Snapchat adının yanındaki X simgesi nedir, ne işe yarar? Tuhaf simgenin işlevi açıklandı

Snapchat uygulamasında, son konuştuğunuz kişilerin listesinin yanında bazılarında kamera işareti varken bazılarında X simgesi yer alıyor. Peki bu X simgesinin anlamı nedir? İşte yanıtı...

Snapchat adının yanındaki X simgesi nedir, ne işe yarar? Tuhaf simgenin işlevi açıklandı

Snapchat uygulaması, bazı Snapchat adlarının yanında görünen kafa karıştırıcı bir 'X' simgesine sahip. Daha pek çok simgeye sahip olan uygulamada en sık karşılaşılan ve anlamı bilinmeyen simge X simgesi oldu.

Snapchat hikayeler sayfasında, Snapchat arkadaşlarınızın herkese açık gönderilerini izleyebilir ve BuzzFeed, Vice, vb.'den paylaşımları izleyebilirsiniz. Arkadaşlarınızı Sanal Haritada görmek ve hatta çeşitli AR filtreleriyle oynamak için Snapchat'i kullanabilirsiniz. Snapchat'te bu kadar çok özellik varken, insanların uygulamadaki bazı düğmelerin ne işe yaradığı konusunda zaman zaman kafa karışıklığı yaşaması normal. Bunun en iyi örneği, genellikle Snapchat adlarının yanında görünen X'tir.

Snapchat'teki sohbet sayfası, devam eden tüm konuşmalarınızın bir listesini gösterir. En son birinden fotoğraf aldıysanız, adının yanında bir kamera simgesi görünür. Ya da bir metin mesajı aldıysanız, bunun yerine bir sohbet simgesi görünür. Ancak bazen kamera ve sohbet simgeleri bir X ile değiştirilir.

Snapchat'teki 'X' Simgesinin Arkasındaki Gerçek Anlam

snapchat

Snapchat'in birçok butonunda olduğu gibi, kişilerin adlarının yanındaki X simgesi de açıkça açıklanmamıştır. Bazı adların yanında kamera ve sohbet simgeleri yer alırken, bazılarının yanında X simgesi vardır ve bunların ne anlama geldiğine dair herhangi bir kılavuz yoktur. Neyse ki, cevap aslında oldukça basit.

Snapchat adının yanında X'i görüyorsanız, o kişinin size henüz kabul etmediğiniz bir arkadaşlık isteği gönderdiği anlamına gelir. Ada dokunduğunuzda iki seçenek karşınıza çıkacaktır:: Arkadaşlık isteğini kabul eden bir 'Tamam' düğmesi ve kişiyi şikayet etmenizi veya engellemenizi sağlayan bir 'Bildir veya Engelle' düğmesi.

Alternatif olarak, adın yanındaki X'e dokunmak, doğrudan Sohbet sayfasından birkaç seçenek getirir; bu , konuşmayı raporlamanıza, engellemenize veya ekranınızdan silmenize olanak tanır. Hepsi bu kadar!

Snapchat adlarının yanındaki X, bir hata veya kullanılması zor bir özellik değildir. Bunu görürseniz, bu yalnızca ilgilenmeniz gereken bekleyen arkadaşlık istekleriniz olduğunu hatırlatan bir şeydir. Snapchat bunu daha belirgin hale getirseydi iyi olurdu, ama şimdi anlamını biliyorsunuz.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: