Monster Pusat V8 İnceleme

MMORPG ve MOBA türü oyunlar için Monster'dan uygun fiyatlı seçenek: Pusat V8 incelemesi.

Monster Pusat V8 İnceleme
CHIP Online Notu 78
  • Giriş seviyeli kullanımlar için uygun
  • Zengin programlanabilir tuş
  • RGB ışıklandırma
  • Ağırlık seçenekleri
  • Malzeme kalitesi daha iyi olabilirdi

Monster'ı özellikle dizüstü bilgisayarlarıyla hemen her ay yeni modelleriyle konuk ediyoruz. Özellikle sizlerden gelen önerilere dikkat ederek seçtiğimiz Monster ürünleri arasından bu kez de yoğun olarak sizlerden hakkında mesaj aldığımız Pusat V8 oyuncu faresine yakından bakacağız.

Daha önce hatırlarsanız yine sizlerin merak ettiği Pusat V7 Wireless modelini incelemiştik. Pusat V8, farklı olarak kablolu bir yapıya sahip. 1.8 metre uzunluğunda kumaş kablosuyla gelen fare, aynı zamanda ağırlık arttırma imkanı tanıyor. Farenin altındaki hazneye yerleştireceğiz 8 kurşun ile deyim yerindeyse şarjörünüzü dolduruyor ve silahınızı kapışmalar için hazır ediyorsunuz. Bu ağırlıkların her birinin 2.4 gram ağırlığında olduğunu da söyleyelim. Bu arada farenin temel ağırlığı 120 gram civarında, kablo dahil ağırlığı da 157 gram.

Pusat V8, tasarım olarak biraz genişçe bir fare. Bu anlamda her el yapısına uygun olmadığı açık. Özellikle sağ el kullanımına uygun yapıda tasarlanan fare, sol kenarında başparmağın altında 12 adet programlanabilir tuşa yer veriyor. Bu anlamda özellikle MMORPG ve MOBA oyun türleri için uygun olduğunu söyleyebiliriz. Fakat tuşlara alışmanız biraz zaman alacaktır diye düşünüyoruz. Zira başparmağın altında yer alan bu tuşları birbirinden ayırt etmeniz zor olabiliyor. Bu arada 12 tanesi yan tarafta olsa da farede toplamda 19 adet programlanabilir tuşun bulunduğu bilgisini de verelim.

Pusat V8'in malzeme kalitesi ve sağladığı dokunsal hissiyatın, daha önce incelediğimiz Pusat V7 Wireless'ın biraz gerisinde kaldığını da belirtmek gerekiyor. Ergonomik olarak elinizin altına rahat otursa da, malzeme kalitesi daha iyi seçilebilirmiş kanatindeyiz doğrusu.

İki bölge RGB aydınlatmaya sahip olan Pusat V8, bu alanları farenin altında ve mouse tekerleğinin altında sunuyor. Orta kısımda da 4 kademelik bir ayar tuşuna yer veriyor. 6200 dip'a kadar hassaslık sunan fare, yazılım üzerinden bunu 12400 dpi'a kadar çıkartma imkanı tanıyor.

Lazer Pixart 3327 sensörün kullanıldığı farede, 30G hızlanma ve 220 IPS tarama hızı değerleri mevcut. Bunlar da giriş seviyesi kullanım için gayet yeterli değerler.

Özetle

Sonuç olarak Pusat V8, performans açısından giriş seviyesi için uygun farelerden biri oluyor. Pixartd 3327 sensörü ile 220 IPS tarama hızıyla fena durmayan Pusat V8, geniş tuş seçeneğiyle de MMORPG ve MOBA türü oyunlar için ideal. Pusat V8'in fiyatının da şu an 185 TL civarında olduğu bilgisini verelim.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Monster Pusat V8
Ürün Markası Monster
CHIP Online Notu
78
Bağlantı Kablolu
Programlanabilir Tuş 19 adet
Tarama Hızı 220 IPS
Hızlanma 30G
Kablo Uzunluğu 1.8 m.
RGB Işıklandırma Var
Ağırlık 120 gr.
Okuyucu Yorumları