Oyun bilgisayarlarından rekor enerji tüketimi

Oyun bilgisayarlarının küresel enerji tüketiminin önemli bir bölümünü kapsadığı ortaya çıktı!

Oyun PC'leri enerji düşmanı!

Energy Efficiency dergisinde bir süre önce yayınlanan bir araştırma oyun bilgisayarlarının inanılmaz bir enerji tüketimine ulaştıklarını ortaya koydu. Küresel bilgisayarların sadece yüzde 2.5'ini kapsayan oyun bilgisayarları, şaşırtıcı şekilde küresel enerji kullanımının yüzde 20'sini oluşturuyor.

Araştırma konusunun yazarlarından Evan Mills normal bir oyun bilgisayarının yılda 1.400 kilovat-saat harcadığını ve bunun standart bir PC'ye oranla altı kat, oyun konsollarına göre ise 10 kat daha fazla olduğunu belirtti. Mills, 25 standart elektrik santralinin Counter-Strike ve League of Legend gibi oyunlar için kullanıcılara doğrudan elektrik sağladığını düşünün diyerek konuya farklı bir bakış açısı getirdi.

Çalışma bazı bileşen değişikliği ve ince ayarla oyuncuların performanslarının arttırılabileceğini ve enerji tüketiminin %75 oranında azaltılabileceğini söylüyor. Bu şekilde 2020 yılına kadar 18 milyar dolarlık tasarruf yapılabileceğini öngören Millskonuyla ilgili kullanıcıları bilgilendirmeye devam ediyor.

Greening the Beast adında bir web sitesi oluşturan ekip, oyunculara enerji tüketimi için daha verimli ayarlar ve ipuçları sunarak makinelerinin enerji kullanımını azaltmalarını sağlamayı hedefliyor.

Okuyucu Yorumları