Bozuk müzik çalma listelerini onarmak

Sabit diskiniz doldu. Bu nedenle müzik arşivinizi yeniden düzenlemek ve dosyalarınızı farklı bir disk bölümüne taşımak zorunda kaldınız. Ancak bu değişiklik daha önce oluşturduğunuz çalma listelerinin artık işe yaramamasına yol açtı.

Bozuk müzik çalma listelerini onarmak

Listeleri düzeltmek elinizde. Ancak gerekli değişiklikleri manuel olarak gerçekleştirmeniz gerekiyor. Öncelikle Media Player'dan çıkın ve Windows Gezgini'ni çalıştırın. Adres satırına %USERPROFILE% ifadesini girin ve [Enter]'a tıklayın. Daha sonra Belgelerim / Müziğim klasöründen çalma listelerine ulaşın ve ilgili WPL dosyasını bulun. Çalma listelerini farklı bir konumda saklıyorsanız bu klasörün bu konumu gözden geçirin.

Üzerinde değişiklik yapmanız gereken dosyayı Not Defteri gibi bir metin düzenleyicisi'yle açın. Kodun içindeki değiştirebilirsiniz. Düzen / Değiştir menüsüne tıklayın. Aranan alanına eski konumu, örneğin G:\Müziğim; Yeni değer alanına ise yeni konumu, örneğin H:\MP3_Arşivi girin. Tümünü değiştir'e tıklayın. Bu işlemi taşıdığınız klasörlerin tümü için tekrar edin ve değiştirdiğiniz WML dosyasını kaydederek Not Defteri'ni kapatın. Artık Media Player'ı yeniden başlatabilir ve çalma listelerini daha önceden olduğu gibi kullanmaya devam edebilirsiniz.

Çalma listeleri, çoklu ortam dosyalarının listesini kaydederken konum bilgisini de dosyaya dâhil ediyor. Ancak dosyaları taşımanız bu listelerin kendiliğinden güncellenmesini sağlamıyor. Bu nedenle de kısayollar, yukarıdaki değişiklikler yapılmaksızın kullanılamıyor.

Okuyucu Yorumları