Monster Pusat V6 İnceleme

Monster'ın oyunculara sunduğu bütçe dostu faresi Pusat V6'yı inceledik.

CHIP Online Notu 81
  • Giriş seviyesi için bütçe dostu iyi seçenek
  • 7 adet programlanabilir tuş
  • Konforlu yapı
  • RGB etkisi yaratan efektler
  • Ağırlık seçenekleri
  • DPI aralığı çok keskin

Bildiğiniz gibi Monster'ın dizüstü bilgisayarları hemen her ay yeni modelleriyle beraber bizlerle oluyor. Şu an yeni modellerini beklediğimizi de söyleyelim. Yakında yeni seri canavarlara yakından bakacağız. Bu arada eğer özellikle incelememizi istediğiniz bir model varsa, mutlaka yorumlarda bizlere belirtin ki, öncelik verebilelim.

Monster Pusat V6 Oyuncu Faresini İnceledik!

Bugünkü inceleme konumuza gelecek olursak, Monster'ın oyuncu aksesuarlarından birine yakından bakacağız. Bugün Monster Pusat V6 oyuncu faresi elimizin altında. Özellikle uygun fiyatlı ve iyi bir fare arayanlara hitap eden Pusat V6, pek çok yönüyle oldukça ilgimizi çeken bir model oldu. Peki, neden? Hemen incelemeye başlayalım.

Pusat V6, dediğimiz gibi uygun fiyatlı ve buna bağlı olarak da giriş seviyesi oyuncu farelerinden biri. Buna uygun olarak da bu kategoride çok sık karşımıza çıkan Pixart 3325 sensöre sahip. Bu sensör, bu kategori için gayet yeterli bir seçim.

Monster Pusat V6 Oyuncu Faresi Ağırlık Seçenekleri

Teknik verilerinden devam edecek olursak, farenin 10000 DPI'ya kadar çözünürlük desteği sunduğunu, 125 ila 1000Hz arası frekans ve 20G hızlanma değerlerine sahip olduğunu da belirtelim. Bunlarla beraber farenin temel ağırlığı 134 gram. Ancak dilerseniz ağırlığı arttırabiliyorsunuz. Farenin teflon tabandan oluşan alt yüzeyinde bir ağırlık haznesi var ve kutu içeriğinde de 2.5 gramlık 8 adet kurşun yer alıyor. Bunları bu hazneye yerleştirerek ağırlık ayarı yapabiliyorsunuz.

Monster Pusat V6 Oyuncu Faresi Kablolu mu?

Daha önce sizlerin merak ettiği Pusat V7 Wireless modelini incelemiştik. Pusat V6 ise farklı olarak kablolu yapıya sahip bir fare. Altın kaplama USB ve toplamda 1.8 metre uzunluğunda örgü kabloyla gelen fare, tasarım olarak da gayet rahat bir tutuş sağlıyor. Yan kenarları sert plastik, üst kısmı ise kaymaz plastik malzeme ile kaplanmış.

Monster Pusat V6 Oyuncu Faresinde Programlanabilir Tuşlar

Özellikle sağ el yapısına uygun olarak tasarlanan Pusat V6, başparmağın altında 2 adet tuş getirirken, fare üzerinde toplam 7 adet tuş bulunuyor. Bunları programlayabilmeniz elbette mümkün. Monster'ın web sitesinden indirebileceğiniz 9 MB'lık yazılımı üzerinden makro atamalarını ve çeşitli ayarları yapabiliyorsunuz.

Bu ayarlardan biri de kuşkusuz farenin ışıklandırmasına özel. Pusat V6, 7 renk aydınlatmaya sahip. RGB değil, ancak aralarında farklı geçiş efektleri belirleyerek RGB etkisi yaratıyor. Yine bu ayarı da yazılım üzerinden halledebiliyorsunuz.

Bu arada bu yazılım üzerinden dediğimiz gibi çeşitli ayarları yapılandırabiliyorsunuz. 3 farklı profil oluşturabiliyor, yine DPI kademesini de buradan farklı profillerde belirleyebiliyorsunuz. Ancak DPI seçimlerini 500 ve katları şeklinde yapabiliyor, ara seçimleri ne yazık ki belirtemiyorsunuz.

Özetle

Sonuç olarak Pusat V6, giriş seviyesi iyi bir oyuncu faresi arayanlar için avantajlı modellerden biri oluyor. Elbette yalnızca oyunlar için değil, genel kullanım için de öyle. Gerek programlanabilir tuşları, gerek rahat yapısı ve fiyat/performans modellerinden Pixart 3325 sensörüyle hem günlük kullanım için hem genel oyun deneyimi için tatmin edici bir seçenek oluyor Pusat V6.

Monster Pusat V6 Oyuncu Faresi Fiyatı Ne Kadar?

Fiyatı ise dediğimiz gibi oldukça uygun. Şu an Pusat V6'yı piyasada 159 TL fiyatla bulabiliyorsunuz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Monster Pusat V6
Ürün Markası Monster
CHIP Online Notu
81
Bağlantı Kablolu
Sensör Pixart 3325
Programlanabilir Tuş 7 adet
DPI 10000
Hızlanma 20G
Kablo Uzunluğu 1.8 m.
Işıklandırma 7 renkli
Boyutlar 112 x 71 x 38 mm
Ağırlık 134 gr.
Okuyucu Yorumları