Windows 11 indirme işlemi nasıl yapılır? Win 11 nasıl kurulur?

Windows 11 indirme işlemi nasıl yapılır? Windows 11 indirme işlemi yapmak için iki farklı yöntem bulunuyor. Bunları bilgisayarınız “update” ederek ya da kurulum yaparak indirebilirsiniz. İşte detaylar...

Windows 11 indirme işlemi nasıl yapılır? Win 11 nasıl kurulur?

Günümüzde pek çok kullanıcı işlerini halletmek, oyun oynamak ve ders çalışmak gibi istekleri ile yola çıkarak bilgisayarlara sahip. Bu bilgisayarlarda ise pek çok farklı işletim sistemi yer alıyor. Windows işletim sistemi de dünya çapında oldukça popüler olan bir işletim sistemi. Kullanıcılar uzun yıllardır bu sistemden memnun kalıyor. Gelişen ve değişen dünya ile birlikte de Windows firması gerekli güncellemeleri yaparak yeni Windows sürümlerini piyasaya sunuyor.

Yeni nesil bilgisayarlarda kullanılan son teknoloji işletim sistemi ise Windows 11 oluyor. Daha eski sürüm olan bilgisayarlara bir güncelleme olarak gelen Windows 11 ise kolay adımları takip ederek indirilebilir durumda. Bir kaç basit işlem yaparak bilgisayarınıza Windows 11 sürümünü indirebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

Windows 11 Nedir?

Windows firması tarafından 2021 yılında geliştirilmiş olan Windows 11, yeni nesil bilgisayarlarda kullanılması için tasarlanmış bir işletim sistemidir. Bu işletim sistemi, Windows NT tabanlı olarak geliştirilmiş olan en son üründür. Aynı zamanda Windows 10 işletim sistemine ait olan bilgisayarlar, Windows 11 işletim sisteminin gerekliliklerini sağlaması hâlinde Windows 11 sistemine güncelleme yapabilirler.

Bu indirme işlemi, sistem gereksinimlerini karşılayan bilgisayarlara ücretsiz bir şekilde sunuluyor. Bu sistemin yenilikleri arasında, daha hızlı çalışma sistemi, yeni araçlar ve yeni seslerin yanında çok daha modern bir tasarım ön plana çıkıyor. Windows 11 indirme işlemi yapmak ise oldukça basit. Windows 10 sürümüne sahip bir bilgisayarını var ise bazı küçük işlemleri uyguladıktan sonra Windows 11 işletim sistemine güncelleme yapabilirsiniz.

Windows 11 İndirme İşlemi Nasıl Yapılır?

Windows 11 indirme işlemini kullandığınız bilgisayarın yeni sürümün sistem gereksinimlerini karşılıyor olması halinde kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Bu işlemi yapmak ve bilgisayarınızı Windows 11 sürümüne güncellemek için takip etmeniz gereken işlem basamakları ise şu şekilde oluyor;

Windows 11 Update

windows 11 update
  • Bilgisayarınız başlat menüsüne geldikten sonra ayarlar seçeneğine tıklayın.

  • Bu ekranda karşınıza çıkan Güncelleştirme ve Güvenlik butonuna tıklayın.

  • Sol taraftaki Uptade menüsüne giriş yapın.

  • Eğer bilgisayarınız Windows 11 sistem gereksinimlerini karşılıyorsa bu ekranda karşınıza Windows 11 indirme seçeneği çıkar. Bu tuşa basarak güncelleme işlemine başlayabilirsiniz.

  • Eğer bilgisayarınız sistem gereksinimlerini karşılamıyor ise bu ekranda bir uyarı alırsınız.

İndirme İşlemi tamamlandıktan sonra yönergeleri takip ederek Windows 11 kurulumunu yapabilirsiniz.

Windows 11 Kurulum

İnternet üzerinden Microsoft’un sunmuş olduğu Windows 11 kurulum ekranından da indirme işlemi yapabilirsiniz.

  • Bunun için ilk olarak buraya tıklayarak siteye giriş yapmanız gerekiyor.

  • Ardından “Windows 11 Yükleme Medyası Oluşturma” sayfasında karşınızda bulunan Windows 11 İndirme butonuna tıklayın.

  • İndirme yardımcısı olan Microsoft Creation Tool öğesini da devreye sokmanız gerekli.

  • Burada yer alan dosyası bir usb ya da CD gibi araçlara yükleyin ve ardından Boot yapın.

  • Kurulum yapmak için bilgisayarınıza taktığınız usb bellek üzerinden yönergeleri takip edin.

Windows 11 İndirme İşlemi İçin Gerekli Olan Alan

Windows 11 işletim sistemini bilgisayarınıza yüklemek ve güncelleme yapmak için ilk olarak sistem gereksinimlerini karşılayan bir bilgisayara sahip olmanız gerekiyor. Sadece sistem gereksinimlerini karşılıyor olmak ise bu işlemi yapmak için yeterli olmuyor. Windows 11 indirme işlemi yapabilmeniz için bilgisayarınızda yeterli bir alana ihtiyacınız var. En az 9 GB bir boş alana sahip iseniz bilgisayarınıza Windows 11 indirme işlemi uygulayabilirsiniz.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: