Casper Excalibur 34" Monitör İnceleme

Tasarım dünyasının profesyonelleri ve usta oyuncuların beklentilerini karşılayacak tüm detaylar bir araya getiren hem profesyonel hem oyuncu Excalibur 34" monitörü inceledik.

CHIP Online Notu 95
  • Geniş 21:9 ekran
  • Güzel görüntü üreten 34" panel
  • AMD FreeSync desteği
  • RGB ışıklandırmalı ergonomik tasarım
  • Görüntü teknolojileri
  • HDR400

Bugün masamızda Core gamer'ların yakından tanıdığı Excalibur markasının devasa büyüklüğünde monitörü var ve gerçekten de şahane görünüyor. Bugün, bu 34 inç büyüklüğündeki dev monitörü hep birlikte yakınan tanıyacağız. Ancak geçmeden önce bu monitörün en az oyuncular kadar profesyonel kesim kullanıcıların da ihtiyaçlarını karşılayabileceğini söyleyelim. Zira sahip olduğu özellikler, iş hayatında ve hatta geniş geniş çalışmak isteyen öğrencilere de hitap ediyor. Kaldı ki, öğrencilerin iyi birer oyuncu oldukları da malumunuz. Evet, sözü daha fazla uzatmayalım ve artık Excalibur'un bu 34 inç boyutlu devasa monitörüne yakından bakalım.

Yüksek Performans Sunan Teknik Özellikler

Yüksek Performans Sunan Teknik Özellikler

Excalibur 34" monitör, sahip olduğu özelliklerle görüntüde yüksek performans isteyenlerin sevecekleri bir monitör olacaktır diye düşünüyoruz. Zira bu ekran 34 inç boyutunda olmasıyla ne kadar göz alıcı dursa da, teknik özellikleriyle de aynı oranda bunu destekler nitelikte.

Monitör, 3440x1440 piksel çözünürlüğünde görüntü üreten VA panel üzerine inşa edilmiş. Bu ekran, 165Hz tazeleme hızına ulaşabiliyor ve bu da oyunlarda maksimum performansı görebilmenizi sağlıyor. AMD FreeSync desteğinin de bulunduğu monitörde, böylece ekran kartı ve monitör arasındaki görüntü senkronizyon kaybının önüne geçiliyor ve bu sayede daha konforlu ve uzun soluklu bir oyun keyfi yakalanabiliyor.

Monitörün tepki süresi ise hız isteyen oyunculara uygun olarak 1ms olurken, parlaklık oranı 400 kandela, kontrast seviyesi ise 4000:1 şeklinde yer alıyor.

Geniş Görüntü Sağlayan Şık Tasarım

Geniş Görüntü Sağlayan Şık Tasarım

Excalibur 34" monitör, geniş ekran boyutu ile standart boyutların çok üzerinde geniş bir kullanım sağlamasıyla öne çıkıyor. Ekran boyutu sebebiyle 21:9 görüntüleme oranına kavuşan monitör ile sinematik bir görüntü sağlanabiliyor. Bu da kuşkusuz daha geniş çalışma ve oyun seansları dışında sinema gibi multimedya tüketimleri için ideal bir platform olmasının kapısını aralıyor. Öte yandan geniş grafik incelemelerinde bulunmalarından dolayı geniş ekran kullanımına ihtiyaç duyan borsa ve trader'lara da hitap ettiğini söyleyebiliriz.

Kavisli bir ekran tasarımının benimsendiği monitörde, 1500R yarıçap seviyesinde kavisli bir ekran paneli yer alıyor. Böylece karşısına geçtiğinizde görüntünün sizi kavradığını hissedebiliyorsunuz ki bu da oyun oynama ve çalışma noktalarında konsantrasyona önayak oluyor.

Konsantrasyon demişken, monitörde bunu sağlayan bir diğer etken de geniş ekran boyutu kadar ekran tasarımı oluyor. Zira ekran kenar çerçevelerine yakından baktığınızda, ne kadar ince tasarlandığını fark edebiliyorsunuz. Böylece neredeyse çerçevesiz duran monitör, modern bir görünüm de kazanıyor.

Bu arada monitörün tasarımında bir diğer önemli nokta, bir hayli ergonomik olması. Ayarlanabilir hareketli standı sayesinde ekrana yukarı – aşağı şeklinde yükseklik ayarı yapabiliyor, sağa ve sola 90 derecelik açılarla hareket kazandırabiliyorsunuz. Elbette isterseniz ekranı duvara da sabitleyebilirsiniz; ekranın VESA desteği bulunuyor.

Excalibur 34" monitörün arka yüzeyine baktığımızdaysa, burada oyuncuların vazgeçilmezi RGB ışıklandırmalarının kullanıldığını görüyoruz. Arka yüzdeki bu kare şeklindeki RGB aydınlatma sayesinde, bu monitörü yerleştirdiğiniz masanın arkasındaki duvar, RGB ışıklandırmalarla renkleniyor. Böylece özellikle akşam oyun seanslarınıza büyük renk katacaktır diye düşünüyoruz.

Geniş Bağlantı Seçenekleri

Geniş Bağlantı Seçenekleri

Evet, Excalibur 34" monitörü tasarım ve çevre detaylarıyla tanıdık. Şimdi biraz da hazır monitörün arkadaki RGB aydınlatmasından bahsetmişken, buradaki bağlantılara devam edelim.

Excalibur 34" monitörde yeterli bağlantı çeşitliliği bulunuyor. HDMI 2.0 portun yanı sıra 2 adet de DisplayPort 1.4 bağlantı noktasının yer alması, bu monitöre 3 farklı kaynaktan görüntü aktarabileceğinizi gösteriyor. PC oyuncuları yüksek tazeleme hızlarına ulaşmak için DisplayPort'u tercih edecekken, konsol oyuncuları da HDMI 2.0 portunu rahatlıkla kullanabilirler. Böylece platform değiştirirken sürekli tak – çıkar sorunu da yaşanmıyor. Bu arada Excalibur 34" monitörün kutusu içinde hem DisplayPort hem HDMI bağlantı kablolarının bulunduğunu da söyleyelim. Böylece bunları ayrıca satın almanıza gerek kalmıyor.

Hem Oyuncular Hem Profesyoneller İçin

Hem Oyuncular Hem Profesyoneller İçin

Monitörde oyunculara hitap ettiği kadar, bu ekranı geniş görüntü ve yüksek çözünürlük sağlaması sebebiyle iş amaçlı kullanmak isteyenlere de hitap edecek farklı önemli özellikler de var. Bunların başında HDR teknolojisi geliyor. HDR400 desteğinin bulunduğu Excalibur 34" monitörde, böylece yüksek ekran parlaklığında, daha derin siyah ve gerçekli renkler ile profesyonel kullanım ihtiyacı da karşılanabiliyor.

Ekranda bulunan VA panelin 178 dereceye kadar geniş görüntü açısı sağlaması da kullanım anlamında avantaj yaratırken, ekran başında uzun soluklu çalışanların ve oyun süreleri geçirenler için önemli bir özellik olan Flicker Free teknolojisinin bulunması da bir hayli önemli. Titreşim Azaltma teknolojisi olarak da bilinen bu teknoloji ile beraber, ekranda oluşabilecek titreşimler en aza indirgeniyor ve bu da göz rahatsızlığını önlüyor.

Son dönemde monitör satın alırken en çok aranması gereken özelliklerden biri ise Low Blue Light Protection, yani Düşük Mavi Işık Koruması oluyor. Monitör alırken bu özelliğin olmasına muhakkak önem göstermenizi tavsiye ediyoruz, zira ekran başında geçirdiğimiz sürelerin bir hayli arttığını düşünürsek, mavi ışığa uzun süre maruz kalındığında göz yorgunluklarının oluşması bir hayli mümkün. Öte yandan bu ışık uzun kullanımlarda göze zarar da veriyor. O nedenle bu teknoloji bir hayli önemli. Tabii ki Excalibur 34" monitörde bu özellik de yer alıyor.

Özetle

Evet, sonuç olarak baktığımızda, Excalibur 34" monitör sahip olduğu özelliklerle beraber, etkileyici tasarımı gibi performansıyla da kendinden oldukça memnun bırakan bir model olmuş kanısındayız. 165Hz ekran tazeleme hızına ve bu seviyede ki panellerde pek bulunmayan 1ms yenileme hızına sahip olması, yüksek çözünürlüğü, kavisli ekran tasarımı ve HDR400 desteğiyle beraber total olarak bakıldığında, karşısında ister oyun ister iş ister normal kullanımlarda uzun süre keyifli vakit geçirilebilir, ergonomisi ve konfor teknolojileriyle beraber süreler rahatlıkla pekişebilir. Peki, Excalibur 34" monitörün fiyatını ne kadar? Şu an bu monitör indirimde. Casper'ın web sitesinden 4999 TL fiyatla satın alabiliyorsunuz.

Sponsorlu İçerik

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Casper Excalibur 34" Monitör
Ürün Markası Casper
CHIP Online Notu
95
DisplayPort 1.4 2 adet
HDMI 2.0 1 adet
Çözünürlük3440x1440 piksel
Tarama Hızı1656 Hz
Görüntüleme Oranı21:9
Panel1500R Curved VA
Tepki Süresi1 ms
Parlaklık400 kandela
Kontrast (Tipik)4000:1
VGAYok
KulaklıkVar
HoparlörVar
Boyutlar807 x 361 x 117 mm
Ağırlık5.7 kg.