Publisher 2007 ile Popüler Yayıncılık

Microsoft Office'in yeni harikası Publisher 2007 ile popüler yayıncılığa hızlı bir giriş yapın.

Yayıncı olun!

Microsoft Office 2007 paketinin içinde gelen Publisher 2007, Office 2007 piyasaya çıkıp, kullanılmaya başladığından beri Office kullanıcılarının göz bebeği haline geldi. Microsoft Office Publisher 2007 uygulaması profesyonel görünümlü pazarlama ve iletişim malzemeleri oluşturmanıza, tasarlamanıza ve yayımlamanıza yardımcı olan bir işletme yayımcılığı programı olarak karşımıza çıkıyor.

Publisher ile profesyonel tasarım ve üretim uzmanlığı olmadan, şirket içinde size ilk kavramdan son teslimata kadar kılavuzluk edebilecek sezgisel ve görev tabanlı bir ortamda baskı, e-posta ve Web için malzemeler oluşturabilirsiniz.

Publisher'da Yok Yok

Publisher'da Yok Yok

Publisher 2007'yi Microsoft Office 2007 klasörünün içersinden çalıştırdığınızda sizi "Microsoft Office Publisher 2007 ile Çalışmaya Başlarken" isimli sayfa karşılıyor.

"Popüler Yayın Türleri" isimli pencerede sırasıyla "Boş Sayfa Boyutları, Broşürler, Bültenler, El İlanları, E-Posta, Etiketler, Kartpostallar, Kartvizitler, Takvimler, Tebrik Kartları, Web Siteleri, Word Belgelerini Al" adındaki klasör simgeleri bulunmakta. Bu yayın türlerine ek olarak da sol tarafta yukarıdan aşağıya doğru sıralanmış yayın türleri bulunuyor.

"Başarı Sertifikaları, Davetiyeler, Hızlı Yayınlar, Özgeçmişler, Kataloglar, Reklamlar ve İş Formları" gibi her an lazım olabilecek birçok yayın türünü üzerlerine tıklayarak oluşturmaya başlayabilirsiniz. Publisher 2007 ile bir web sayfası oluşturmak da sadece dakikalarınızı alacaktır.

Bugüne dek Sunulmuş En Fazla Tema

Bugüne dek Sunulmuş En Fazla Tema

Publisher 2007 sunduğu tema hizmetiyle, önceleri bulmak için saatlerinizi harcadığınız yayın türü formatlarını saniyeler içinde ekranınıza getiriyor. Program çevirim dışı kaldığınızda dahi 400'e yakın tasarım şablonunu bünyesinde barındırıyor.

Microsoft Office 2007 Online bölümden de periyodik olarak yenilenen çok daha fazla temayı edinebilirsiniz.

Publisher 2007 ile bir Çalışma

Publisher 2007 ile bir Çalışma

Publisher 2007 ile herhangi bir yayın türünü oluşturup yayınlamak oldukça pratiktir. Örneğin şirketinizdeki çalışanlar için bir başarı sertifikası hazırlamak istiyorsunuz. Ancak bunu ne şekilde düzenleyeceğiniz konusunda bir fikriniz yok, işte burada Publisher imdadınıza yetişiyor.

Öncelikle Publisher 2007'yi çalıştırın, karşılama sayfasının sol tarafında bulunan "Yayın Türleri" penceresinden "Başarı Sertifikaları" seçeneğini tıklayın. Bu tıklamadan sonra karşınıza "Başarı Sertifikaları" isimli sayfa açılacaktır. "Klasik Tasarımlar" penceresi içinde 22 adet başarı sertifikası teması bulunmaktadır. Yapmanız gereken bu tasarım şablonlarından işinize yarayacak olanı seçmek olacaktır.

Temanızı Özelleştirin

Temanızı Özelleştirin

Personelinize en fazla vereceğiniz başarı sertifikalarından biri şüphesiz "Ayın Çalışanı" ödülüdür. Publisher bu ödül için bir tasarım şablonu barındırıyor. Öncelikle "Ayın Çalışanı" temasının üzerine gelin.

Tema, "Klasik Tasarımlar" penceresinde seçili durumdayken, sağ üst köşede şablonun küçük bir ekran görüntüsünü göreceksiniz. Fark edeceğiniz üzere her tasarım şablonunun kendine has renk yelpazesi ve yazı karakterleri bulunmaktadır.

Yine sağ tarafta ekran görüntüsü penceresinin hemen altında "Özelleştir" adlı bir pencere göreceksiniz. Bu pencereyi kullanarak temanız üzerinde en kısa yoldan "Renk Düzeni", "Yazı Karakteri" ve "İş Bilgileri" değişiklikleri gerçekleştirebilirsiniz.

Yayınızı Biçimlendirin

Yayınızı Biçimlendirin

"Klasik Tasarımlar" penceresinden "Ayın Çalışanı" temasını seçin ve çift tıklayın. Yeni bir pencere açılacaktır. Tasarımın esas bölümünün burada yapılacağı pencere "Microsoft Publisher – Yazdırma Yayını" adıyla karşınıza gelecektir. Pencerenin tam ortasında "Ayın Çalışanı" adlı tasarım şablonu yapacağınız düzenlemeleri beklemektedir. Çalışma alanın hemen sol tarafında "Yayını Biçimlendir" adındaki düzenleme kutusu bulunmaktadır.

"Yayını Biçimlendir" penceresi, "Sayfa Seçenekleri", "Renk Düzenleri" , "Yazı Tipi Düzenleri" ve "Sertifika Düzenleri" adında 4 adet ayar kısmından oluşuyor. Bu 4 öğeyi kullanarak tasarımınızı en iyi hale getirebilirsiniz.

Hedefe Yönelik Çalışın

Hedefe Yönelik Çalışın

"Ayın Çalışanı" şablonunuzu artık hedefe yönelik olarak düzenlemeye hazırsınız. Temada başlık olarak verilen "Ayın Çalışanı" başlığını "…Şirketi Ayın Çalışanı" olarak değiştirebilirsiniz.

İlk iki satırı olduğu gibi boş bırakabilir ya da bazı açıklamalar girebilirsiniz. Mavi ve kalın puntolu kısma ödülü hak eden çalışanınızın ismini yazabilirsiniz. "Yayını Biçimlendir" kutusundan "Sayfa Seçenekleri" aracını seçerek kayıtlı şirket adını ve logosu otomatik olarak ekleyebilirsiniz.

Rengizini ve Yazı Karakterinizi Belli Edin

Rengizini ve Yazı Karakterinizi Belli Edin

"Yayını Biçimlendir" kısmındaki ikinci araç olan "Renk Düzenleri" sayesinde tasarım şablonunuzun renk paletini tamamen değiştirebilirsiniz.

Tam 90 adet uyumlu renk düzenini tasarımınızda deneyebilir, hoşunuza gideni kullanabilirsiniz veya "Yeni Renk Düzeni Oluştur" linkine tıklayarak kendi renk paletinizi oluşturabilirsiniz. "Renk Düzenleri" seçeneğinden hemen sonra gelen "Yazı Tipi Düzenleri" aracını kullanarak tasarımınızın yazı karakterlerini keyfinize göre belirleyebilirsiniz.

"Yeni Yazı Tipi Düzeni Oluştur" linki yardımıyla kendi fontlarınızı kurgulayabilir, "Stiller" seçeneği ile de yazı karakterlerini birçok norma göre düzenleyebilirsiniz.

Deneyin ve Hoşunuza Gideni Kullanın

Deneyin ve Hoşunuza Gideni Kullanın

"Yayını Biçimlendir" kısmında bulunan son araç ise "Sertifika Seçenekleri" olarak karşınıza geliyor. Bu kısma girerek üzerinde çalıştığınız tasarımın "Şablon"unu ve "Sayfa Boyutu"nu değiştirebilirsiniz.

İlk seçenek olan "Şablon" bölümünden faydalanarak, Publisher 2007 içinde bulunan tüm temalara ulaşabilir ve "Ayın Çalışanı" şablonu içersine girdiğiniz tüm bilgileri ve açıklamaları diğer temalarda da hızlı bir şekilde görebilirsiniz. "Sayfa Boyutu" aracı sayesinde ise yayınlamak istediğiniz belgenin boyutunu resmi ve gayrı resmi olmak üzere yüzlerce forma dönüştürme şansına sahipsiniz.

Web'de Yayımlayın!

Web'de Yayımlayın!

Tüm Office 2007 uygulamalarında olduğu gibi, bir yayınlama sihirbazı olan Publisher 2007'de web üzerinden kolay ve başarılı bir sunum imkanı sağlıyor. Tasarımını gerçekleştirdiğiniz herhangi bir belgeyi birkaç tıklama ile web sayfanız haline getirebilir, var olan web alanınızda yayınlayabilir ya da istediğiniz her an web posta olarak gönderebilirsiniz.

Publisher 2007'de oluşturduğunuz bir belgeyi web ortamına taşımak için "Yazdırma Yayını" penceresinde "Dosya"> "Web'de Yayımla" yolunu izleyin. "Web'de Yayımla" diyalog penceresi karşınıza geldiğinde yine ortadaki seçenek olan "Web'de Yayımla" butonuna tıklayın. Belgenizi ne isimle, nereye kaydedeceğiniz belirtin ve "Kaydet" butonuna tıklayın.

Publisher tasarımını gerçekleştirdiğiniz belgeniz ve web sayfanız ile hedef klasöre kaydetmiş olacaktır. Bundan sonra yapacağınız oluşturduğunuz bu web sayfasını, web alanınıza monte edip yayımlamak olacaktır.

Okuyucu Yorumları