Samsung Gear S3 testte!

Samsung Gear S3'ü, her şeyiyle inceledik. Peki, bu saati almaya değer mi? Cevabı veriyoruz...

CHIP Online Notu 90
  • iOS desteği
  • Su koruması
  • Her zaman açık ekran
  • Güçlü pil ömrü
  • Ekran
  • Gelişmiş S Healt
  • Özelleştirme yetenekleri
  • Bezel kullanımı harika
  • Tasarım
  • Bazılarına büyük gelebilir
  • S Voice geliştirilmeli
  • Su koruması 1.5 metre ile sınırlı

Samsung, akıllı saat işini ciddiye alıyor, iyi bir şekilde de yerine getiriyor. Gear S ailesini ilk günden bu yana takip eden bir yayın olarak, Samsung'un bu alanda attığı adımların ve Gear S3'le gelinen noktanın gayet başarılı olduğunu söyleyebiliriz.

Geçtiğimiz sene Gear S2'yi gördüğümüzde, Gear S'ten sonra büyük değişim görmüş ve bunun Gear S3'e yansıyacağını da tahmin etmiştik ki gerçekten öyle oldu. Elimizdeki saat, Gear S ailesinin bugüne kadarki en iyi üyesi. Peki, akıllı saatler arasında en iyisi mi ve onu satın almanıza değer mi? Bu incelememizde bu soruların cevabını verecek, Gear S3'ü tüm detaylarıyla değerlendireceğiz.

Frontier ve Klasik

Frontier ve Klasik

Gear S3, iki farklı modele sahip. Bunlardan biri, elimizdeki Frontier modeli, bir diğeri ise klasik. Her iki model de teknik altyapı bakımından birebir aynı. Aradaki tek fark, tahmin edilebileceği gibi görünüm noktasında ortaya çıkıyor. Klasik, gerçekten de tamamen klasik bir imaj çizerken, Frontier ise, daha spor yapıya sahip, fakat maskülen yapısıyla da göz dolduruyor.

Evet, Samsung bu defa akıllı saatlerinde daha maskülen bir görünüme yer veriyor. Gear S2'nin çocuksu izleri gitmiş, yerine özellikle erkek kullanıcıların tercih edecekleri bir görünüm gelmiş. Fakat bu demek değil ki onu hanımlar da kullanmayacak. Özellikle son dönemde büyük saat seven hanımların da sayısı bir hayli fazla. Ancak yine de yeni saati beğenmezlerse, Gear S2'nin bir yere gittiği yok, yine onu tercih edebilirler.

Samsung Gear S2 İncelemesi

Gear S3, Gear S2'ye nispeten daha büyük ekran ve daha geniş bir kasa yapısıyla geliyor. Saatin çevresindeki döner bezel yine korunmuş ve eskisine nazaran daha keyifli bir kullanım sunuyor. En önemli fark, kuşkusuz Gear S3'te Always On özelliğine yer verilmesi. Yani dilerseniz saatin ekranını sürekli açık olarak ayarlayabiliyorsunuz. Bu da saati kontrol etmek için kolunuzu sallamanıza gerek kalmayacağı anlamına geliyor. Yapılması gereken bir hamleydi, Samsung'un bunu atlamamış olması sevindirici.

Gear S3'te çok sayıda kayış seçeneği mevcut. Halihazırda 9 farklı Samsung tasarımından birini tercih edebileceğiniz gibi, her tip kayışı bu saate takmak da mümkün. Ayrıca Samsung'un açıklamasına göre, çok yakın zamanda daha özel tasarımlara sahip kayış seçenekleri de gelecek.

Ekran

Ekran

Saatin ekranı 1.3 inç boyutunda. Gear S2'yle aynı çözünürlüğü (360x360) sunan saat, 278 ppi piksel yoğunluğuna sahip. Super AMOLED ekran gerçekten de güzel görünüyor. Always On özelliğini aktifleştirdiğinizde ve kadranlı bir arayüz seçtiğinizde de kolunuzda "klasik" bir saat taşıyormuş gibi göründüğünü rahatlıkla söylemek mümkün.

Saatin kullanımını tamamen ekrana dokunarak ve bezeli çevirerek gerçekleştiriyorsunuz. Ayrıca yine ekranın sağında iki tuş bulunuyor. Bunlarla da ana ekrana dönebiliyor ve uygulamalara erişebiliyorsunuz.

Samsung Gear S İncelemesi

Samsung, Gear S3'ün ekranını da ekstra koruma altına almış. Corning Gorilla Glass SR+ olarak adlandırılan bu koruma, saatin ekranını çizilmelere karşı safir ekranla aynı seviyede koruyabiliyor. Safire göre avantajı ise, parlaklık konusunda ortaya çıkıyor. Gorilla Glass SR+, ekranın daha parlak görünmesini sağlıyor. Bunun sebebi de kuşkusuz ondan daha ince bir yapıda olması.

İşletim sistemi

İşletim sistemi

Gear S3 de, tıpkı önceki modellerde olduğu gibi Tizen platformuyla çalışıyor. Samsung, Tizen işletim sistemini Nesnelerin İnterneti'nde kullanacağı cihazların ortak platformu olarak görüyor ve bunun üzerine yoğunlaşıyor. Her ne kadar daha önce Gear Live isminde bir Android Wear akıllı saat denemesi olsa da, Android Wear 2.0'la çalışacak bir saat göremeyecek olmamız çok da şaşırtıcı olmayacaktır.

Samsung Gear Live Testte!

Akıllı saat platformunda Tizen'ı ve dolayısı ile uygulama marketini geliştiren Samsung'un, elbette bu konuda üçüncü parti geliştiricilerin de desteğine ihtiyacı var. Şu an 10 bin adet uygulamanın markette olduğu bilgisi mevcut. Yakın zamanda Spotify uygulamasının geldiği bilgisini de verelim. Ayrıca Uber gibi uygulamaların olduğunu ve uçağa binmeden önce kontrolden saatinizi okutup geçebilmenizi sağlayan uygulamaların bulunduğunu da söyleyelim. Saati özelleştirebileceğiniz çok sayıda arayüz de markette bulunuyor. Dilerseniz bunları indirebilir veya kendiniz de tasarlayabilirsiniz.

Akıllı saatlerden beklenen en büyük özelliklerden biri, kuşkusuz sağlık uygulamalarını takip edebilmesi. S Healt ile bunu sağlayan Gear S3, ayrıca hemen arka yüzünde yer alan sensörler vasıtasıyla nabız ölçme işini de yerine getirebiliyor. Öte yandan yükseklik, barometre ve hız ölçer sensörleri de yine mevcut. Bu sayede yalnızca kaç adım attığınız veya ne kadar kalori yaktığınızı değil, bulunduğunuz konum ve içinde olduğunuz durumla da ilgili geniş bilgi alabiliyorsunuz.

Samsung Gear S3'ü Tüm Detaylarıyla Konuştuk

Dahili GPS'i bulunması, çıktığınız basamak sayısını tutabilmesi ve egzersizler arası otomatik geçişi algılayabilmesiyle de beğendiğimiz Gear S3, böylece selefine göre daha esnek bir kullanım sunuyor.

Gear S3'ün arayüzünde rahatlıkla dolaşabiliyor, uygulamalar arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Saati çalar saat olarak kullanabiliyor, telefonunuza ihtiyaç duymadan marketten yeni uygulama indirebiliyor ve gelen tüm bildirimleri alabiliyorsunuz. Tüm bildirimlerin yanı sıra aralarından istediklerinizi seçmeniz de mümkün bu arada, onu da belirtelim. Yine gelen posta ve iletilere, sanal klavyesi ile cevap vermenizin mümkün olduğunu da söyleyelim. Ancak küçük ekrandan dolayı bu biraz zahmetli olabiliyor.

Arayüzde, Gear S2'de gördüğümüz S Voice uygulamasıyla da karşılaşıyoruz. Belki de saatin en kullanmadığımız özelliği bu oldu. Sanal asistan bazen söylediklerinizi anlamayabiliyor. Öte yandan Türkçe dil desteğinin olmaması da bu özelliğin işlevselliğini kısıtlıyor.

Teknik özellikler

Teknik özellikler

Gear S3 Frontier'in ve LTE ve Wi-Fi versiyonları bulunuyor. Elimizdeki model Wi-Fi sürümü. LTE sürümünde eSIM desteği bulunuyor. Ancak ülkemizde bu modeli göremeyeceğiz. Peki, ülkemizdeki, yani bu saati kullanarak telefon etmek mümkün mü? Evet, mümkün. Bundan az sonra bahsedeceğiz.

Gear S3'ün teknik altyapısına baktığımızda, burada işlemci ve RAM gibi noktalarda da selef modele kıyasla gelişmeler görüyoruz. Çift çekirdekli Exynos 7270 işlemciyi kullanan saat, 768 MB RAM sahibi. Bu miktar selef modelde 512 MB seviyesindeydi.

Saatin depolama kapasitesi yine 4 GB olarak karşımıza çıkıyor. Bu depolama alanı saat için yeterli. Genellikle akıllı telefonunuza bağlı olarak kullanacağınız için müzik vs. gibi dosyaları saate kopyalamayacaksınızdır. Ancak elbette aksi de mümkün. Saatin içine müzik atabilir ve sonrasında Bluetooth kulaklık ile dinleyebilirsiniz. Bu sayede koşuya çıkarken yanınıza telefon almak zorunda kalmıyorsunuz.

Gear S3, suya karşı korumalı yapıda. 1.5 metreye kadar derinlikte 30 dakikaya kadar suya karşı direnç gösterebilen saat, IP68 sertifikasının sahibi. Bu anlamda Apple Watch 2 daha avantajlı duruyor, zira 50 metreye kadar su koruması sağlıyor.

Apple Watch 2 İncelemesi

Gear S3'ün teknik kadrosunda ise en merak edilen nokta ise bataryasının ne kadar süre pil performansı sunduğu elbette. Gear S2'ye kıyasla artan batarya kapasitesi, 380 mAh seviyesinde. Samsung'un saat için iddiası 4 günü çıkarttığı yönündeydi. Kullandığımız süre boyunca gördük ki, saat bunu karşılayabiliyor. Always On özelliği açık ve ekran parlaklığı 5/10 seviyesindeyken 4 günü çıkarttığımızı söyleyelim. Bu özelliğiyle 2 gün pil ömürlü Apple Watch 2'den net olarak daha avantajlı duran Gear S3, ayrıca kablosuz şarj desteğinin de sahibi elbette. Şarj pedi üzerine saati yerleştirmeniz yeterli.

Kullanım

Kullanım

Az önce Gear S3 ile telefon görüşmeleri yapılabileceğine değinmiştik. Telefonunuza bağlı olduğunda, telefonunuza gelen çağrıları saat üzerinden cevaplamanız mümkün. Üzerindeki dahili hoparlörü kullanarak gelen çağrıları cevaplayabileceğiniz gibi istediğiniz zaman çağrı da başlatabilirsiniz. Bu sayede telefondan uzakta olduğunuz veya telefonu kullanamadığınız durumlarda Gear S3 daha faydalı olabiliyor. Özellikle otomobil kullanırken, bu özellik fazlasıyla kullanışlı.

Peki, Gear S3'ü hangi telefonlarla kullanabilirsiniz? Gear S3'ü Android 4.4 ve üzeri, en az 1.5 GB RAM sahibi akıllı telefonlarla kullanabiliyorsunuz. iOS desteğine ilişkin bir süredir beklediğimiz bilgi ise, biz bu incelemeyi hazırlarken geldi. Onun da müjdesini buradan verelim:

Samsung Gear S3'e beklenen iOS desteği CES 2017'de açıklandı. Gear S3, Gear S2 ve Gear Fit 2, iOS cihazlarda artık destekleniyor. Saatler, iPhone 5 ile iOS 9.0 ve üzeri cihazlarla kullanılabilecek. Yani iOS kullanıcıları da elimizdeki Gear S3'ü artık tercih edebilirler. Bu hamlesiyle Samsung, Gear S3 için olduğu kadar diğer akıllı saatleri için de kullanıcı kitlesini genişletmiş oluyor.

Özetle

Kullandığımız süre boyunca edindiğimiz izlenimler neticesinde net olarak Gear S3'ü gönül rahatlığıyla satın alabileceğinizi söyleyebiliriz. Akıllı saat almaya karar verdiniz ama Gear S3'ü tercih etmiyorsanız, 2 engele takılmış olma olasılığınız yüksek:

1- Fiyatı size pahalı gelmiştir
2- Tasarımı size göre değildir

iPhone kullanıcıları için gelen iOS desteğiyle birlikte bir sorun kalmamış durumda. Böylece Samsung, daha geniş bir kitleye ürünün ulaştırabilecek gibi görünüyor. Samsung Gear S3'ün fiyatı ise şu an piyasada 1299 TL olarak belirlenmiş durumda.

Kimler Almalı

Akıllı saat satın almayı düşünen, hem tasarım hem kullanım anlamında iyi bir model arayan kullanıcılar, Gear S3'ü rahatlıkla tercih edebilirler.

Alternatifleri

Gear S3'e alternatif olarak Apple Watch 2'de tercih edilebilir elbette. Android tarafında ise, Moto 360, Asus Zenwatch 3 ve LG Watch Urbane'a bakabilirsiniz. Ayrıca Gear S2'nin fiyatının düşmesi, onu da alternatif kılıyor.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Samsung Gear S3
Ürün Markası Samsung
CHIP Online Notu
90
İşletim Sistemi Tizen 2.3.2
Ekran 1.3 inç Super AMOLED
Çözünürlük 360x360
İşlemci Exynos 7270 1.0 GHz (Çift Çekirdek)
Hafıza 4 GB
RAM 768 MB
MicroSD Kart Yok
Pil Kapasitesi 380 mAh
Pil Süresi 4 gün
Koruma Su ve toza dirençli (IP68)
Bağlantılar Bluetooth 4.2, GPS, Wi-Fi, NFC
Boyutlar 49 x 46 x 12.9 mm
Ağırlık 63 gr.
Okuyucu Yorumları