Whatsapp mesaj arşivi nedir? Mesaj nasıl arşivlenir?

WhatsApp mesaj arşivleme nedir, ne işe yarar? WhatsApp uygulamasında istediğiniz mesajları arşivleyerek saklayabileceğinizi biliyor muydunuz? Peki bu özelliği nasıl kullanabiliriz? Gelin yakından inceleyelim...

Whatsapp mesaj arşivi nedir? Mesaj nasıl arşivlenir?

WhatsApp mesaj arşivleme ne işe yarar? İletişim ve internet çağının iç içe girdiği bu zamanlarda Whatsapp uygulaması vasıtası ile birçok kişiye farklı yöntemler ile ulaşma şansına sahip olabilirsiniz. İletişim çağı içerisinde pek çok kişi ile ayrı sohbetlerde bulunma durumu söz konusu olur. Grup sohbetlerinden bireysel sohbetlere kadar çeşitli imkanları kullanıcılarına sunan Whatsapp içerisinde farklı özellikleri de görmek mümkün olur.

WhatsApp Mesaj Arşivleme Ne İşe Yarar?

Whatsapp mesaj arşivi özelliği de kullanıcıların tercihleri arasında önemli bir yer tutar. Çok sık dahil olunmayan Whatsapp grupları ya da aktifliği az olan Whatsapp gruplarını uygulamanın ana ekranında durmasını istemiyor isen arşivleme özelliğinden destek alabilirsin. Bu arşiv içerisinde yer alan bireysel sohbetler ve grup sohbetleri siz silmediğiniz sürece saklı tutulur.

WhatsApp Mesaj Arşivleme Nasıl Kullanılır?

whatsapp

Arşivlenen bireysel sohbetler ve gruplar, Whatsapp içerisinde bulunan ana sohbet listesinin en alt ya da en üst kısmında arşiv seçeneği içinde gizli tutulur. Kullandığın cep telefonunun sürümüne bağlı olarak arşiv mesajlarının sohbet ekranındaki konumu farklılık teşkil edebilir. Whatsapp sohbet sayfasında yer alan arşiv seçeneğinin içerisine girdiğin takdirde arşivlemiş olduğun tüm bilgilere ulaşabilirsin.

Whatsapp içerisinde yer alan kişisel sohbet yahut grup sohbetlerini arşiv alanına yönlendirdiğin zaman bunların silinme durumu söz konusu olmaz. Arşivi sağlanmış olan sohbetleriniz içerisinde yeni bir mesaj geldiğinde arşiv butonunun üzerinde bildirim yer alır. Ancak arşivlenen sohbetlerinizden gelen bildirimleri uygulama içerisine girmeden görmeniz mümkün olmaz.

Whatsapp içerisinde yer alan sohbetlerinizi arşiv altına almayı hedefliyor iseniz kısa birkaç adımı takip edebilirsin. Arşivlemeyi hedeflediğin sohbetin üzerine basılı tutarak seçimini yapabilirsin. Seçimini yapmış olduğun sohbetleri seçenekler alanından arşivlemen mümkündür. Arşivle butonuna tıkladıktan sonra karşına gelen tamam seçeneğine tıklamadan sohbet arşive yönlendirilemez.

Whatsapp Üzerinde Arşivlenen Mesajlar Nasıl Arşiv Konumundan Çıkarılır?

Whatsapp altında arşiv altına aldığın grupları yahut bireysel yazışmaları normal sohbet alanına taşımak istiyor isen arşivlenen sohbetler alanına ilerlemen gerekir. Bu arşiv listesi içerisinde yer alan sohbetin üzerine tıklayarak arşivden çıkar seçeneği ile yazışmalarını sohbet alanına taşıyabilirsin.

Whatsapp uygulaması içinde yer alan seçenekler butonundan ilerleme göstererek arşivden çıkar adımına ilerlemen gerekir ve tamam seçeneğine tıklama ile beraber seçtiğin yazışma sohbet alanına yönlenir.

Whatsapp uygulamasında belli bir süre arşiv altına aldığın mesajlaşmalarını normal sohbet listesine yönlendirdiğin takdirde mesajlaşmalar içerisinde herhangi bir kayıp olmaz.

Sohbet listesine yeniden gelen bu yazışmalar içerisinde yeni bir bildirim düştüğünde uygulama içinde olmasan da bildirimleri görmen mümkün olur.

Whatsapp Üzerinde Arşivlenen Mesajların Kaybolma Durumu Olur Mu?

Whatsapp uygulaması çerçevesinde iletişime geçtiğin kişilerin mesajlarına dair kayıtları arşiv seçeneği içerisine yönlendirme şansın bulunur. Aynı zamanda grup mesajlaşmalarının tamamını da whatsapp uygulamasındaki arşiv alanına yönlendirebilirsin.

Arşiv alanında muhafaza etmiş olduğun tüm kişisel ve grup yazışmaları hiçbir değişikliğe uğramadan saklı tutulur. Whatsapp uygulaması içinde arşivlenmiş olan sohbetlerin bir süre sonra kaybolma ya da silinme durumları söz konusu olmaz. Bu uygulamanın arşiv özelliği altında barındırılan sohbetlerin silinmesi için kullanıcı olarak bizzat işlem uygulamak gerekir. Senin tarafından böyle bir süreç takip edilmediği sürece var olan arşiv sohbetlerinin kaybolma durumu söz konusu olmaz.

Whatsapp Üzerinde Mesajların Arşivlenme Süresi Nedir?

Whatsapp uygulamasını kullanan bir birey olarak arşiv altına aldığın sohbetlerin belli bir arşiv süresi bulunmaz. Sen arşiv alanına attığın sohbetleri arşiv alanından çıkarmadığın yahut silmediğin sürece bu sohbetler uygulama içerisinde sabit tutulur. Zamanla sohbetlerin arşivden otomatik çıkma durumları söz konusu değildir.

Bu yazımız da ilginizi çekebilir: