Dash Button'a basın, yenisi gelsin!

Başlangıçta herkes Amazon'un yeni servisi Dash Button'un 1 Nisan şakası olduğuna emindi; ama...

Şaka mı, gerçek mi?

Canınız kahve içmek istedi ancak son anda evde kahve kalmadığını fark ettiniz. Veya çamaşır yıkayacaksınız, ancak deterjan kalmamış. Dişlerinizi fırçalayacaksınız, fakat macun yok! Bu örnekleri çoğaltmak ve pek çoğuyla sık karşılaşmak mümkün. Ancak Amazon, yeni "Dash Button" servisiyle bunu çözüyor.

Amazon'un yeni servisi Dash Button için, bugün pek çok kaynak 1 Nisan şakası olarak bahsetti. Ancak WSJ gibi pek çok ciddi yayın organı, bunun bir şaka olmadığını iddia ediyor. Amazon yetkilileri de, Dash Button'un gerçek olduğunun altını çiziyor.

Tabii ki Dash Button, halen iyi bir 1 Nisan şakası olma ihtimali yüksek bir servis. Ama drone'larla ürün dağıtım üzerinde çalışan bir şirketin, bu tarz bir servisi de deniyor olabileceği unutulmamalı.

Peki nedir Dash Button? Evde sıklıkla yenilemek durumunda kaldığınız ürünler için bir "hatırlatma ve temin etme servisi" desek yanlış söylemiş olmayız. Her ürün grubuna özel Dash Button üreten Amazon, böylece ürün tükenmek üzereyken bu butona bastığınızda yenisinin kapınıza kadar gelmesini sağlıyor. Yani diş macununun, kahvenin veya deterjanın yenisini almak için markete gitmenize gerek yok, Amazon bunu sizin için yapıyor ve ürünü evinize kadar gönderiyor.

Amazon'un Dash Button servisi, cep telefonunuzla entegre çalışıyor. Her bir ürüne ait buton, cep telefonunuza bağlanıyor ve siz ilgili butona bastığınızda, cep telefonunuzdaki Amazon uygulaması üzerinden sipariş veriliyor.

Bakalım bu ilginç fikrin altından yine "uçuk" bir Amazon deneyi mi çıkacak; yoksa yeni bir 1 Nisan şakası mı?

Okuyucu Yorumları