Rotten Tomatoes'ta neredeyse tam puan alan Netflix dizisi: Beef

Netflix'in yeni dizisi Beef, Rotten Tomatoes skoruyla dikkat çekiyor çünkü neredeyse tam puan aldı. Bazı eleştirmenler, Netflix'in "Squid Game'den bu yana en iyi yeni dizisinin" Beef olduğunu söylüyor. Peki, Beef dizisinin konusu ne? İşte ses getiren yeni Netflix dizisi Beef hakkında tüm detaylar...

Rotten Tomatoes'ta neredeyse tam puan alan Netflix dizisi

Netflix'in yeni dizisi Beef, Rotten Tomatoes eleştirmenleri ve izleyicilerden tam not almış görünüyor. Geçtiğimiz günlerde Netflix ekranlarında izleyici ile buluşan dizi, kısa sürede tüm ilgiyi üzerine toplamayı başardı. Beef, yapımcılığını A24'ün üstlendiği bir kara komedi. Akıllarından çıkaramadıkları bir trafik kavgasının tüm düşünce ve hareketlerini yavaşça kontrol etmeye başladığı iki kişiyi konu alıyor. İşte Steven Yong ve Ali Wong'u bir araya getiren dizinin konusu, oyuncuları ve diziyle ilgili bilinenler...

Beef Dizisi Konusu Nedir?

Beef, geçen Perşembe günü Netflix'te çıkış yapan 10 bölümlük bir kara komedi dizisi. Dizi, bir trafik kazası olayına karışan iki yabancının hikayesini anlatıyor. BEEF'in sloganı "İntikam çiğ yenen bir yemektir".

İkili sürekli olarak kendi misillemelerini yapıyor, dizinin adı da aslında bu etli metafora vurgu yapıyor.

Netflix dizinin konusunu şu şekilde paylaşıyor: "Başarısız bir müteahhit ve hüsrana uğramış bir girişimci, trafikte kavga eden iki yabancıyken, en karanlık dürtülerinin esiri olan iki düşmana dönüşür."

Dizide The Walking Dead dizisinin Glenn'i olarak tanınan; Minari filmindeki rolüyle Oscar'da En İyi Erkek Oyuncu dalında aday gösterilen Steven Yeun ile Always Be My Maybe, Baby Cobra ve Hard Knock Wife gibi projelerde yer alan, komedyen Ali Wong başrollerde.

beef

Başarısızlığa uğramış müteahhit Danny Cho (Steven Yeun) ile kendini yoktan var eden ve rüya gibi bir hayatı olan Amy Lau (Ali Wong) trafikte kavga ederler. Bu kara mizah yüklü dizi de onların birbirlerine karşı dozu giderek artan düşmanlıkları yüzünden hayatlarının ve ilişkilerinin nasıl etkilendiğini anlatıyor.

10 bölümlük dizi boyunca, Danny ve Amy'nin kan davası, yalnızca her birini tüketmekle kalmayıp aynı zamanda sevdiklerinin hayatlarını da ele geçiren bir intikam saplantısına dönüşür.

ELEŞTİRMEN YORUMLARI

  • The Telegraph'tan Benji Wilson, diziyi "şimdiye kadarki yılın en iyi yeni dizisi" olarak nitelendirdi ve ekledi: "Wong ve Yeun ilk sahneden itibaren mükemmeller ve senaryo da müthiş".

  • The Independent'tan Ann Marie Hourihane oyunculukları "harika" olarak nitelendirdi.

  • The Guardian'dan Ellen E Jones ise dizinin "tadını çıkarmaya değer" olduğunu söylüyor.

Bölüm Sayısı

10 Bölüm x 30 dakika

Çıkış Tarihi: 6 Nisan 2023

Oyuncu Kadrosu

  • Senarist: Lee Sung Jin

  • Yapımcı: Matthew Medlin

  • Oyuncular: Steven Yeun (Danny) & Ali Wong (Amy), Joseph Lee (George), Genç Mazino (Paul), David Choe (Isaac), Patti Yasutake (Fumi)

  • Diğer Oyuncular: Maria Bello (Jordan Forster), Ashley Park (Naomi), Justin H. Min (Edwin), Mia Serafino (Mia), Remy Holt (Haziran), Andrew Santino (Michael), Rek Lee (Bobby)

  • Görüntü Yönetmeni: Larkin Seiple

  • Yapım Tasarımcısı: Grace Yun

  • Kostüm Tasarımcısı: Helen Huang

  • Çekim yeri: Los Angeles, CA