Sesi Kingston HyperX Cloud Core'dan dinledik

Uzun oyun seansları ve oyun yayıncılığı için yakından incelenmesi gereken bir kulaklık...

CHIP Online Notu 92
  • Konforlu yapı
  • Sağlam gövde
  • Ses kalitesi
  • Aksesuarlarla zenginleşebilirdi

Oyuncular için kulaklıklar fazlasıyla önem teşkil ediyor. Özellikle son dönemin parlayan yıldızı "oyun yayıncılığıyla" birlikte bu daha da önem kazanmış durumda. Zira önceden profesyonel oyuncular için özellikle turnuvalarda performans ve konfor getirmesi beklenen kulaklıklardan, şimdi bir de uzun soluklu yayın seanslarında destek bekleniyor. Bugün inceleyeceğimiz HyperX Cloud Core da buna istinaden hazırlanmış bir ürün.

Konforlu tasarım

Konforlu tasarım

Konforlu kulak yastıklarına sahip olan HyperX Cloud Core, oyuncuların fazlasıyla beğenecekleri bir kulaklık olabilecek kapasitede. 53 mm'lik sürücülerin sahibi olan kulaklık, geniş yastıklarıyla kulağınızı içine tam olarak alıyor ve kulaklara baskı yapmamasıyla da uzun kullanım süreleri sonunda dahi herhangi bir rahatsızlık vermiyor. Bu anlamda kulaklığı çok beğendiğimizi söylememiz gerekiyor.

Kulaklığı tasarım olarak ele alacak olursak, hem kulak yastıklarında hem kulak köprüsünde deri malzemenin kullanıldığını söyleyebiliriz. Böylece çekici duran kulaklık, yine kulak yastıklarında kullanılan malzemeyle rahatlık sunuyor. Sürücülerin üzerindeki malzeme ise, mat sertleştirilmiş plastik yapıda. Ancak burada da yumuşak bir doku karşımıza çıkıyor. Sürücüleri tutan kelepçeler ise metalik malzemeye sahip.

HyperX Cloud Core, mikrofonlu bir set. Bu mikrofon dahili değil. İstediğinizde çıkartıp takabiliyorsunuz. Ayrıca esnek yapıda olmasıyla da mikrofona istediğiniz pozisyonu verebiliyorsunuz.

1 metrelik kablo uzunluğuna sahip olan kulaklık, ayrıca kutusunda 2 metrelik ek bir kablo daha getiriyor. Böylece toplam kablo uzunluğunu 3 metreye kadar çıkartmanız mümkün.

Son olarak kutu içeriğinden bahsedelim. Kutu içeriğinde mikrofonla ek kablo yer alıyor. Ne yazık ki bir taşıma çantası veya HyperX logolu etiketler yok.

Oyuncular için gayet uygun

Oyuncular için gayet uygun

HyperX Cloud Core, yalnızca PC kullanıcılarına hitap etmiyor. Bunun yanında Mac bilgisayarlarla da kullanılabilir ve PlayStation 4 ile Xbox One gibi oyun konsollarıyla da... Ayrıca 3.5 mm jak ile çalışmasıyla, tablet ile telefon gibi mobil cihazlara da uygun. Evet, kulaklığın USB seçeneği yok. Bu da demek oluyor ki, daha önce incelediğimiz HyperX Cloud II gibi 7.1 kanal ses desteği vermiyor. O nedenle satın alım aşamasında kulaklığı buna göre değerlendirmeniz gerekecek. Eğer 7.1 destekli kulaklıklar arıyorsanız Cloud II ve benzeri modelleri dikkate alabilirsiniz.

Ancak bu demek değil ki HyperX Cloud Core iyi bir kulaklık değil. Aksine jaklı oyuncu kulaklıkları arasında en iyi ses performansı vadeden modellerden biri olmayı başarıyor. Kulaklığı denediğimiz süre boyunca fazlasıyla beğendik. Buna ses performansının yanında, ses izolasyonu da dahil.

Zaman zaman ofis içinde yerel ağ üzerinden yaptığımız Counter Strike maçlarına bu defa HyperX Cloud Core'u da dahil ederek 90 dakikalık bir teste tabi tuttuk. Bu süre içinde ses performansı konusunda memnun kaldığımız açık, bunun yanında konforuyla da başarılı bir model olduğunu bize gösterdi.

Son olarak, HyperX Cloud Core'u yalnızca oyuncu kulaklığı olarak sınırlamamak gerektiğini de söyleyelim. Yani bu kulaklıkla oyun dışında, müzik de dinleyebilirsiniz. Kulaklığın bas seviyesi iyi iş çıkartıyor.

Özetle

HyperX Cloud Core, temiz bir kulaklık olmuş. Gerek tasarımı gerek sunduğu konforu ve performansıyla bir hayli beğendik. Kulaklığın fiyatı da dahil olduğu kategori için abartı değil, normal seviyede. O nedenle, şu sıralar rahat ve iyi performans veren bir kulaklık arayanlar HyperX Cloud Core'u yakından denemeden geçmemeliler.

Kimler Almalı

Uzun soluklu oyun seanslarında kafası rahat olmak isteyenler HyperX Cloud Core'u tercih edebilirler. Öte yandan oyun yayıncılığı yapanlar da HyperX Cloud Core'u beğenebilirler.

Alternatifleri

HyperX Cloud Core'u incelediğimiz bu dönemde Logitech G230'un da fiyatı kampanyayla daha uygun etiketle karşımıza çıkıyor. O nedenle alternatif olarak Logitech G230'u önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Kingston HyperX Cloud Core
Ürün Markası Kingston
CHIP Online Notu
92
Sürücü 53 mm
Frekans Tepkisi (Kulaklık) 15 – 25.000 Hz
Frekans Tepkisi (Mikrofon) 100 – 12.000 Hz
Ortam Gürültüsü Bastırma Yaklaşık 20 dBa
Bağlantı mini Stereo jak (3.5 mm), mikrofon
Kablo Uzunluğu 1m + 2m uzatma
Ağırlık 350 gr.
Okuyucu Yorumları