LEGO Türkiye, çocuklar için uzayı İstanbul duvarlarına taşıdı

LEGO Türkiye ve Onaranlar Kulübü iş birliği ile Müze Gazhane, Moda, Nişantaşı, Abbasağa ve Feriköy olmak üzere İstanbul’un beş farklı noktasında şehrin duvarlarına 3D uzay temalı sokak yerleştirmeleri yapıldı.

LEGO Türkiye, çocuklar için uzayı İstanbul duvarlarına taşıdı

2024 yılı itibariyle Türkiye’deki çocukları ilk kez LEGO Uzay setleriyle buluşturan LEGO'nun, çocuklar için güzel bir sürpriz hazırladı.. Sokakları onarmak, üretmek ve paylaşmak mottosuyla pek çok sokak yerleştirmesi yapan Onaranlar Kulübü, bu sefer uzaydan ve LEGO dünyasından aldığı ilhamla İstanbul’daki sokakların duvarlarını uzay tasarımlarıyla süsledi.

Roketlerden uzay araçlarına, gezegenlerden uzayda yaşayan canlılara kadar uzaya dair pek çok şeyi barındıran 3D tasarımlarda, astronot başta olmak üzere LEGO minifigürler ve LEGO yapım parçaları bulunuyor. Müze Gazhane, Moda Nişantaşı, Abbasağa ve Feriköy gibi İstanbul’un 5 farklı merkezi noktasında yer alan 3D sokak yerleştirmeleri, Instagram üzerinden özel olarak tanımlanan bir Artırılmış Gerçeklik (AR) filtresi ile hareketli şekilde görülebiliyor.

Ayrıca Onaranlar Kulübü ile olan uzay temalı sokak yerleştirmeleri sadece duvarlardaki tasarımlarla sınırlı değil. LEGO markası çocukların hayal gücünü ve yaratıcılıklarını harekete geçirmek amacıyla, çocukların uzay hayallerini mağaza vitrinlerine taşımaya hazırlanıyor.

“LEGO dünyasından yola çıkarak hayal ettiğiniz uzay sizce nasıl bir yer?” sorusuyla çocuklara seslenen LEGO Türkiye, 19 Mayıs tarihine kadar 4-12 yaş aralığındaki çocukların kendi uzay hayallerini bekliyor. Çocukların yapacağı her türlü tasarım LEGO mağaza vitrinlerinde sergilenme fırsatı bulacak. Seçilen tasarımlar, sanatçı Dilara Akbal ile yeniden yorumlanacak ve Türkiye’nin farklı noktalarındaki LEGO mağazaları ve diğer LEGO satış noktalarının vitrinleri, temmuz sonuna kadar çocukların uzay hayalleri ile süslenecek.

Bu tasarımlar da tıpkı İstanbul sokaklarındaki duvarlarda yer alan görseller gibi Instagram’daki Artırılmış Gerçeklik filtresi ile vitrinlerde hareket edebilecek. Proje kapsamında LEGO Türkiye web sitesi üzerinden uzay tasarımlarını paylaşan çocuklar, 100 LEGO Uzay setinden birini kazanma şansı da elde edecek.