"Emektar" Zararlı, Android'i Hala Elinde Oynatıyor!

Araştırmaya göre Android'in önceki sürümlerini kullanan telefonlar, bu "yaşlı" zararlıdan paçayı hala kurtarmış değil!

Android'de "eski zararlı" tehdidi!

Android zararlısı Ghost Push, ilk ortaya çıkmasının üzerinden iki sene geçmesine rağmen tedavülden kalkmış değil; üstelik birçok telefon için tehlike oluşturmaya devam ediyor. Araştırmalara göre kullanımdaki Android'li cihazların yarısından fazlası, bu zararlının etkilerine karşı savunmasız durumda.

Ghost Push, Android 5'e kadarki (Android 5 dahil) Android sürümlerini etkileyebiliyor. Bu ise kullanımdaki tüm Android'li telefonların yüzde 57'sine denk geliyor. Android 6 ve Android 7'de çalışmasa da çoğu kullanıcı, telefonlarını bu sürümlere yükseltmediği için tehlike bitmiş değil. Mobil güvenlik firması Cheetah Mobile'a göre zararlı, en çok Google Play dışında dağıtılan korsan ve açık kaynak kodlu uygulamalardan bulaşıyor.

Zararlı telefona girdikten sonra kullanıcıya aldatıcı, zararlı dağıtan veya pornografik içerikli sayfalar gösteriyor. Bunun yanında telefonun uyarı alanında reklamlar gösteriliyor ve kullanıcı, üçüncü parti hizmetlere ödemeye yapmak üzere kandırılmaya çalışılıyor. Cheetah Mobile'a göre zararlıdan uzak durmak isteyenlerin Google Play'deki güvenli uygulamaların dışına çıkmamaları, bilinmeyen web sitelerindeki üçüncü parti bağlantılara tıklamaktan kaçınmaları gerekiyor.

Ghost Push'tan korunmak için Android işletim sisteminizi en son sürüme güncellemeniz büyük önem taşıyor. Tüm kullanıcılar bunu yapamadığından, bu kullanıcıların ek bir güvenlik katmanı olarak bir tür antivirüs uygulaması kullanması faydalı olacaktır.

Okuyucu Yorumları