WhatsApp'ta tek bir tıklamayla daha kaliteli fotoğraflar nasıl gönderilir?

WhatsApp'ta fotoğraf gönderirken kalitenin düştüğünü fark ettiyseniz, bu durumu çok kolay bir şekilde düzeltebilirsiniz. WhatsApp ayarlarına birkaç dokunuş ile kaliteli fotoğraflar göndermek mümkün. İşte yapılması gerekenler...

WhatsApp'ta tek bir tıklamayla daha kaliteli fotoğraflar nasıl gönderilir?

Veri hacminden ve depolama alanından tasarruf etmek için WhatsApp, fotoğraflarınızı gönderdiğinizde sıkıştırır ve ne yazık ki, bu durum görüntü kalitesinin düşmesine neden olur.

Özellikle en iyi anlarınızı arkadaşlarınızla veya ailenizle paylaşmak istediğinizde ve fotoğraflar istediğiniz gibi çıkmadığında bu durum oldukça can sıkıcı olabilir.

Küçük bir ayar ile, yüksek kaliteli fotoğraflar gönderirken fotoğraflarınızın bozulmamasını sağlayabilirsiniz.

WhatsApp'ta Kaliteli Fotoğraf Gönderme Ayarları

whatsapp

Ayarı yapmak için aşağıdaki adımları takip edin;

Uygulamayı açın ve WhatsApp ayarlarına gidin.

Ardından "Saklama alanı ve veriler" kategorisine tıklayın.

Burada "Medya Yükleme Kalitesi"ne (veya: "Fotoğraf Yükleme Kalitesi") gidin. Ardından tek yapmanız gereken "En Yüksek Kalite" seçeneğini seçmek.

Bu sayede fotoğraflarınız orijinal kalitesini koruyacaktır. Ancak dikkatli olun: Bu ayarlardan sonra gönderilen fotoğrafların dosya boyutları da daha büyük olur. Bu nedenle, yalnızca WiFi'ye bağlı olduğunuzda veya yeterli mobil veriye sahip olduğunuzda bu modu kullanarak göndermek en iyi seçenektir.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: