Gündemdeki film Oppenheimer bir rekora imza attı

Christopher Nolan'ın filmi Oppenheimer son dönemin en çok konuşulan filmlerinden. Film en çok hasılat yapan II. Dünya Savaşı filmi oldu.

Gündemdeki film Oppenheimer bir rekora imza attı

Geçen ay (21 Temmuz 2023) sinemalarda gösterime giren Oppenheimer küresel gişede 550 milyon dolar sınırını hızla aştı. Independent'ın haberine göre Oppenheimer bugüne kadar resmen en çok hasılat yapan II. Dünya Savaşı filmi oldu.

Oppenheimer Konusu

Christopher Nolan imzalı bilim kurgu filmi "Oppenheimer"ın başrollerini Cillian Murphy, Emily Blunt ve Matt Damon'un paylaşıyor. Atom bombasının icadı ve geliştirilme sürecini mercek tutan filmin konusu özetle şöyle: "New Mexico'daki Los Alamos Ulusal Laboratuvarında, Fizikçi Julius Robert Oppenheimer ve ekibi uzun çalışmaların ardından bir nükleer silah geliştirirler. Ancak ölümcül icadının Hiroşima ve Nagazaki'de kullanılacak olması, Oppenheimer'ın kendisini projeden uzaklaştırmasına neden olur ve ABD tarafından hedef haline gelir."

İlginizi çekebilir: J. Robert Oppenheimer kimdir? 'Şimdi ben ölüm oldum'

Dunkirk'ü Geçti

dunkirk

Box Office Mojo'nun son tahminlerine göre Oppenheimer, yine Nolan'ın çektiği ve 527 milyon dolar küresel gişe hasılatı elde eden bir önceki rekorun sahibi Dunkirk'ü geride bıraktı.

Başrollerinde Tom Hardy, Harry Styles ve Murphy'nin yer aldığı film, Fransa Muharebesi esnasında gerçekleşen Dunkirk Tahliyesi etrafında şekilleniyor.

Barbie'yi Geçemedi

barbie

Oppenheimer, Greta Gerwig'in Barbie filmini ise geçemedi. Barbie, her iki filmin de gösterime girmesinden sonra geçen aynı süre içinde 1 milyar doların üzerinde hasılat elde etti.

The Independent'a verdiği bir röportajda Nolan, Oppenheimer'ın "şimdiye kadar yaptığı en büyük film" olduğunu söylemişti. Nolan 100 milyon dolarlık film için "Yapmak istediğim film daha küçük çaplı yapılamazdı" demişti

İlginizi çekebilir: Barbie, sadece iki haftada milyar dolarlık filmler kulübüne girmeyi başardı