Stephen King, iki korku klasiğinin ruhani atası olarak tanımladığı filmi önerdi

Stephen King, iki korku klasiği Midsommar ve The Wicker Man'in "ruhani atası" olarak tanımladığı 66 yıllık filmi İblisin Kurbanları'nı (Night of the Demon) tavsiye etti. İşte detaylar...

Stephen King'in önerdiği son korku filmi

Korku yazarı Stephen King, sosyal medya hesabından takipçilerine sık sık film, dizi ve kitap önerilerinde bulunuyor, izlediği yapımlarla ilgili yorumlar yapıyor. Daha önce "Stephen King'in övgüyle söz ettiği korku filmi", "Stephen King'in sosyal medyadan önerdiği son dizi" ve "Stephen King "Daha iyisi yok" dediği favori dizisini açıkladı" yazılarımızda King'in farklı film ve dizi önerilerini anlatmıştık.

Korku yazarı Stephen King, Curse of the Demon'u (İblisin Kurbanları), Midsommar ve The Wicker Man'in "ruhani atası" olarak görüyor.

midsommar

Ari Aster'in 2019 yapımı Midsommar (Ritüel) filmi, İsveç'in yaz ortası festivaline tatile giden ve görünüşte masum köylülerin aslında bir pagan tarikatının parçası olduğunu keşfeden çalkantılı bir ilişki içinde olan bir çiftin hikayesini anlatıyor. Midsommar 21. yüzyılın en sevilen korku filmlerinden biri olmaya devam ediyor.

"Curse of the Demon Bu Yapımların Ruhani Atası"

curse of the demon

Son zamanlarda King , Midsommar ve Wicker Man'i daha eski bir film olan Curse of the Demon'la karşılaştırıyor:

King, Twitter'da Curse of the Demon'un " mükemmel bir film " olduğunu ve " HEDITARY ile THE WICKER MAN'ın ruhani atası " olduğunu yazdı.

Curse of the Demon Konusu

Başrollerini Dana Andrews, Peggy Cummins ve Niall MacGinnis'in paylaştığı 1957 yapımı fantastik korku filmi Curse of the Demon, parapsikoloji konferansı için Londra'ya gelen Amerikalı profesörün, kendini şeytana tapan bir adamın gizemli eylemlerini araştırırken bulmasını konu alıyor.