Elon Musk Twitter üzerinden takipçilerine sordu: "Tweet'leriniz için bir düzenleme özelliği ister misiniz?"

Elon Musk geçtiğimiz günlerde Twitter’ın %9,2 hissesini satın alarak sosyal medya devinin sahipleri arasına girmişti. Bu satın almanın ardından, Twitter üzerinden ilk oylamasını da başlattı; takipçilerine tweet düzenleme özelliğini isteyip istemediklerini sordu.

Elon Musk'tan Tweet düzenleme düğmesi anketi

Elon Musk, dün Twitter’ın en büyük hissedarı haline geldikten sonra kendi özellik önceliklerini netleştirmek için hiç zaman kaybetmedi. Tesla CEO'su, 80 milyon takipçisine, tweet'lerini gönderdikten sonra düzenleyebilmek isteyip istemediklerini sordu. Twitter'ın yeni CEO'su Parag Agrawal daha sonra Musk'ın anketini alıntılayarak "Bu anketin sonuçları önemli olacak. Lütfen dikkatli oy verin” dedi. Bu cümle, Musk'ın şirketin neredeyse yüzde 10'unu satın almasından kısa süre sonra, 25 Mart'ta serbest konuşma hakkında gönderdiği benzer bir tweet'i anımsatıyor.

"Düzenle düğmesi" olarak adlandırılan özellik, sosyal medya platformunun en çok istenen özelliklerinden biri olarak tanımlanabilir. İdeal bir dünyada bu özellik, kullanıcıların tweet'lerini yayınladıktan sonra yazım hatalarını düzeltmelerine izin verecek olsa da, eleştirmenler, özelliğin kötüye kullanıma uygun olabileceğini ve kullanıcıların platformda paylaşıldıktan sonra tweet'lerin anlamını önemli ölçüde değiştirmesine izin verebileceğini söylüyor. Twitter'ın eski CEO'su Jack Dorsey, şirketin 2020'nin başlarında yaptığı bir röportajda "muhtemelen asla" bir düzenleme düğmesi eklemeyeceğini söylemişti.

Twitter Ceo'su: Anketin Sonuçları Önemli Olacak

Twitter'da paylaşılan tweetlerin düzenlenemiyor olması, kullanıcıların en çok eleştirdiği konuların başında geliyor. Musk'ın bu konuyu gündeme getirmesinden kısa bir süre sonra Twitter CEO’su Parag Agrawal da Musk’ın tweet’ini retweet etti ve şu notu yazdı: “Bu anketin sonuçları önemli olacak. Lütfen dikkatlice oy verin.”

Elon Musk, anketine yorum yapan ve bir düzenleme butonunun gönderildikten sonra yalnızca 10 dakikaya kadar kullanılabilir olması gerektiğini söyleyen bir Twitter kullanıcısına “bu kulağa mantıklı geliyor” yanıtını verdi.

Musk, teknik olarak Twitter'ın pasif hissedarı konumunda yer alıyor. Ancak Wall Street Journal, Musk'ın satın alımının, şirketi etkileme niyetinde olmadığını belirten standart sertifikayı içermediğini ve Tesla CEO'sunun bunun yerine "Uygulanamaz" yazdığını bildirdi.

Musk'ın tweetleri Twitter'a bir düzenleme düğmesi ekleme talimatı vermiyor, ancak yaptığı anket Twitter'a bir düğmenin eklenmesi gerekip gerekmediği konusunda oldukça güçlü bir sinyal veriyor.

1 Nisan Şakası Değil miydi?

Twitter 1 Nisan’da uzun zamandır beklenen “düzenleme” özelliği üzerinde çalıştığını duyurmuştu. Tweet’in şaka olup olmadığı sorulduğunda şirket, “Onaylayamayız veya reddedemeyiz, ancak açıklamamızı daha sonra düzenleyebiliriz” cevabını vermişti.

Düzenleme Butonu Konusu Daha Önce de Gündeme Gelmişti

jack dorsey

Eski Twitter CEO’su Dorsey, 2020’de Twitter’ın “muhtemelen hiçbir zaman” bir düzenleme butonu getirmeyeceğini; bunun insanları yanlış yönlendirmek ve yanlış bilgi yaymak için kullanılabileceğini söylemişti.