IPTV nedir? Windows IPTV Player nedir? Nasıl kurulur?

Windows IPTV Player, Windows işletim sistemi üzerinde yer alan ve dış kaynaklar aracılığı ile bilgisayarınıza indirme işlemi yapabileceğiniz bir televizyon uygulaması. Peki bu uygulamayı bilgisayara nasıl kurabiliriz? İşte adım adım yapılması gerekenler...

IPTV nedir? Windows IPTV Player nedir? Nasıl kurulur?

Günümüzde oldukça popüler olan ve çeşitli dijital ürünlerde de televizyon izleme ve kendi televizyon programını geliştirme uygulaması olan IPTV, yoğun bir ilgi görüyor. Kullanıcıların ilgilerinin bu yönde gelişmesi ile birlikte IPTV Player uygulamasının ne olduğu ile ilgili merak da artıyor. Ancak abone olacağınız IPTV hizmetinin korsan yayınlara ev sahipliği yapmamasına özen göstermelisiniz.

IPTV Player Nedir?

iptv

IPTV Player uygulaması, Windows işletim sistemi üzerinde yer alan ve dış kaynaklar aracılığı ile bilgisayarınıza indirme işlemi yapabileceğiniz bir televizyon uygulaması. Burada yer alan çeşitli kanallar üzerinden televizyonunuzdan bile daha fazla içeriğe erişim sağlamak mümkün oluyor. IPTV Player uygulamasının kurulumunu yaparak bilgisayarınızda pek çok kanala erişim sağlayabilirsiniz. Bunun dışında uygulamanın farklı versiyonlarını kullanarak kendi programınızı yapmak da mümkün oluyor.

IPTV Player Windows işletim sistemine sahip olan bilgisayarlarda yüklü olarak gelen bir yazılım değil. Yani bu uygulamayı internet üzerinden üçüncü kaynaklar aracılığı ile indirmeniz gerekiyor. IPTV izlemek ve bilgisayarınızda düzgün bir şekilde çalışmasını sağlamak istiyorsanız bazı basit kurulum aşamalarını tamamlamanız gerekiyor.

Windows IPTV Player Nasıl Kurulur?

iptv

Bilgisayarınızda IPTV izlemek için ilk olarak IPTV Player uygulamasının bilgisayarınıza kurmanız gerekiyor. Windows ana işletim sisteminde yer almayan iptv uygulamasını internet üzerinden üçüncü kaynaklar ile indirmeniz gerekiyor. Bunun için yapmanız gereken indirme ve kurulum basamakları ise şöyle;

  • İlk olarak internet üzerinde yer alan virüssüz kaynaklardan IPTV Player uygulamasının indirmeniz gerekiyor.

    Daha sonra indirmiş olduğunuz IPTV Player dosyasını, RAR içerisinden çıkarmanız gerekli oluyor. Bu işlemi Winrar gibi programlar aracılığı ile yapabilirsiniz.

  • Ardından bu dosya içerisinde yer alan ve Windows IPTV Player uygulamasını kurmanızı sağlayacak olan indirme dosyasını açın.

  • Bu işlemlerden sonra kurulum yönergelerini takip ederek uygulamanın bilgisayarınıza kurulum işlemini tamamlayabilirsiniz.

  • Kurulan uygulamaya giriş yaptıktan sonra sistem sizden url, hesap, kullanıcı adı ve şifre gibi bilgilerinizi ister.

  • Gerekli bilgileri girdikten sonra kurulumu tamamlamış olursunuz.

Bu şekilde kolay işlem basamaklarını takip ederek iptv player kurulumunu bitirmiş olursunuz. Windows IPTV Player indirildikten sonra sistem üzerinde giriş yapacağınız bilgileri ise internet üzerinden IPTV üyeliği satın alarak elde edebilirsiniz. Bu işlemi de oldukça kolay bir şekilde gerçekleştirmek mümkün oluyor.

Windows IPTV Üyeliği Nasıl Alınır?

İnternet üzerinden IPTV Player üyeliği satın alabileceğiniz siteleri bulabilirsiniz. Bu sitelere giriş yaptıktan sonra sizlere ihtiyacını olan kullanıcı adı, şifre ve url bilgisi gibi sisteme giriş yaparken ihtiyacınız olan bilgileri veriyor. Buradan satın alma işlemi gerçekleştirdikten sonra indirmiş olduğunuz ve kurulumunu tamamladığınız IPTV Player uygulaması üzerinden sisteme giriş yapabilir ve dilediğiniz programı izleyebilirsiniz.

Üyeliğiniz ile ilgili çeşitli paketler dahilinde düzenleme yapabilirsiniz. IPTV uygulaması üzerinde yüzlerce televizyon kanalına erişim sağlayabilirsiniz. Altyazılı izleme seçenekleri ve dil değiştirme özelliği de bulunan pek çok IPTV Player uygulaması bulunuyor. Üyeliğinizi aldığınız internet sitesinin özelliklerine göre, ücret ödemesini de belirli bir plan dahilinde yapabilirsiniz.

Windows IPTV Player

Windows işletim sistemine sahip olan bilgisayarınızda ana yazılım olarak yer almayan IPTV uygulamasını çeşitli internet mecralarından bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Kurulumu da oldukça basit olan IPTV Player uygulamasını, indirdiğiniz dosya içerisinde yer alan yönergeleri takip ederek kurabilirsiniz. Üyeliğinizi de satın aldıktan sonra, gerekli bilgileri sisteme girdikten sonra uygulamayı kullanmaya başlayabilirsiniz. IPTV üzerinde dünya üzerinde yer alan çeşitli dizilere, filmlere, canlı yayınlara ve spor programlarına erişim sağlayabilirsiniz.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: