InCA IL-1022: Hepsi Bir Arada

Yerli markalarımızdan biri olan Inca, bu ürünüyle beraber piyasadaki iddiasını daha da arttırıyor.

InCA IL-1022 İnceleme
CHIP Online Notu 68
  • Dâhili hoparlörler
  • Kaliteli görüntü
  • Sıfır ölü piksel garantisi

Eskiden kitaplar ve defterlerle çalışırdık. Şimdiyse gözümüzü monitörlerden ayıramıyoruz. Bu yüzden bütün gün gözlerimizi üstünden ayırmadığımız monitörlerin kalitesi hem göz sağlığımız için büyük önem taşıyor. Hem de özellikle görseller üzerinde çalışırken gerçek renkleri algılayabilmemiz de işlerimizden aldığımız sonucu belirleyen bir etken. Çalışırken daha geniş bir alana sahip olmamız ise iş verimliliğimizi şüphesiz daha da arttırıyor. Eğlence için kullanırken bize canlı renkler sunması ve örneğin bir film izlerken yanımızdaki arkadaşlarımızın da renkleri aynı parlaklıkta görmesi önemlidir. Monitörü kurarken kolay bir kurulum sağlaması ve ayarları yaparken tuşların kolayca erişilebilir olması başka bir önemli ayrıntıdır. Eğer arayüzden kullanılan menü bir de Türkçe dil desteğine sahipse işimiz daha da kolaylaşır. İşte tüm bunları Inca'nın ne kadar başardığını bu yazıda bulacaksınız.

Kaliteli Görüntü

Ürünle yaptığımız testlerde tatmin edici sonuçlara ulaştığımızı belirtmeliyiz. 1680 x 1050 çözünürlüğü destekleyen monitör özellikle oyun meraklarının ve yüksek çözünürlükte film seyretmeyi sevenlerin il-
gisini çekecektir. Ürünün görüş açısı yatayda 170 ve dikeyde 160 olarak belirtilmiş. Biz ise bu sonuçların biraz daha altında 140 ve 150 derecelerde tatmin edici sonuçlara ulaştık.

Ürünün parlaklık değeri ise testlerimizde 280 cd/m2 olarak belirlendi. 2 ms tepki süresi oyunlarda ve film seyrederken kendini belli ediyor. 556 x 118 x 53 mm boyutlarına sahip olan ürün kullanıcıya geniş bir çalışma alanı sunuyor. Zaten 20 inç ve üstü monitörlerin en büyük avantajlarından birisi de bir seferde 2 adet A4 boyutlu belgeyle çalışabilmenizi sağlamak.

Kolay Kurulum

Öncelikle ürünü kutusundan çıkarttıktan sonra birkaç dakika içerisinde kuruluma hazır hale getirebiliyorsunuz. 22 inç olmasına karşın 6,8 kg ağırlığıyla kolayca kaldırılabilen ürünün ayağını takarken birisinden yardım almanız gerekebilir. Zaten standart olarak 15 inç ve üstü LCD monitörleri tek başınıza kurmanızı tavsiye etmiyoruz. Ürünün üzerinde bir adet DVI ve bir adet VGA çıkışı bulunuyor. Kutusunun içerisinde gerekli kablolar çıkıyor.

Ürünün üzerinde 2 adet hoparlör de bulunduğundan ara ses kablosu unutulmamış. Monitörün görüntü açısını, fazla güç sarf etmeden kolayca ayarlayabiliyorsunuz. Monitör yaklaşık 25 derece eğilebiliyor ki bu da görüş açısını ayarlayabilmek için yeterli bir manevra alanı. Ürünün menüsünde Türkçe dil desteği bulunduğu için ayarlarınızı yaparken bir zorluk çekmiyorsunuz. Zaten monitör kurulduğunda kendisini genel kullanıma göre otomatik olarak ayarlıyor. Fakat bu mod size çok parlak gelirse ince ayarları menüden kolayca yapabiliyorsunuz. Yan tarafta konumlandırılmasına rağmen tuşlar kolayca bulunabiliyor. Bir süre kullandıktan sonra alışabiliyorsunuz.

Ses Performansı

Inca IL1022'nin üzerinde bulunan hoparlörler, bir monitör hoparlörü olarak tatmin edici sonuçlar veriyor. Bu hoparlörlerle kolayca film izleyip müzik dinleyebilirsiniz. Böylelikle masa üstünüzde yer darlığı yaşamıyorsunuz ve daha fazla kablo olmuyor. Fakat daha fazla performans istiyorsanız şüphesiz harici çözümlere göz atmalısınız. Ürünün sade tasarımı masaüstünüzde şık bir ofis mobilyası olarak bu ürünün göze batmasını önlüyor.

Özetle bakıldığında Inca, çalışması kolay, göz zevkinize hitap edecek, kolayca kurulabilen ve kullanıcısına çalışma avantajı sağlayacak bir ürün ortaya koymuş. Bu ürünle kolaylıkla oyun oynayabilir, film seyredebilir ve çalışabilirsiniz. Fiyatı ise rakiplerine nazaran daha avantajlı. Üstelik Inca bu ürününde sıfır ölü piksel garantisi veriyor ki bu da rakiplerinin gözünü korkutacak bir kalitenin göstergesi.

Inca, şimdiye kadar Test Merkezimize ulaşan en kaliteli ürünlerinden biriyle bizden ayın ürünü ödülünü almaya hak kazandı.

Özetle

Inca, kaliteli görüntüsü, şık tasarımı ve sıfır piksel garantisiyle rakiplerinin gözünü korkutabilecek bir ürünü piyasaya sürüyor.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli InCA IL-1022
Ürün Markası Inca
CHIP Online Notu
68
Ekran LCD
Görüntü Alanı 22 inç
Maksimum çözünürlük 1680 x 1050 piksel
Tepki süresi 2 ms
Parlaklık 300 cd/m2
Kontrast 10.000:1 ms dinamik
Okuyucu Yorumları