Windows 10 baskısında geri adım!

Microsoft, kafaları karıştıran, bazen çileden çıkaran Windows 10'a yükseltin ısrarında nihayet geri adım atmak zorunda kaldı!

Windows 10 baskısında geri adım!

Microsoft, neredeyse tam bir senedir Windows 10'u ücretsiz olarak dağıtıyor. Firma, bunu yaparken izlediği sert yükseltme politikasından dolayı sayısız eleştiri aldı ve henüz kaybettiği davanın ardından sonunda geri adım atmış görünüyor.

Microsoft'un yenilediği "Windows 10'u Alın" uygulaması, Windows 10 teklifini reddetmeyi daha kolay bir hale getiriyor. Yukarıdaki ekran görüntüsüne görebileceğiniz üzere teklifi kabul etme, erteleme ve reddetme seçenekleri açıkça görünüyor. Microsoft'tan Terry Myerson, The Verge'e yaptığı bir açıklamada konu hakkında şunları söyledi:

"Windows 10 için yeni yükseltme deneyimini sunmaya başladığımızdan bu yana, bazı değerli müşterilerimizin bu deneyimi kafa karıştırıcı bulduğuna dair geri bildirimler aldık. Bu geri bildirimleri değerlendirip gereğini yerine getirmek üzere çok çalıştık. Daha açık seçenekler sunan yeni yükseltme deneyimini bu hafta sizlere sunmaya başlıyoruz."

Microsoft'un ücretsiz Windows 10 teklifi 29 Temmuz'da sona erecek. Firma daha önceki bir açıklamasında bu tarihten sonra Windows 10'a geçişlerin ücretli olacağını söylemişti.

Okuyucu Yorumları