CHIP Online söylemişti:Video siteleri serbest

CHIP Online'ın iddiası doğru çıktı, Türk video sitelerinin sansür macerası bitti. İşte ilk açıklama.

Türk işi sansür bitti

Dün yayınladığımız haberimizde, iki Türk video paylaşım sitesi Vidivodo.com ve İzlesene.com'un kısa süre içerisinde açılacağını duyurmuştuk. Ve gece saatlerinde iddiamız doğrulandı: İki site de, MÜYAP tarafından telif hakkı ihlaline neden olduğu söylenen videoyu sisteminden çıkarttı ve erişim yasağı kaldırıldı.

Bu kısa sansür macerasının ardında akıllarda kalan en önemli soru ise şu: Madem bu iş bu kadar kısa sürede sonuçlanabiliyordu, o zaman neden mahkeme kararıyla erişim yasağı koyup kendimizi dünyaya bir kez daha "sansürcü" olarak gösterdik? Acaba doğrudan sansüre sarılmayıp bu tip sorunları konuşarak çözmeye çalışmamız daha doğru olmaz mıydı? Biz bu sorulara artık cevap veremiyoruz; eğer siz verebiliyorsunuz yorumlarınızı bekliyoruz...

Vidivodo.com'un yasakla ilgili açıklaması

Vidivodo.com'un yasakla ilgili açıklaması

Vidivodo.com sitesinde yapılan açıklama şu şekilde:

"Sitemizin erişimi, MÜYAP tarafından Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu'na iletilen şikayet ve akabinde alınan mahkeme kararı neticesinde 11 Eylül 2008 tarihi itibarı ile engellenmiştir.

Söz konusu yasak/engelleme; Seyhan Müzik'e ait bulunan, Vidivodo sitesi üyeleri(si) tarafından gönderilerek yayınlanan Demet Akalın video klip içeriğinden kaynaklanmıştır. Yasaklama öncesinde site içerik yönetimine, ilgili haberleşme linklerine ulaşmış bulunan herhangi bir şikayet, uyarı ve/veya tebligat bulunamamaktadır.

12 Eylül 2008 tarihinden itibaren üyelerimiz tarafından daha önce gönderilen çoğunluk müzik videoları, içeriğini henüz algılayamadığımız yaptırım ve uygulamalardan sitemizin ve ziyaretçilerinin daha fazla zarar görmesini engellemek amacı ile yayından kaldırılmıştır.

Söz konusu "izinsiz içeriklerin" kapsamı ile ilgili bilgilendirilmememiz sebebi ile müzik kategorisine gönderilen video içeriklerinin, amatör müzik videoları hariç sitemizde yayınlanamayacağını üzülerek bildiririz.

Konu ile ilgili tüm şikayetlerinizi, dilek ve isteklerinizi MÜYAP kuruluşuna iletmenizi rica ederiz.

Vidivodo İçerik Yönetim Ekibi"

Okuyucu Yorumları