Reolink Argus Pro İnceleme

Solar panelli kullanılabilen Reolink Argus Pro kamera güvenlik için yeterli mi? İnceliyoruz...

CHIP Online Notu 83
  • Kutu içeriği
  • Görüntü kalitesi
  • Uygulama desteği
  • Solar panel desteği
  • Tamamen kablosuz
  • Desteği sınırlı
  • Ülkemizde bulunamıyor

Zaman zaman elimize bulut kameraları ulaşıyor ve incelemelerini sizlerle paylaşıyoruz. Daha önce ülkemizde çok sayıda markanın bu tür ürününe yakından bakmıştık, ancak bu kez misafirimiz yurt dışından. Bugün bir bulut kamera çözümü olan Reolink Argus Pro'ya yakından bakacağız.

Güvenlik önemli

Güvenlik önemli

Güvenlik kameraları önemli. Evde veya işte, dışarıdan her an müdahale edebileceğiniz ve görüntü veya ses yoluyla iletişim kurabileceğiniz bu tür cihazlara neyse ki ülkemizde çok kullanışlı alternatifler var. Yani bu tür cihazları tercih ederek, aylık aidat ödediğiniz bir güvenlik firmasının kanalına girmeden, kendi evinizi kendiniz de güvene alabilirsiniz. Olası bir ses veya görüntü tetiklemesiyle size anında ulaşabilen bu tip cihazlardan biri de Reolink'in yeni ürünü Argus Pro oluyor.

Reolink Argus Pro, bulut tabanlı bir güvenlik kamerası. Mobil uygulaması yoluyla kolaylıkla hemen evde veya işte kullanmaya başlayabileceğiniz bu cihaz, ayrıca ek yeteneklere de sahip. Yani ister bu cihazı bir başına kullanabiliyor, isterseniz de ek kameralar ve PIR dedektörler gibi ekip arkadaşlarıyla kullanımını zenginleştirebiliyor, adeta bir güvenlik ağı yaratabiliyorsunuz.

Full HD kayıt

Full HD kayıt

Teknik olarak 1080p video kayıt desteği gösteren Reolink Argus Pro, 130 dereceye kadar geniş görüş açısına sahip. Gece çekim senaryosunda da 10 metreye kadar önünü görebilen kamera, CMOS sensörün sahibi.

Reolink Argus Pro, kayıtları yalnızca buluta yapmıyor. MicroSD kart desteği ile üzerine de kayıt yapabiliyor ve elbette siz bu kayıtlara anlık veya sonradan akıllı telefon uygulamanız üzerinden ulaşabiliyorsunuz.

Cihazı bulut servisiyle de kullanacaksanız ise elbete bir ücreti var. Beta sürümüyle ücretsiz sunulan bu hizmet, ardından seçeneceğiniz pakete göre aylık 2.5 dolardan, 7.5 dolara göre değişebiliyor. En üst seviye pakette 60 güne kadar video tarihçesine ulaşılabiliyor. Ancak ABD dışında bulut servislerin kullanımı beta sürümü ile sınırlanmış durumda. Beta paket de 15 güne kadar video tarihçesini destekliyor. Ayrıca 10 GB'a kadar depolama alanı sunuyor.

Kolay erişim

Kolay erişim

iOS ve Android'te bulunan Reolink uygulaması yoluyla cihaza anlık olarak erişebiliyor ve sürekli kontrol edebiliyorsunuz. Ancak iş yalnızca görüntüyle sınırlı değil elbette. Daha önce TP-Link NC450'de de gördüğümüz gibi üzerinde bir hoparlör ve mikrofon bulunduran cihaz, böylece uzaktan sesli olarak da iletişim kurabilmenizi sağlıyor. Bu sayede örneğin evinizin bahçe kapısına taktıysanız bu cihazı, kapıdakini görmek ve konuşmak için bahçeye çıkmanıza bile gerek yok; uzaktan halledebiliyorsunuz. Bunun gibi senaryoları elbette çoğaltabilirsiniz.

Hazır dış kullanımdan bahsetmişken, Reolink Argus Pro'nun suya karşı elbette dayanıklı olduğunu söylemek lazım. Açık arazide, evin dış yanında rahatlıkla kullanabilirsiniz. Öte yandan cihazın en güzel yanlarından biri de, istenirse bir solar panelle tercih edilebilmesi. Bu solar panel sayesinde Reolink Argus Pro, güneş enerjisi ile şarj edilebiliyor, bu da dış kullanım noktalarında kablosuz bir kullanım anlamına geliyor. Yine ayrıca dileyen kullanıcılar, ek batarya paketiyle de satın alabiliyorlar.

Özetle

Reolink Argus Pro, gerek görüntü kalitesi gerek kullanımı açısından oldukça başarılı bir ürün, kullandığımız süre boyunca gayet beğendik. Özellikle kapalı devre sistemler için işinizi görecektir. Cihaz, beta sürümüyle 5 kameraya kadar destek veriyor. Elbette cihazın en büyük eksisi, ülkemizde bulunmaması ve servis desteğini sınırlaması oluyor. Amazon üzerinden satın alabileceğiniz Reolink Argus Pro, solar panel veya şarj edilebilir ek batarya ile 130 Dolar civarında bir etiketle bulunabiliyor.

Ürün hakkında ayrıntılı bilgiyi https://reolink.com/product/argus-pro/ adresinden alabilirsiniz.

Kimler Almalı

Evi veya iş yeri için güvenlik kamerası arayanlar için yurt dışından farklı bir alternatif arayanlar Reolink Argus Pro'yu değerlendirebilirler.

Alternatifleri

Reolink Argus Pro'ya alternatif olarak elbette ülkemizde halihazırda bulunabilen ve iyi birer cihaz olan TP-Link NC450 veya Zyxel Aurora'yı önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Reolink Argus Pro
Ürün Markası Reolink
CHIP Online Notu
83
Görüntü Algılayıcı CMOS sensor
Çözünürlük 1080p
Görüntü Açısı 130 derece
Gece Görüşü 10 metreye kadar
Video Sıkıştırma H.264
Dijital Zum 6x
Hoparlör Var
Mikrofon Var
Depolama microSD (64 GB'a kadar)
Wi-Fi 802.11 b/g/n
Boyutlar 96 x 58 x 59 mm
Ağırlık 230 gr.
Okuyucu Yorumları