Windows etkinleştirme kodu nerede yazar? Etkinleştirme kodu nasıl alınır?

Windows etkinleştirme kodu nerede yazar, nasıl alınır, programsız etkinleştirme nasıl yapılır? İşte Windows etkinleştirme kodu ile ilgili merak edilen soruların yanıları ve tüm detaylar...

Windows etkinleştirme kodu nerede yazar? Etkinleştirme kodu nasıl alınır?

Windows etkinleştirme kodu nerede yazar ya da nereden alınır gibi soruların yanıtını merak ediyorsanız, tüm yanıtları yazımızdan öğrenebilirsiniz. (Bu makalenin ardından Windows 10 nasıl etkinleştirilir? başlıklı yazımıza da bakabilirsiniz)

Teknoloji harikası kabul edilen bilgisayarlar, çalışmak için işletim sistemine ihtiyaç duyar ve Microsoft uzun yıllardır masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar için işletim sistemi üretir. Windows olarak adlandırılan bu işletim sistemlerini bilgisayarda etkinleştirmek için ise etkinleştirme kodu kullanmak gerekir.

Windows Etkinleştirme Kodu Nerede Yazar?

Ürün anahtarı olarak da adlandırılan etkinleştirme kodu, 25 adet alfanümerik karakterden oluşur. Windows etkinleştirme kodu, ürünü satın alındıktan sonra kullanıcıların mail adresine gönderilir.

Microsoft çevrimiçi mağazalarından alınan işletim sistemlerinde kullanıcılar sistem ile paylaştıkları mail hesabından koda ulaşabilir. Ayrıca orjinal ürün satın alan kullanıcılar Windows DVD veya USB’nin gönderildiği kutu üzerinden etkinleştirme kodunu öğrenebilir.

Windows Etkinleştirme Kodu Nasıl Alınır?

Windows etkinleştirme kodu almak için birkaç farklı yöntem vardır ancak bu yöntemler Windows kopyasının edinme yöntemine bağlı olarak değişir.

Windows işletim sistemi yüklü bilgisayar satın alan kullanıcılar, ürün anahtarını otomatik olarak almış olur. Çünkü ürün anahtarı bilgisayarın ambalajında veya bilgisayar üzerine yapıştırılan lisans sertifikasında yazılı haldedir.

Eğer ki Microsoft’un yetkili satıcılarından Windows işletim sistemi satın alınırsa, ürün anahtarı genellikle bir kart veya etiketin üzerinde kullanıcıya verilir.

İnternet üzerinden satın alınan işletim sistemlerinde etkinleştirme kodu kullanıcının mail adresine gönderilir.

Windows Etkinleştirme Kodu Ücretsiz Mi?

İşletim sistemi, bilgisayarın çalışmasını sağlayan yazılımlar bütünüdür ve Windows, teknoloji şirketi olan Microsoft’un ürünüdür. Bilgisayarların kapasitesine göre çeşitli sürümleri bulunan Windows işletim sistemlerinin etkinleştirme kodu ise ücretsiz değildir. Belirli bir ücret ödeyerek etkinleştirme kodu satın almak gerekir ve satın alınan kod Windows’u etkinleştirmek için kullanılır.

Windows’un etkinleştirilmesi bilgisayar güvenliği için önemlidir. İşletim sistemini ana merkez tarafından düzenli olarak güncellemeler gönderilir ve bu sayede işletim sistemini güncel tutmak mümkündür.

Lisanssız indirilen ve bilgisayar kurulan Windows işletim sisteminin ayrıca anahtarı da satılır ve bu anahtarı edinmek için Microsoft’un çevrimiçi mağazasını ziyaret etmek gerekir.

Programsız Etkinleştirme Nasıl Yapılır?

Windows işletim sistemini programsız etkinleştirmek için güvenilir sitelerde paylaşılan ürün anahtarını manuel olarak girmek gerekir. Ancak son yıllarda yapılan güvenlik yamaları ile birlikte programsız olarak Windows’u etkinleştirmek zordur ve kullanıcılar bu işlemi yaparken hata ile karşılaşabilir.

Programsız etkinleştirme için öncelikle bilgisayarda Windows’un hangi sürümünün kullanıldığı kontrol edilir ve bu doğrultuda ürün anahtarı aranır.

Ürün anahtarının bulunması halinde komut istemi menüsü açılır ve uygulama yönetici olarak çalıştır seçeneğine tıklayarak açılır.

Daha sonra ekrana slmgr/ipk yazılır ve boşluk bırakarak 25 haneli ürün anahtarı yazılır. Enter tuşuna basılır ve successfully uyarısı görülür. Bu uyarıyı gören kullanıcıların ürün anahtarı hatasızdır ve tekrar sisteme komut girmek gerekir.

Çıkan ekranda slmgr/skms kms8.msguides.com yazılır ve server bğlantısı sağlanır. Ardından slmgr/ato komutu girilir ve Windows etkinleştirilir.

Ancak kullanıcılara internet sitelerinden ürün anahtarsız indirilen ve kullanılan Windows’un dijital ürün anahtarı satın alarak etkinleştirilmesi tavsiye edilir ve bu yöntem genellikle önerilmez.

Dijital Lisans İle Windows Etkinleştirme Adımları Nelerdir?

Microsoft’un çevrimiçi mağazası, Windows işletim sistemi ile ilgili çeşitli ürünlerin satışının yapıldığı bir platformdur.

Çevrimiçi mağazadan Microsoft hesabı kullanarak ürün anahtarı satın alan kullanıcılar, işletim sistemini etkinleştirmek için başlat butonuna etkinleştirme yazarak kısa yoldan ayarlarda yer alan güncelleştirme ve güvenlik menüsüne ulaşır.

Windows’u etkinleştir butonuna tıklayarak açılan pencereye satın alınan 25 alfanümerik karakter yazılır ve onay tuşuna basılır.

Sistem üzerinden çıkan ileri seçeneklerine basılır ve bilgisayar yeniden başlatılarak işlem sonlandırılır ve dijital lisans ile etkinleştirme gerçekleştirilir.