WhatsApp grup kurma ve silme adımları - WhatsApp grup açma ve kapatma nasıl yapılır?

WhatsApp grup kurma ve grup silme adımlarını anlattık. Siz de toplu bir şekilde mesajlaşabileceğiniz bir WhatsApp grubu kurmak istiyor ya da mevcut grubunuzdan ayrılmak istiyorsanız, izlemeniz gereken adımları yazımızdan öğrenebilirsiniz. İşte detaylar...

WhatsApp grup kurma ve silme adımları - WhatsApp grup açma ve kapatma nasıl yapılır?

Whatsapp uygulaması insanların iletişim için tercih edebileceği ücretsiz uygulamalar içerisinde boy gösterir. Bu uygulamanın kullanılabilmesi için cihazınızın internete bağlı olması yeterlidir. İnternet ağına erişebileceğiniz her noktada Whatsapp uygulamasını kullanmanız mümkün olur. Mesaj, sesli arama ve görüntülü arama yoluyla kullanımını sağlayabileceğiniz Whatsapp üzerinde bireysel kullanımların yanı sıra toplu kullanımları da görmek mümkün olur.

Whatsapp içerisinde en az iki kişi olmak üzere oluşturabileceğiniz gruplar birçok alanda toplu olarak iletişime geçmenizi sağlar. Grup mesajlaşmalarından grup aramalarına kadar farklı iletişim seçeneklerini Whatsapp içerisinde bulmanız mümkün olur. Grup olarak iletişime geçmek istediğiniz kişileri önceden belirleyerek kısa süre içerisinde Whatsapp grubunuzu oluşturabilirsiniz.

WhatsApp Grup Kişi Sınırı Ne Kadar?

Minimum 2 kişi ve maksimum 256 kişinin yer alabileceği Whatsapp gruplarını açmak oldukça kolaydır.

WhatsApp Grup Açma Nasıl Yapılır?

whatsapp grup
  • WhatsApp'ta grup kurabilmek için cihazınız içerisinde yer alan Whatsapp uygulamasına giriş yaparak sohbetler kısmına tıklamanız gerekir.
  • Sohbetler kısmında karşınıza çıkan yeni sohbet seçeneğine tıklandığında yeni grup diye bir butonla karşı karşıya kalacaksınız.
  • Yeni grup seçeneğini takip ederek kişilerinizde yer alanlar içerisinden gruba dahil etmek istediğiniz bireyleri işaretlemeniz gerekir.
  • Bu işaretlemeyi yaptıktan sonra ileri adıma tıklayarak grubun konusu kısmına herkesin görebileceği bir grup adı yazman gerekir.
  • Toplamda 25 karaktere izin veren grup konusu alanından sonra kamera işaretine tıklayarak grup fotoğrafını da çeşitli başlıklar altında belirleyebilirsin.
  • Tüm bu adımları tamamladığın takdirde oluştur seçeneğine tıklarsan Whatsapp grubu sohbet ekranında belirir.

WhatsApp Grup Kapatma Nasıl Yapılır?

Açmış olduğun grubu içerisinde hiçbir katılımcı kalmayacak biçimde kapatmak istiyor isen katılımcıları gruptan çıkarman gerekir. Yöneticisi olduğun grupta yer alan kişinin isminin üzerine tıkladığında karşına gruptan çıkar butonu gelir. Bu butona tıklayarak tüm katılımcılar gruptan çıkarıldıktan sonra senin de gruptan ayrılman gerekir. Grup sohbetleri içerisine diğer seçeneği ile gruptan çık ve sil tercihinde bulunduğunda otomatik olarak grup kapanır.

Whatsapp Gruplarına Kişi Ekleme ve Gruptan Ayrılma Nasıl Yapılır?

Whatsapp uygulaması içerisinde kurmuş olduğun gruplara birilerini eklemek yahut çıkartmak gayet basit bir süreci kapsar. Whatsapp uygulaması altında yer alan bir gruba kişi ekleyebilmek ya da çıkarabilmek için mutlaka grupta yönetici statüsünde yer almak gerekir. Eğer grubun yöneticisi değil isen yönetici tarafından bu özelliğe sahip bir katılımcı yapabilirsin.

Whatsapp grubu içerisinde yönetici statüsünü taşıdığın takdirde grup sohbetinin bulunduğu alandan grup adına tıklayarak karşına gelecek ekran içerisinde üye ekleyebilirsin. Katılımcı ekle seçeneği ya da kişi simgesinde yer alan ekle seçeneğinden yararlanarak istediğin kişileri ilgili gruba dahil edebilirsin.

Yeni birini gruba dahil edebilmen için ilgili Whatsapp grubunun maksimum kişi sınırına ulaşmamış olması gerekir. Yöneticisi olduğun Whatsapp grubundan birini çıkarmak istiyor isen kişinin ismi üzerine tıklayarak gruptan çıkar seçeneğini tercih etmen yeterli olur.

Katılımcısı ya da yöneticisi olduğun Whatsapp gruplarından ayrılmak istediğin takdirde belli aşamalarını takip etmen gerekecektir. Grup sohbetinin üst tarafında yer alan diğer seçeneği içerisine giriş yaptığında karşına gruptan çık butonu ile gruptan çık ve grubu sil butonu gelir. Bunlardan birine tıklayarak gruptan ayrılma işlemini gerçekleştirebilirsin.

Whatsapp Gruplarının Simgesini ve Konusunu Değiştirmek Mümkün Mü?

Whatsapp grupları kurulurken kuran kişi tarafından bir simge ve konu belirlenir. Zaman içerisinde Whatsapp grubunun kullanım amacı değişiklik gösterdiği takdirde bu grubun simgesini yahut konusunu değiştirmek mümkün olur. Hiçbir katılımcı değişikliği sağlanmadan yapılabilecek bu işlem gayet net adımlara sahiptir. Grup sohbeti içerisinde konunun üzerine tıklayarak simgeye ulaşabilirsin. Simgeye dokunduğunda karşına galeriden seç, kamera ile çek ve Web’de ara seçenekleri çıkar. Bu seçeneklerden birini tercih ederek grup simgesini değiştirebilirsin. Bulunduğun ekranın sağ üst kısmında yer alan kısımdan de konuyu değiştirme olanağın bulunur.