçim yapılabiliyor. Paneller yumuşak bir kaplama ile hayli rahat gözükse de tasarımından ötürü fareyi kaldırıp mousepad üzerinde hareket ettirmek hiç de kolay değil zira desteklerin azlığından dolayı kaldırırken fare elinizden kayıyor. Ayrıca kaset şeklindeki ağırlıkların konumu da farenin ağırlık merkezini fazlaca arkaya kaydırmış. Yüksekliği değişebilen el yastığı sayesinde bu sorunu bir nebze azaltmak da mümkün.

Alienware bu modelinde piyasanın en fazla bilinen ve sevilen sensörlerinden birisini, Pixart 3360'ı kullanmış. 12000dpi'a kadar çıkabilen, 250 IPS hıza ve 50G hızlanma değerine sahip olan bu sensör performans konusunda beklentilerinize cevap verecektir. Ayrıca Alienware Command Center kurmadan da bu DPI değerine fare üzerinden müdahale etmeniz mümkün. Üç yöne hareket edebilen tekerleğin arkasında yer alan DPI tuşunu sağa veya sola hareket ettirmeniz yeterli.

Özetle

Alienware AW958'in şıklık ve ergonomi arasındaki savaşta yaşadığı kendine özgü problemlerin yurt dışındaki yüksek satış fiyatı ile birleşmesi ciddi bir sorun olabilirdi ancak ürün ülkemizde çok daha uygun bir fiyatla satılıyor. 400 TL'ye bulunabilen farenin rakipleri ise Logitech G502 Proteus Spectrum ve SteelSeries Rival 600 gibi oldukça dişli, benzer performansta ve daha ergonomik isimler. Eğer tasarımı bizim gibi sizi de etkilediyse ülkemizdeki fiyatı sebebiyle ciddi bir alternatif.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Alienware Elite Gaming Mouse
Ürün Markası Alienware
CHIP Online Notu
78
Okuyucu Yorumları