Şımart katya Z İnceleme

Robot süpürgelerde yeni seçenek katya Z Robot Süpürge satın alınır mı? Performansı nasıl, ne gibi özelliklere sahip? İşte katya Z Robot Süpürge hakkında bilmeniz gerekenler.

CHIP Online Notu 90
  • Performanslı çalışıyor
  • Hijyenik temizlik
  • Uygulama desteği
  • Türkçe dil desteği
  • Uzun temizlik süresi
  • Sessiz çalışıyor
  • Haritalama teknolojisi
  • Hem süpürme hem paspas

Çoğumuz için boş zamanımızı evi temizleyerek geçirmek, pek yapmak istediğimiz bir şey olmasa gerek. Bunun yerine ayaklarımızı uzatıp iyi bir kitap okumak, film izlemek ya da oyun oynamak daha tercih edilesi. Ama yine de, bir şekilde evimizi temizlemek zorundayız. İşte bu noktada gözler son dönemde oldukça tercih edilen cihazlardan robot süpürgelere dönüyor. Robot süpürgeler, temizlik konusunu kotarıyor gibi görünüyor. Evinizin içinde kendi yolunu çizerek halılardan ve sert zeminlerden kir ve döküntüleri toplayarak zor işleri üstlenebiliyorlar ve vaktinizin çoğunu size bırakıyorlar.

Robot süpürgeler arasında çokça seçenek var ve bunlardan pek çoğunu sizlerle daha önce incelemiştik hatırlarsanız. Bugün ise oldukça yeni bir model bizlerle birlikte. Şımart Teknoloji’nin geliştirdiği yeni katya Z Robot Süpürgeyi bu bölümde yakından tanıyacağız. Gerçekten güzel özellikleri var ve fiyatıyla da iyi bir dengede duruyor.

Bu arada süpürgeye geçmeden Şımart Teknoloji’den de bahsedelim. Günlük yaşamı iyileştirmek adına akıllı ve yenilikçi çözümler üreten bir teknoloji şirketi olan Şımart Teknoloji, geniş bir ürün yelpazesine sahip. Bugün inceleyeceğimiz katya Z Robot Süpürge olduğu gibi, şirketin ürünleri arasında çeşitli akıllı ev sistemleri, güvenlik sistemleri ve sağlıklı yaşam ürünleri var. Bunların pek çoğu da bu süpürge ile bize ulaştı. Önümüzdeki günlerde markanın diğer cihazlarını da değerlendirecek ve sizlere edindiğimiz izlenimleri aktaracağız. Evet, şimdi katya Z’yi incelemeye başlayalım.

Hem Süpürüyor Hem Siliyor

katya Z, süpürme ve mob işlevlerine sahip. Yani hem halılarınızı süpürebiliyor hem de sert zemin ve parkeleri silebiliyor. Cihazın kutu içeriğinde de hem toz haznesi, hem su tankı yer alırken, temizlik türüne göre bunları cihazın arkasına kolayca takıp çıkartabiliyorsunuz. Toz haznesi kapasitesi 680 ml olurken, su tankı 350 ml kapasitesinde. Cihazın kutusundan şık bir şarj istasyonu, 4 adet yan fırçası, 2 adet mop bezi, temizleme aparatı ve cihazı uzaktan kontrol edebilmenizi sağlayan uzaktan kumandası çıkıyor.

katya Z, Şımart Teknoloji’nin 2’inci robot süpürgesi. Bundan önceki model katya adıyla piyasaya çıkmış ve tüketiciler tarafından oldukça rağbet görmüştü. katya Z ile ilk modelin üzerine bir dizi yenilik geliyor.

Emiş Gücü Ne Kadar?

Bu tür bir robot süpürge almayı düşünüyorsanız ilk bakmanız gereken şey pek tabii ki emiş gücü olacak. katya Z, 3500Pa seviyesinde emiş gücüne sahip. Bu da piyasadaki bu tip robot süpürgeler arasında oldukça iyi bir emiş gücüne sahip olduğu anlamına geliyor. Bir önceki model olan katya’nın emiş gücü 3000Pa olurken, marka bu yeni modelde bunu artırmış ve böylece cihazın daha iyi toz toplama performansına sahip olmasını sağlamış. Ancak bunun yanı sıra ses seviyesini düşürmeyi de başarmış. Süpürgeyi standart modda çalıştırdığınızda sadece 58 dB seviyesinde ses üretiyor. Önceki modelde bu değer 64 dB iken, yeni modelin daha önce incelediğimiz pek çok robot süpürgeden de daha sessiz olduğunun altını çizelim. Ancak tabii ki daha sessiz de çalıştırabiliyorsunuz; süpürgeyi sessiz moda aldığınızda ses seviyesi 52 dB’e kadar düşüyor. Maksimum performansta çalıştırdığınızda ise standart moda göre hafifçe yükselerek 64 dB’e ulaşıyor.

Uygulama Desteği ve Haritalama Yöntemi

Bu tür robot süpürgelerde emiş gücü kadar uygulama desteği de oldukça önemli. katya Z’nin bir diğer farkı da burada ortaya çıkıyor. Kullanışlı bir uygulaması var ve tamamen Türkçe. Hatta süpürge de sizinle Türkçe konuşuyor. Şarj istasyonuna gittiğinde ya da temizliğe başladığında, hangi modda çalıştırırsanız çalıştırın Türkçe olarak size bilgilendirmede bulunuyor.

Süpürgenin çok kolay bir kurulumu var. Telefonunuza indireceğiniz Şımart uygulaması üzerinden kolayca birkaç basit adımda süpürgeyi çalışır hale getirebiliyorsunuz. Akabinde de ilk temizlikte evinizi haritalamaya başlıyor. Uygulama üzerinden evinizin tüm odalarını ayrı ayrı isimlendirebiliyor, buralarda süpürgenin girmesini istemediğiniz alanları belirleyebiliyorsunuz.

Süpürge Lidar lazer teknolojisine sahip. Böylece akıllı haritalama yöntemini başarıyla yapabiliyor. Ayrıca Lidar çarpışma önleyici de bulunuyor. Eski katya modelinde bu özellik de yoktu mesela. Bu özellik sayesinde çevredeki nesnelere yaklaşırken daha temkinli davranıyor, önündeki tampon sayesinde de hafifçe dokunarak geçiyor.

Hijyenik Temizlik

katya Z, farklı çalışma modlarına sahip. Başta da söylediğimiz gibi hem süpürme hem silme işlemi yapabiliyor. Hem halılarınızı süpürebiliyor hem sert zemin ve parke temizliği yapabiliyor. Bunun için cihazın arkasındaki toz haznesi ve su tankı değişikliğini yapmanız gerekiyor. Tabii ki su tankının altına mop bezini takmayı da unutmayın. Paspaslama işlemini başlatmak için Şımart uygulaması üzerinden paspaslama modunu başlatmanız yeterli olacak. Bu arada beyaz sabun kokulu ve çam ferahlığı kokulu robot süpürge deterjanı ile mop/silme işlemini yapabilirsiniz. Bu deterjanlar robot süpürgeye zarar vermiyor ve hijyenik temizlik sağlıyorlar.

Süpürgede, noktasal temizleme, kenar temizleme, alan temizleme ve seçilen odanın temizliği gibi pek çok farklı temizleme modu bulunuyor. Noktasal temizleme modu, 1.5 x 1.5 metrelik bir alanı hedef alarak temizlik yapabilirken, alan temizleme modunda uygulama üzerinden belirleyeceğiniz alanı temizlemesini sağlayabiliyorsunuz. Seçilen odanın temizliği modunda da, uygulamayı kullanarak süpürgenin temizlemesini istediğiniz odaları seçmeniz yeterli oluyor.

Ayrıca dediğimiz gibi cihazda standarttan maksimuma farklı emiş güçleri için hazırlanmış çalıştırma modları bulunuyor. Bunlar arasında halı temizliğinde kullanabileceğiniz bir Halı Güçlendirme Modu da yer alıyor. Böylece halıları daha hijyenik temizlemesi için bu moda alabiliyorsunuz. Ayrıca katya Z, 2 cm kademe tırmanma özelliğine sahip. Altındaki ayakların yüksekliği ve motoru yeterince güçlü, böylece halıya çıkarken zorlanmıyor.

Hijyen demişken, konu süpürge olunca bu konu kuşkusuz çok önemli. Cihazda filtre olarak HEPA filtre kullanılmış. Ancak 3’lü filtre yöntemi yer alıyor. Ön filtre, sünger filtre ve HEPA filtrelerin hepsini temizlik sonrası akan su altında temizleyebiliyorsunuz. Yan fırçaları da kolaylıkla yerinden çıkartıp ister yıkayabilir ister silebilirsiniz. Makinenin altındaki fırçayı da ister yandaki mandallarını açarak yeriden çıkartıp yıkayabilir ister cihazın kutusundan çıkan temizleme aparatıyla temizleyebilirsiniz.

Uzun Pil Ömrü

Peki, bu süpürge ne kadar süre çalışıyor? Bu tip cihazlarda pil ömrü mühim. katya Z’nin pil ömrü gayet uzun. Tek şarjla 2.5 saate kadar aralıksız çalışabiliyor. Bu süre standart bir evin tüm temizliğini yapabilecek bir süre. Şarjı bittiğinde de otomatik olarak şarj istasyonuna dönüyor ve şarj işlemi başlıyor.

Sonuç

Evet, genel olarak katya Z robot süpürge bu şekilde. Kullandığımız süre için bir hayli memnun kaldık. Performanslı çalışıyor ve etkili temizlik yapıyor. Hem süpürme hem silme işlemlerini yapabilmesi temizlik konusunda kompakt bir çözüm olmasını sağlıyor. Uygulaması gayet işlevsel, buradan yönetebileceğiniz gibi uzaktan kumandasıyla da ek görevler de verebiliyorsunuz. Pil ömrü de gayet yeterli seviyede. Bu arada Şımart Teknoloji, müşteri memnuniyeti için ekstra hassasiyet gösteriyor. Robot süpürge ile sorun yaşayan olursa, incelenmesi için Şımart Teknoloji’ye göndermeleri yeterli oluyor. 2 gün içinde sorun çözülüyor, çözülemez ise müşteriye yeni bir robot süpürge veriliyor. Ayrıca, katya Z’nin şirket tarafından 2 yıl garantili olduğunu da söyleyelim.

katya Z robot süpürge, şu an 8499 TL fiyatla Şımart Teknoloji’nin web sayfasından temin edilebiliyor. İncelemek isterseniz, buradan ulaşabilirsiniz.

Sponsorlu İçerik

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Şımart katya Z
Ürün Markası Şımart
CHIP Online Notu
90
Emiş Gücü 3500Pa
Ses 58dB
Toz Haznesi Kapasitesi 680 ml
Su Haznesi Kapasitesi 350 ml
Çalışma Süresi 2.5 saate kadar
Boyutlar 342 x 342 x 94.5 mm
Ağırlık 3 kg.