Uygun fiyatlı Ezcool miniPad C testte!

Giriş segmentinde yer alan MiniPad C, uygun fiyat etiketi karşısında neler sunuyor? İnceledik.

CHIP Online Notu 67
  • Android 4.4
  • Uygun fiyat
  • Şık ve ince tasarım
  • HDMI yok
  • Ekran çözünürlüğü

Tabletler arasında üst modelleri gördüğümüz gibi giriş seviyesi modeller de oldukça sık karşımıza çıkıyor. Bugün inceleyeceğimiz MiniPad C de giriş segmentinde yer alan bir tablet. Tablet özellikleriyle giriş segmentinde olduğu kadar elbette ona uygun da bir fiyat etiketine sahip. Diğer yandan MiniPad C'nin daha önce incelediğimiz Ezcool MiniPad'in bir alt kategorisinde yer aldığını da belirtelim.

7.9 inç boyutunda bir ekranın sahibi olan MiniPad C, kompakt boyutlarıyla sürekli el altında bulundurabileceğiniz bir tablet. Tabletin mini boyutunun yanı sıra inceliğiyle de dikkat çekici olduğunu söyleyelim. Yalnızca 7.6 mm'lik kalınlıkta olan tablet, görünümüyle de oldukça şık.

Peki, uygun fiyatlı tabletler arasında kendine yer bulan MiniPad C, rakipleri arasında ne gibi özelliklere sahip ve bize neler sunuyor?

İnce ve şık tasarım

Öncelikle hemen söylemek gerek; MiniPad C'nin en dikkat çeken yanı tasarımı. Görünüş itibariyle oldukça ince, kompakt ve şık bir tasarıma sahip olan tablet, arka yüzeyinde tercih edilen renkle de gayet hoş bir formda. Ön paneli yekpare ekrandan oluşan tabletin kalınlığının yalnızca 7.6 mm olduğunu tekrar hatırlatmakta fayda var.

MiniPad C'nin çevresine baktığımızda bağlantıların üst kenarda toplandığını görüyoruz. Burada tableti şarj edebileceğiniz ve içerik aktarımında bulunabileceğiniz microUSB bağlantısı ve müzik dinlemek için kulaklık girişi yer alıyor. Onun yanında güç butonu bulunuyor, diğer köşede ise bir buton daha var. Bu buton da işletim sisteminde yer alan sanal "geri" tuşuna karşılık geliyor.

MiniPad C'de elbette microSD kart desteği de ihmal edilmemiş. Tabletin sağ kenarında bu girişi de görebiliyoruz. Böylece hafızayı genişletmek mümkün. MiniPad C'nin bağlantıları arasında ise microHDMI'ya yer verilmemiş. Bu nedenle tableti daha büyük ekranlara bağlayamıyorsunuz.

MiniPad C'nin ekranı 7.9 inç boyutunda ve hemen üzerinde bir ön kamera bulunuyor. Arka yüzde de arka kamera mevcut ve alt kenara baktığımızda burada da çift taraflı kullanılan hoparlörleri görüyoruz.

Ekran ve diğer özellikler

MiniPad C'nin ekranı 1024x768 piksel çözünürlüğü destekliyor. Evet, ekranın çözünürlüğü düşük, ancak tabletin yer aldığı kategorideki rakiplerin de farklı olduğunu söyleyemeyiz. Bu yönüyle MiniPad C de fark yaratmıyor. 7.9 inç boyutundaki ekran IPS panelden oluşuyor. IPS panelin kullanılmış olması görüş açısını genişletiyor ve renkleri canlı şekilde görüntülemesine olanak tanıyor.

Tabletin diğer teknik detaylarına da değinelim. Çift çekirdekli Cortex A7 işlemcinin kullanıldığı tablet, 1.5 GHz hızında çalışıyor. 1 GB RAM ve 8 GB hafıza gibi standart özelliklerin de sahibi olan tablet, 32 GB'a kadar hafıza genişletebiliyor. Tabletin ön yüzündeki kamera 0.3 megapiksel, arka yüzdeki kamera da 2.0 megapiksel çözünürlüğünde. Ayrıca bir flaş da göremiyoruz elbette.

Telefonun teknik birimlerini bir arada değerlendirdiğimizde, daha önce aynı kategoride yer alan incelediğimiz tabletlerle pek fark göstermediğini söyleyelim. MiniPad C ile internette dolaşabilir, film izleyebilir, sosyal medya sayfalarınızı görüntüleyebilir ve oyun oynayabilirsiniz.

Bu arada teknik kadrodan bahsetmişken MiniPad C'nin en dikkat çeken yanının güncel Android sürümüne sahip olması olduğunu da söyleyelim. Android 4.4.2 işletim sistemiyle gelen tablet, herhangi bir özel arabirim de taşımıyor. Böylece stok Android deneyimi sunuyor.

Uygun fiyata uygun performans

Tabletin test sonuçlarından bahsedelim. Yaptığımız AnTuTu Benchmark testinde 10128 puan alan MiniPad C, böylece daha önce incelediğimiz Reeder A8R'nin bir basamak gerisinde duruyor. Yine uygun fiyatıyla dikkat çeken Exper EasyPad T8Q'nun da gerisinde kalan tablet, Artes D9705'in ise bir tık önünde.

CPU Prime'da da sonuç pek değişmiyor. 809 puan üreten tablet, grafik testleri neticesinde de giriş segmentine uygun. 3DMark testlerinde Ice Storm'da 2395, Extreme'de 1634 ve Unlimited'da 2216 puan toplayan tablet, Epic Cidatel'de ise 38.5 FPS'yi görüyor.

Tabletin altığı bu skorlar ilk kez tablet sahibi olacaklar ve uygun fiyatlı bir tablet almayı düşünenler tarafından performans anlamında da kabul edilebilir bir karşılık getiriyor. Subway Surf, Angry Birds, Traffic Racer gibi oyunları da oynayabileceğiniz tabletin kamera performansları ise beklenebileceği ölçüde. Çok bir şey beklememek gerekiyor. Ancak elbette ön kamerayla görüntülü görüşme yapabilir, arka kamerayla ise fotoğraf ve video çekebilirsiniz.

Özetle

MiniPad C, uygun fiyatlı bir tablet ve giriş segmentinde yer alıyor. Tabletin en dikkat çeken yanı şık tasarımı ve Android 4.4 işletim sistemine sahip olması. Böylece güncel Android sürümü sunan tablet, teknik özellik ve performans bakımından da segmentine ve sahip olduğu fiyata uygun. Ancak yakın fiyata daha iyi modeller de yok değil doğrusu. Bunlar arasında büyük kardeşi Ezcool MiniPad daha tercih edilesi bir model gibi duruyor açıkçası.

Ezcool MiniPad C'nin fiyatı ise 318 TL civarında.

Kimler Almalı

Ezcool MiniPad C'nin ilk defa tablet alacak ve uygun fiyatlı tablet arayanlar tarafından tercih edilebilecek yapıda olduğunu düşünüyoruz.

Alternatifleri

Ezcool MiniPad C'ye alternatif olarak yakın fiyata bulunabilecek olan Ezcool MiniPad'i tavsiye edebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Ezcool miniPad C
Ürün Markası EZCOOL
CHIP Online Notu
67
İşletim SistemiAndroid 4.4.2
İşlemciCortex A7
İşlemci Hızı1.5 GHz
Çekirdek (CPU)2
Ekran TeknolojisiIPS
Ekran Boyutu7.9 inç
Ekran Çözünürlüğü1024 x 768 px
Grafik İşlemciMali-400 MP4
Bellek (RAM)1 GB
Dahili Depolama8 GB
Arttırılabilir Depolama32 GB
Ön Kamera0.3 MP
Arka Kamera2.0 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GYok
GPSYok
LTE (4G)Yok
BluetoothVar
MicroSDVar
HDMIYok
USBVar
Pil Kapasitesi3500 mAH
Boyutlar136.2 x 200 x 7.6 mm
Ağırlık315 gr.
Okuyucu Yorumları