Netflix'te izlenebilecek en iyi Kore filmleri: 15 film önerisi

Netflix'te izlenebilecek en iyi Kore filmlerini listeledik. Güney Kore filmleri ve K-dizileri kendi ülkeleri dışında da popüler hale geliyor ve pek çoğu Netflix'te izlenebiliyor. İşte Netflix'te izlenebilecek en iyi Kore filmleri...

Netflix'te izlenebilecek en iyi Kore filmleri: 15 film önerisi

Kore müziği, Kore dizileri, Kore filmleri dünya genelined önemli bir hayran kitlesine ulaşmış durumda. Akış dev Netflix'te Kore filmler ve Kore dizileri konusunda önemli bir vitrine sahip. Oldboy gibi bazı Kore filmleri kült klasikler haline gelse de mutlaka izlenmesi gerekenler listesine eklenecek çok daha fazlası var. İşte Netflix'te izlenebilecek en iyi 15 Kore filmi...

(Bu makalenin ardından en iyi filmler, en iyi korku filmleri, en iyi komedi filmleri, en iyi bilim kurgu filmleri, en iyi romantik filmler, en iyi dram filmleri, en iyi 50 tarihi film, en iyi 50 müzikal film, Netflix'teki en İyi 15 korku filmi ve en iyi biyografik filmler listelerimize de bakabilirsiniz)

15- Space Sweepers (2021) - 6.5

space sweepers

2092'de uzay çöplerinin ve gerçekleşmesi zor hayallerin peşine düşen sıra dışı bir grup, masum bir insansıyı takas etmeye çalışırken korkunç sırları açığa çıkarır.

14- Pandora (2016) - 6.6

pandora

Yıpranmış eski bir nükleer santrale ev sahipliği yapan Kore köyü depremle sarsılınca, bir adam ülkesini mutlak felaketten kurtarmak için hayatını riske atar.

13- Sweet & Sour (2021) - 6.73

sweet

Gerçek hayatın getirdiği fırsatlarla ve zorluklarla karşı karşıya olan bir çift, uzun mesafeli ilişkilerini yürütmeye çalışmanın iniş ve çıkışlarıyla baş eder.

12- Night In Paradise (2020) - 6.7

Night In Paradise (2020) - 6.7

Kanlı bir trajedinin ardından hedef hâline gelen haksızlığa uğramış bir gangster, Jeju Adası'nda saklanırken ölümün eşiğindeki bir kadınla yakınlaşır.

11- The Fortress (2017) - 6.8

fortless

17. yüzyılda Qing hanedanlığına bağlı güçler Joseon Krallığı'na saldırdığında Kral Injo ve yardımcıları, işgalcilere boyun eğmemek için Namhansanseong Kalesi'ne çekilir.

10- Veteran (2015) - 7.0

veteran

Dürüst bir polis, her şeye rağmen sıradan bir adam için adalet arar. Zengin bir çocuk polisten intikam almak istiyor.

9- Tune In For Love (2019) - 7.1

Tune In For Love

Bir öğrenci ve sessiz bir genç, ilk kez 1990'larda bir fırında karşılaşır ve kader onları birbirinden ayırıp dururken yıllar boyu birbirlerini bulmaya çalışırlar.

8- The Call (2020): 7.1

The Call

Bir seri katil 20 yıl sonraki gelecekte yaşayan bir kadınla aynı evdeki telefondan iletişim kurar. Ama kendi kaderini değiştirmek için onun geçmişiyle ve hayatıyla oynar.

7- Steel Rain (2017): 7.1

rain

Bir darbe ortamında Kuzey Koreli bir ajan, ülkenin yaralı lideriyle güneye kaçar. Amacı onu hayatta tutmak ve bir Kore savaşını önlemektir.

6- Miss Granny (2014) - 7.2

miss granny

Huzurevine yerleştirileceğini öğrenen 70'li yaşlardaki dul bir kadın, yürüyüş yaparken girdiği fotoğraf stüdyosundan 20 yaşında bir genç kız olarak çıkar.

5- 20th Century Girl (2022) - 7.3

20th Century Girl (2022) - 7.3

1999 yılında genç bir kız, en yakın arkadaşının sırılsıklam âşık olduğu çocuğu onun adına göz hapsine alır, ancak daha sonra kendini başka bir aşk öyküsüne kaptırır.

4- Blackpink: Light Up the Sky (2020) - 7.3

 Blackpink: Light Up the Sky (

Rekorları altüst eden Koreli kız grubu BLACKPINK, zirveye yaptıkları rüya gibi ancak zorlu yolculuktan ve karşılaştıkları engellerden bahsediyor.

3- Okja (2017) - 7.3

okja

Dünya tatlısı dev bir yaratık ile onu büyüten Mija, hayvan hakları savunucuları, aç gözlü şirketler ve bilimsel etik kurallarının ortasında, çapraz ateşte kalır.

2- Forgotten (2017): 7.4

Forgotten

Kaçırılan kardeşi, geçen 19 güne dair hiçbir şey hatırlamadan, bambaşka biri olarak dönünce Jin-seok kaçırmanın ardındaki gerçeğin peşine düşer.

1- Silenced (2011) - 8.0

Silenced

Çok sayıda olayın örtbas edildiği bir okulda görev yapan şefkatli bir öğretmen, işitme engelli çocuklara cinsel tacizde bulunan diğer öğretmenleri ifşa etmeye çalışır.

Bu yazımız da ilginizi çekebilir:

En iyi zombi konulu 6 Kore dizisi