Günsan Elektrik 3'lü Priz İnceleme

Kişisel elektronik cihazlarımızın gittikçe çoğalmasıyla birlikte artan şarj ihtiyacımıza yönelik yeni çözümler gelmeye devam ediyor. Günsan Elektrik’in Visage serisi yeni üçlü prizi, sahip olduğu 2 adet USB portu sayesinde hem adaptör derdini ortadan kaldırıyor hem de hızlı şarj imkanı sunuyor.

CHIP Online Notu 80
  • Hızlı şarj destekli USB portları
  • Çocuk koruması
  • Askı aparatı
  • 3 metre kablo uzunluğu

Artık şarj ihtiyacımız o kadar arttı ki her gittiğimiz yerde ilk olarak aradığımız şey genellikle bir priz oluyor. Dizüstü bilgisayarımız, cep telefonumuz, tabletimiz, akıllı saatimiz; kullandığımız o kadar çok elektronik cihaz var ki hepsi de bizim için hayati önem taşıyor. Zira hem işlerimizi hem de günlük hayatımızı bunların çerçevesinde idame ettiriyoruz. Bununla birlikte artık bu cihazların neredeyse tamamı hızlı şarjı desteklediğinden, kullandığımız şarj aletlerinden powerbank’lere kadar her şeyde bu desteği arıyoruz. Ancak günümüzde iş daha spesifik bir hal aldı. Zira bugün inceleyeceğimiz ürün, hızlı şarj özelliğini evimizdeki en basit cihazlardan birine getiriyor; prizlere.

Evet, zaten evinizde bir çoklu priziniz varsa şarj adaptörünü de takıp hızlı şarj etme imkanınız var. Ancak her bir cihaz için ayrı ayrı adaptör kullanmak gerektiğinden ortada gereksiz bir kalabalıklık oluyor. İşte hem bu kalabalıklığın önüne geçmek hem de daha ufak elektronik cihazlarınızı şarj etmek için Günsan Elektrik, oldukça kullanışlı bir üçlü priz üretmiş.

Aslında markanın Visage serisine ait bu prizin ilk bakışta devamlı kullandığımız prizlerden hiçbir farkı yok. Üzerinde standart F tipi girişler var ve yanlarındaki tellerden topraklama özelliğine sahip olduğunu anlayabiliyoruz. Ayrıca deliklerin kapalı olması çocuk koruması olduğu anlamına geliyor. Yani çocuğunuz metal bir nesne veya parmağını sokmaya çalışırsa buradaki kapaklar elektrik çarpma riskini oldukça azaltıyor.

Bununla birlikte alt tarafta bir askı aparatı mevcut. Buradan prizi istediğiniz yere asabileceğiniz gibi üzerindeki vida noktalarından sabitleme imkanınız da bulunuyor. Kablosu da epey uzun; 3 metre uzunluğunda olduğundan her yere montajlayabilirsiniz. Üstelik oldukça kalın ve sağlam bir yapıda. Üst taraftaysa prizi açıp kapatmaya yarayan, bir anahtar var. Üzerindeki aydınlatma sayesinde de açık veya kapalı konumda olduğu anlaşılabiliyor.

Evet, buraya kadar her şey bildiğimiz gibi. Prizi farklı kılan asıl özelliği, sahip olduğu 2 adet USB girişi. Üst taraftaki girişlerin birisi USB-A, diğeri USB-C olmak üzere yan yana konumlandırılmış. Bunlardan USB-A olanı maksimum 18W’a kadar çıkış gücü sağlarken, USB-C olanı 20W’a kadar güç sağlıyor. Bu arada Günsan, portların hangi hızlı şarj teknolojilerini desteklediğini belirtmemiş.

Ancak Xiaomi model bir telefon taktığımızda Mi Charge Turbo’yu desteklediğini gördük. iPhone 14 Pro Max ile denediğimizde ise portun sağladığı tam gücü almayı başardı. Diğer taraftan sadece akıllı telefon olarak değil, hızlı şarj özelliği olan her cihazın desteklendiğini belirtelim. Denediğimiz Anker marka Bluetooth kulaklığı da Huawei akıllı saati de hızlı bir şekilde şarj edebildi. Tabii iş dizüstü bilgisayarlar gibi yüksek güç isteyen cihazlara geldiğinde 20W yetersiz kalıyor. O noktada diğer girişleri kullanmak şart.

Sonuç

Genel olarak baktığımızda Visage, diğer priz girişleriyle beraber toplamda 5 adet kullanılabilir alan sunuyor. Prizin taşıyabileceği maksimum yük miktarıysa 3600W. Bu anlamda içiniz rahat bir şekilde ister bilgisayarınızı ister telefonlarınızı aynı anda şarj edebilirsiniz. Fiyat noktasındaysa internette henüz net bir rakam bulamadık. Galiba Günsan Elektrik prizi yeni piyasaya sürdüğü için tam olarak her yerde satışı yok. Ancak aynı modelin 2 USB-A’lı olan versiyonu 199 TL’ye satılıyor. Bizim incelediğimiz üründe sadece USB-A portlarından birinin yerine USB-C dahil edilmiş. O yüzden fiyatının aşağı yukarı aynı olacağını tahmin ediyoruz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Günsan Elektrik 3'lü Priz
Ürün Markası Günsan
CHIP Online Notu
80
Giriş Akımı (USB) 0,5 A
Giriş Gerilimi (USB) 100-240 Vac
Beyan Gerilimi 250 V / 250 Vac
Frekans 50/60 Hz
Giriş Akımı (USB) 0.5 A
Maksimum Akım 16 A
Çıkışlar USB-A, USB-C
Çıkış Gerilimi (USB) 5V/3A, 9V/2A, 12V/1.5A (USB-A) - 5V/3A, 9V/2.22 A, 12V/1.67A (USB-C)
Maksimum Yük 3600W