Akıllı telefona ne kadar güç katıyor?

Romoss Polymos 5, akıllı telefonunuza ne kadar güç katıyor?

CHIP Online Notu 77
  • Hoş tasarım
  • İdeal kapasite
  • Hızlı şarj özelliği
  • Çift bağlantı noktası
  • Kutu içeriğinde adaptör yok
  • Fiyatı yüksek

Akıllı telefonların her yönüyle gelişen özelliklerine bir türlü istediğimiz ölçüde katılamayan bataryaları, hepimizin yolunu bir noktada mobil şarj cihazlarına çıkartıyor. Akıllı telefonların yer yer günde iki kez şarja ihtiyaç duyması nedeniyle, kendine cep telefonu pazarında bir alan ayıran mobil şarj cihazlarına ilişkin daha önce de pek çok farklı marka ve modeli incelemiştik. Bugünkü ürünümüz ise Romoss'un Polymos 5 isimli modeli.

Romoss'un farklı serileri bulunuyor. Daha önce Sailing ailesinden Sailing 3 modelini incelemiştik. Bu defa da Polymos serisinden Polymos 5 bizlerle. Yine aynı aile içinde Polymos 5'in yanı sıra Polymos 10 isimli farklı bir modelin daha olduğunu bu noktada söyleyelim ve şimdi ürüne geçelim.

İdeal kapasite

İdeal kapasite

Polymos 5, pek çok mobil şarj cihazı gibi şık bir tasarıma sahip. Daha önce incelediğimiz Sailing 3'ün çizgilerini taşıyan cihaz, dar uzun kasasıyla neredeyse cep telefonu boyutlarında. Elbette büyük bir kasaya sahip olması, onun genişçe bir bataryayı da beraberinde taşıdığı anlamına geliyor. 5000 mAh'lik bataryanın sahibi olan cihaz, böylece 2840 mAh'lik HTC One M9'u, 2930 mAh'lik Sony Xperia Z3+'ı ve 2550 mAh'lik Samsung Galaxy S6'yı neredeyse iki kez şarj edebilecek kapasite sağlıyor.

Beyaz renkli gövdesinin bir kenarında buton bulunduran Polymos 5, bu buton vasıtasıyla pil durumunu öğrenebilmenizi sağlıyor. Butona bastığınızda LED ışıklar yanıyor ve bataryanın doluluk oranını kontrol edebiliyorsunuz.

Çift çıkış

Çift çıkış

Tüm bağlantılarını bir ucunda toplayan Polymos 5, burada iki USB çıkışına yer veriyor. Böylece aynı anda iki farklı cihazı şarj edebilmek mümkün hale geliyor. Bu USB noktalarından birinin hızlı şarj özelliğine sahip olduğunu da belirtelim.

Bağlantı noktalarının yanında bir de microUSB girişi bulunduran Polymos 5, 3,5 saat içinde tam kapasitede şarj olabiliyor. Kutu içeriğinde cihazı şarj ederken kullanabileceğiniz bir USB kablosu bulunuyor. Ancak bir adaptör göremiyoruz.

Dediğimiz gibi Polymos 5'in bataryası 5000 mAh kapasitesinde. Firmanın söylediğine göre cihazın yaşam döngüsü 600'den fazla tam şarj süresini görüyor. Öte yandan yüksek akım, sıcaklık, kısa devre, aşırı deşarj gibi yedi farklı noktaya karşı da korumalı olarak tasarlanan Polymos 5, üzerindeki USB'lerden biriyle 1A değerinde şarj sunarken, bir diğeriyle 2.1A değerinde şarj sağlıyor.

Özetle

Polymos 5, ideal kapasiteye sahip bir mobil şarj cihazı. 5000 mAh, günümüz üst düzey akıllı telefonları neredeyse iki kez şarj etmek için yeterli. Ancak benzer kapasiteye sahip fakat boyutlarıyla biraz daha küçük modelleri piyasada görmek mümkün. Burada elbette tercih kullanıcıya kalıyor. Tasarım olarak hoş görünen cihaz, performansıyla da memnun edici. Cihazın fiyatı ise 90 TL civarında. Yine burada cihaza alternatif daha uygun fiyatlı modellerin olduğunu görüyoruz. Bizce firma Polymos 5'in fiyatını bir miktar aşağı çekerse, daha rekabetçi bir ortam yakalayacaktır.

Kimler Almalı

Çift USB çıkışlı, hızlı şarj özelliği olan, şık ve kullanışlı bir mobil şarj cihazı arayanlar Romoss Polymos 5'i tercih edebilirler.

Alternatifleri

5000 mAh kapasitesinde ancak tek USB çıkışlı Xiaomi 5000 mAh daha uygun fiyatıyla Romoss Polymos 5'e cazip bir alternatif.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Romoss Polymos 5
Ürün Markası Romoss
CHIP Online Notu
77
Giriş DC 5V 2.1A
Çıkış DC 5V 1A/2.1A
Kapasite 5000 mAh
Şarj Süresi 3.5 saat
Bağlantılar microUSB, USB (2 adet)
Boyutlar 142 x 65 x 11.3 mm
Ağırlık 142 gr.
Okuyucu Yorumları