Vista için yeni bir açılış ekranı

Vista'nın Aero adındaki arayüzünün son derece hoş olduğunu düşünüyorsunuz, ancak açılış sırasında ekranın küçük yükleme çubuğu dışında tümüyle siyah kalmasını istemiyorsunuz.

Vista için yeni bir açılış ekranı

Yalnızca 595 KB büyüklüğündeki küçük bir araçla Windows başlangıcını daha renkli bir hale getirebilirsiniz. CHIP DVD'sinde yer alan Boot Logo Generator adlı araçla birkaç basit adımda herhangi bir resim dosyasından bir açılış ekranı oluşturabilirsiniz. Tek önkoşul 800 x 600 ya da 1.024 x 768 çözünürlükte, 24 bit'lik bir bit eşlem dosyası. Herhangi bir resim düzenleyicisiyle, örneğin Paint adlı ücretsiz araçla, mevcut dijital fotoğraflarınıza bu özellikleri kazandırabilirsiniz.

Kurulumu tamamlandıktan sonra yazılım otomatik olarak başlatılıyor. Browse for image'a tıklayarak resim seçimlerini yapın. Daha sonra File / Save Boot Screen File As... ile dosyayı C:Windows\System32\ tr-TR klasörüne kaydedin. Vista'nın yeni açılış ekranını görüntüleyebilmesi için sistem ayarlarında da değişiklik yapmalısınız: Önce Başlat menüsündeki arama alanına "msconfig. exe" komutunu girin, ardından [Enter]'a tıklayın. Vista'nın uyarı mesajını Devam'a tıklayıp geçerek yazılımın başlatılmasını sağlayın. Önyükleme sekmesinden GUI önyüklemesi yok'un başına onay işareti ekleyin.

Okuyucu Yorumları