Reeder P11SE Art İncelemesi

Reeder'ın P11 modelinden sonra gelen P11SE Art tüm detaylarıyla incelememizde.

CHIP Online Notu 71
  • Çift SIM
  • Kutu içeriği
  • Dual kamera ile Bokeh efekti
  • Ön kamera
  • Fiyat/performans
  • Parmak izi okuyucu
  • Otofokus hızı
  • Android 6.0

Reeder, güzel işler yapıyor. 2009 yılında e-kitap okuyucu ile adından bahsettiren Reeder, sonrasında geliştirdiği tablet ve telefon modelleriyle de ülkemizde sevilen markalar arasında yer aldı. Son dönemde özellikle Reeder P11 modeliyle ilgi çeken Reeder, bu modelin çok beğenilmesiyle birlikte özel sürümlerini hazırlamakta gecikmedi. Bunlardan biri, yine elimizde olan ve kısa bir süre sonra incelemesini sizlere ulaştıracağımız Reeder P11SE modeliyken, bir diğeri ise bu incelememizin konusu olan Reeder P11SE Art. Her iki telefon da uygun fiyatıyla dikkat çekerken, P11SE Art, P11SE'nin biraz daha gelişmiş modeli olarak karşımıza çıkıyor. Peki, nedir bunlar? Hepsinden bahsedeceğiz, ancak önce her zamanki gibi tasarımla başlayalım.

Tasarım

Tasarım

P11SE Art, tasarımında ilgiyi arka yüzeyinde topluyor. Burada, detaylarından az sonra bahsedeceğimiz çift kameraya yer veren P11SE Art, bu özelliğiyle kendiyle aynı kategoride yer alan pek çok rakibinden ayrılırken, öte yandan P11SE modelinden de bu anlamda fark yaratıyor.

5.5 inç büyüklüğünde bir ekranın sahibi olan telefon, bu ekranıyla daha büyük bir kasa yapısını getiriyor doğal olarak. Metal kaplama gövdesiyle yine sağlam duran P11SE Art, tasarım hatlarıyla da kullanıcıların beğenisini kazanacaktır kanaatindeyiz. Ancak telefonun tasarımını P11SE modeli kadar çekici bulmadığımızı söyleyelim.

Siyah renkli, köşeli hatlarıyla dikkat çeken telefon, ekranının altında parmak izi okuyucu olarak da çalışan fiziksel tuş bulunduruyor. Oldukça hassas çalışan parmak izi okuyucunun her iki yanında da kapasitif Android tuşlarını görüyoruz. Bu tuşların arka aydınlatmasının bulunmadığını da belirtelim. Bu arada aranızda merak edenler olacaktır; yine telefonda bildirim ışığı da yer almıyor.

P11SE Art, 156 mm uzunluğunda ve 8.7 mm kalınlığında bir telefon. Böylece her boyutu büyük telefonda olduğu gibi, onu tek elle kullanmak biraz zor. Telefonun ağırlığı ise 165 gram olarak geliyor.

Çevresinde, alt kısımda microUSB portu bulunduran telefon, yine yanda hoparlör ızgarasını, üst kısımda 3.5 mm'lik kulaklık girişini, sol kenarda ses butonlarını, sağ kenarda ise güç butonunu bulunduruyor. Ayrıca yine sağ kenarda yer alan çekmecede, çift SIM kart girişi ve microSD kart yuvasını bulabiliyorsunuz.

Bu arada telefonun kutu içeriği de iyi görünüyor. Kutu içinde hm ekran koruma bandı, hem silikon kılıf çıkarken, kulaklıklar da yer alıyor.

Ekran

Ekran

P11SE Art'ın ekranı 5.5 inç boyutunda demiştik. Ekran detaylarında ise, 2.5D kavisli kenarların kullanıldığını görüyoruz. Bu, telefonun önden bakıldığında, görüntüsüne katkıda bulunduğu gibi, elle daha iyi kavranmasına ve öte yandan kenarların çarpmalara karşı daha dayanıklı olmasına etkide bulunuyor.

Ekranın çözünürlüğü Full HD, yani 1920x1080 piksel. Bu özelliğiyle de P11SE'den ayrılan telefon, P11SE'nin HD görüntüsünü Full HD'ye taşıyor. Yani iki telefon arasında karar verecek kullanıcıların ekran çözünürlüğünü dikkate alması gerekiyor.

Ekran paneli IPS. 400 nit parlaklık oranı gayet güzel. Öte yandan geniş görüş açısı sunan ekran, böylece güneş ışığı bir yana, farklı ışık koşullarında da iyi bir görüntü sağlayabiliyor.

Teknik detaylar

Teknik detaylar

P11SE Art'ta yer alan işletim sistemi, Android 6.0 Marshmallow. Telefona performans iyileştirici güncellemeler geliyor ve gelmeye devam edecek. Ancak telefon Android 7.0 güncellemesi almayacak, onu söyleyelim.

İşletim sistemiyle sade ve temiz bir görüntü sunan telefon, Reeder'ın yerleştirdiği birkaç uygulamayla geliyor. Bunlar arasında McAfee antivirüs yazılımı, Netflix, Spotify ve Migros gibi kullanışlı yazılımlar bulunuyor. Bunları dilerseniz kaldırabiliyorsunuz elbette. Ayrıca Reeder uygulama mağazası da telefonda var. Öte yandan Sosyal Uygulamalar altında yüklemek isteyebileceğiniz tüm popüler sosyal medya platformları bir arada sunulmuş. Bunlar güzel detaylar.

Gayet akıcı çalışan işletim sistemi, sınıfına uygun performans üretiyor. MediaTek işlemciden güç alan telefon, 4 çekirdekli ve 1.45 GHz frekansında çalışan MTK6735 işlemcisinden güç alıyor. Yine işlemciyle beraber Mali T-720 grafik işlemci de yer alıyor. Real Racing 3 türevi oyunları rahatlıkla çalıştırabilen telefon, üst gömlek oyunlarda ise performans açısından pek tatmin etmeyecektir.

Yaptığımız GeekBench testinde de tek çekirdekte 642, çoklu çekirdekte ise 1761 puan toplayan P11SE Art, bu puanıyla performans anlamında TP-Link Neffos C5, Casper VIA M1, Alcatel POP 4S ve KAAN N1 modelleriyle muadil.

Ancak telefon, 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanıyla da uygulama ve işletim sistemi performansı konusunda rahat ettiriyor. O konuda bir sıkıntınız olmayacak. Bu arada dahili depolamayı microSD kart ile genişletebiliyorsunuz.

Telefonun bataryası da 3300 mAh kapasitesinde. Bu kapasite size günü çıkartmanızda yardımcı oluyor.

Kameralara geçmeden önce P11SE Art'ın LTE, yani 4.5G bağlantı desteği sunduğunu söyleyelim. Öte yandan Bluetooth 4.0 bulunduran telefon, 802.11 b/g/n standartlarında Wi-Fi getiriyor. 802.1ac ve NFC ise bu modelde yok.

Kameralar

Kameralar

P11SE Art'ın en dikkat çekici yanlarından biri çift kameraya sahip olması. Çift kamerasıyla alan derinliğini yakalayabilen telefon, böylece bokeh efektli fotoğraflar çekebilmenize olanak tanıyor. Muhtemelen bu telefonu satın aldığınızda, fotoğraf çekerken en çok kullanacağınız özellik bu olacak.

13 MP ve 8 MP arka kameralar, 79 derece ve 83 derecelik açılı lensleriyle, özellikle gün ışığı altında güzel kareler yakalayabiliyor. f/2.2 ve f/2.4 diyaframlarıyla ise, elbette gece çekimlerinde çok da iddialı değil. Ancak bunu, iki kamera arasında yer alan çift LED flaşıyla bir nebze hafifleten telefon, ön kamerasıyla ise açıkçası bizi şaşırttı.

8 MP seviyesinde lensiyle selfie fotoğraflarda beklentinizi karşılayacağını düşündüğümüz ön kamera, elbette yine burada gün ışığında iyi sonuçlar üretiyor. Işık seviyesi düştüğünde grenlerle karşılaşmanız mümkün, ancak bu, kategorideki pek çok telefon için de geçerli.

Full HD video kaydı yapabilen telefonun kamera arayüzünde HDR ve panorama seçenekleri görebiliyorsunuz. Ayrıca geniş bir güzellik modu bulunuyor ki, özellikle hanımlar bundan çok hoşlanacak.

Özetle

Sonuç olarak Reeder'ın P11SE Art modeli, 1099 TL'lik fiyatıyla da iyi bir orta sınıf telefon oluyor. Özellikle çift arka kamerasıyla rakipleri arasında farklılık yaratan telefon, diğer özellikleriyle ise açıkçası muadilleriyle yakın duruyor. Bu noktada seçim yaparken listenizde onunla birlikte çok sayıda telefon bulunacaktır. Ancak 1000 TL fiyat aralığında bir telefon arıyorsanız ve eğer tercihiniz P11SE Art'tan yana olursa, memnun kalacağınızı söyleyebiliriz.

Kimler Almalı

1000 TL fiyat çizgisinde telefon arayanlar Reeder P11SE Art'ı satın almayı düşünebilirler.

Alternatifleri

Reeder P11SE Art'a alternatif olarak listede çok sayıda telefon bulunuyor; Alcatel IDOL 4, Asus Zenfone 3 Max ve Sony Xperia Xa bunlardan bazıları.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Reeder P11SE Art
Ürün Markası Reeder
CHIP Online Notu
71
İşletim SistemiAndroid 6.0
İşlemciMediaTek MTK6735
Çekirdek (CPU)4
Ekran TeknolojisiIPS
Ekran Boyutu5.5 inç
Ekran Çözünürlüğü1080 x 1920 px
Grafik İşlemciMali T-720 MP2
Bellek (RAM)3 GB
Dahili Depolama32 GB
Ön Kamera8.0 MP
Arka Kamera13 MP
Çift HatVar
Wi-FiVar
NFCYok
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoYok
Boyutlar77 x 156 x 8.7 mm
Ağırlık165 gr.
Okuyucu Yorumları