Twitter CEO'sunun Twitter hesabı hack'lendi!

Twitter CEO'su Jack Dorsey'in Twitter hesabı hack'lendi, muhtemelen bir ilk yaşandı!

Hacker'ların son kurbanı!

Twitter'daki son büyük hack olayı, Twitter CEO'su Jack Dorsey'i vurdu. Hacker'lar, Dorsey'in hesabında birkaç masum görünen video paylaştıktan sonra kendilerini şöyle açıkladılar:

"Merhaba, biz OurMine'ız, güvenliğinizi test ediyoruz." Hacker'ların web sitesine bağlantı içeren bu tweet çok kısa sürede silindi. OurMine ismini kullanan hacker'lar, daha önce Google'dan Sundar Pichai'nin sosyal medya hesabını, Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg'in hesabını hack'lemişlerdi. Ancak bir CEO'nun kendi platformunun hack'lenip, adına paylaşımlar yapılmasına herhalde ilk defa rastlıyoruz.

Dorsey'in hesabından gönderilen mesajlarının tümünün Vine üzerinden geldiği gözlendi. Dorsey'in Vine hesabının parolasının, ele geçen bir başka hizmetin parolasıyla aynı olabileceği düşünülüyor. Katy Perry, Deray Mckesson gibi ünlü isimlerin de Twitter hesapları, geçtiğimiz günlerde ele geçmişti. Hesabınızı koruma altında tutmak istiyorsanız her sitede ayrı bir parola kullanmaya, parola kurtarma bilgilerinin doğruluğuna ve iki adımlı doğrulamayı etkinleştirmeye dikkat edin. Twitter'da hangi uygulamalara izin verdiğinize buradan bir göz atın ve eski veya hatırlamadığınız hizmetleri listeden kaldırın.

Okuyucu Yorumları